Viktor Orbán, despre sancțiunile Occidentului impuse Rusiei: Sunt știri contradictorii, este greu de spus dacă sancțiunile au sau nu efect / Și în 2015, Bruxelles-ul a impus sancțiuni industriei alimentare din Rusia, iar în trei ani țara a devenit complet auto-sustenabilă
Premierul Ungariei, Viktor Orbán, continuă seria de laude la adresa politicilor lui Putin, sugerând că e greu de atacat economia Rusiei, în ciuda sancțiunilor impuse de UE și SUA. Într-un interviu la Radio Kossuth, premierul Orbán a amintit de un alt episod din 2015, când Bruxelles-ul a impus Rusiei sancțiuni asupra industriei alimentare, iar în numai 3 ani, Rusia a demonstrat că „a devenit complet auto-sustenabilă în agricultură”.
Viktor Orbán a apreciat că știrile despre economia Rusiei sunt „contradictorii” și că datele furnizate în privința economiei Rusiei sunt „îndoielnice”.
„Nu trebuie să credem pe nimeni care poate vorbi cu încredere despre starea economiei ruse și despre sancțiunile aplicate de UE. Sunt știri contradictorii în privința fiabilității datelor din economia rusă. Este greu de spus dacă sancțiunile aplicate au sau nu efecte”, a comentat Viktor Orbán.
Premierul ungar a mai spus că oricine vorbește cu încredere despre starea economiei ruse și face aprecieri în privința modului în care ar funcționa sancțiunile impuse „minte pur și simplu”.
„Pentru prima dată, Uniunea Europeană a introdus sancțiuni împotriva Rusiei în așa fel încât a ajuns în sectorul energetic, a crescut inflația și a afectat economia europeană. Pentru că acum legătura absolut evidentă este că dacă există război, atunci există inflație. Și dacă răspundem la război cu sancțiuni, inflația va crește și mai mult. Din aceasta rezultă inflația sancționată a Uniunii Europene”, a mai spus premierul Viktor Orbán.
Acesta a reamintit că Bruxelles-ul a introdus sancțiuni împotriva Rusiei și în 2015. „La acea vreme, sectorul alimentar din Rusia a fost afectat de sancțiuni, dar în trei ani, Rusia a devenit complet autosustenabilă în agricultură”, a comentat premierul ungar.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii