G4Media.ro

Violeta Alexandru: Inspecția Muncii trebuie desființată și reînființată cu o altă organigramă

sursa foto: Facebook/ Violeta Alexandru

Violeta Alexandru: Inspecția Muncii trebuie desființată și reînființată cu o altă organigramă

Inspecția Muncii trebuie desfiinţată şi reînfiinţată cu o altă organigramă şi cu organizarea de concursuri pentru posturile cheie, consideră ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

„Evaluarea mea – pe care tocmai am terminat-o – cu privire la Inspecţia Muncii îmi arată că această instituţie nu poate fi reformată prin decizii punctuale. Trebuie desfiinţată şi reînfiinţată cu o altă organigramă şi cu organizarea de concursuri pentru posturile cheie. Am încercat o serie de schimbări. Nu merge. Păcat de cei care muncesc în această instituţie”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ea precizează, însă, că legea de funcţionare a Inspecţiei Muncii trebuie schimbată în Parlament atunci când se va putea.

Ministrul Muncii a acuzat, în context, indiferenţa angajaţilor din Inspecţia Muncii faţă de solicitarea autorităţilor de a intensifica controalele în ceea ce priveşte respectarea regulilor în contextul pandemiei.

„Mă uitam la cât sunt de indiferenţi după ultima solicitare a Prim-Ministrului de a intensifica acţiunile de control pe Covid. Sunt, în schimb, experţi în prezentare de statistici. Mi-am format ochiul în a depista tacticile administraţiei, una dintre ele fiind aceea de a te „împacheta” prin prezentarea de statistici, situaţii. Pentru cine se lasă împachetat. Nu sunt interesată să leg prietenii în administraţie. Nu susţin pe nimeni dacă nu face treabă; mă interesează să creez cadrul corect pentru cei care vor să facă ceva, să iasă din starea de confort şi să muncească cu rezultate vizibile. E cam târziu pentru România să rateze şi acest an fără să se facă treabă”, arată Violeta Alexandru.

sursa foto: Facebook/ Violeta Alexandru

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. O șerpărie

  2. Absolut toate instituțiile statului trebuie reformate, prin organizarea de concursuri pentru ocuparea tuturor posturilor! Găștile de partid au șubrezit statul, inclusiv prin popularea funcțiilor publice cu piloși, amante, rubedenii și alți neaveniți… Politizarea trebuie să se oprească la nivelul ”secrețiilor” de stat

    • Corect, asa e peste tot!
      Dar, nu numai PSDeii sunt fauna incompetenta, are si PNL destui…
      Nu vad solutie pentru a curata Statul roman de aceasta fauna clientelara incompetenta, nici macar in 30 de ANI de-acum incolo!

  3. Asta e reforma, sau doar inlocuirea slugilor PSD cu slugi PNL?

    • „Trebuie desfiinţată şi reînfiinţată cu o altă organigramă şi cu organizarea de concursuri pentru posturile cheie.”

  4. De-abia aștept.

  5. Niciun guvern n-a fost capabil sa faca reforme reale in Romania si nici nu va fi fara un plan si-o strategie de viitor.

  6. Singurul mod prin care poti face concedieri la stat e prin reorganizare. Adica daca vrei oamenii tai la butoane trebuie reorganizare musai. ITM ar trebui desfiintata si deloc reinfiintata. Nu e buna de nimic.

  7. Aceasta instituție este condusă de oameni numiți politic și care nu au nici o cunoștință în domeniu. Degeaba reformezi și numești membri PNL care nu cunosc legea actuală. Acești șefi plecă la ora 12 de la birou. Nu cunosc activitatea inspectorilor. Ii interesează doar salariul și șpăgile. Violeta duce găleată de gunoi.

  8. Cred ca ar fi utila o dezbatere, ce ne asteptam de la acea institutie, dar si un mecanism de verificare pentru aceasta. In moment ITM-urile colcaie de indiferenta fata de protectia angajatilor.

    • ITM, OPC si multe Agentii sau Institutii publice(Statul roman NU stie cate Agentii exista si CATI Angajati sunt in TOTAL in sistemul bugetar, adica PLATITI din Bani publici!) unde angajatii taie zi de zi frunze la caini!
      Trec zi de zi pe langa Directia judeteana pentru Sport si Tineret, masinile parcate, angajati care vin si pleaca, la fel era in vremea starii de urgenta,(ce naiba or face!) desi nici o activitate sportiva NU exista!!!
      Si cate d-astea exista…
      https://www.bizbrasov.ro/2018/02/14/cum-se-taie-frunza-la-caini-in-institutiile-statului-intr-o-serie-de-reportaje-marca-protv/

      19.02.2020, DIGI 24, Campania „Statul la Stat”: „De 30 de ani, aproape fiecare politician are de recompensat un cunoscut, o rudă, un prieten sau un coleg de partid care i-a fost cândva de ajutor. De 30 de ani, aproape fiecare politician are de întors un favor. Are de oferit ceva la schimb. În 30 de ani, moneda unanim acceptată a devenit funcția publică, fie că vorbim despre o slujbă oarecare, dar sigură și bine plătită, fie că vorbim de poziție administrativă de influență. Efectul pe care îl simțim noi, cei care plătim aceste favoruri este proasta calitate a serviciilor publice. Servicii care ne costă mult, dar sunt în foarte mare măsură ineficiente. Românii se declară constant extrem de nemulțumiți de proasta calitate a serviciilor publice și de umilitoarea interacțiune cu instituțiile publice. Oamenii reclamă, în egală măsură, corupția, indiferența și incompentența angajaților și politiziarea instituțiior.
      Mult peste 1 milion de oameni!
      Câți dintre aceștia oferă servicii publice de calitate, câti servesc interestul cetățeanului și câți dintre ei pur și simplu „stau lastat” și se bucură de un loc călduț, nu știe nimeni.
      Mai mult, nici noi și nici Statul NU știm câte Instituții, Agentii, Autoritati de tot felul, toacă degeaba banul public în România.
      În răspunsul său Ministerul de Finanțe ne invită să căutăm și să numărăm singuri fiecare agenție, autoritate, sau instituție subordonată fiecarui minister în parte.”
      Și chiar asta vom începe să facem în proiectul nostru editorial: vrem să-i găsim pe cei care se ocupă cu Statul la stat.”

  9. 12 Aprilie 2020: „Haos la stat. Violeta Alexandru, Ministrul Muncii: „Nu am ştiut niciodată câţi angajaţi sunt în sectorul public, câţi sunt în primării, în toate structurile statului”.
    Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, încă nu ştie câţi angajaţi din sectorul public vor fi afectaţi de somajul tehnic, pentru că nu există o bază de date care să centralizeze toţi angajaţii de la stat.
    ”N-am ştiut niciodată câţi angajaţi sunt în sectorul public. Nu există o centralizare la nivelul ţării cu privire la toţi angajaţii din toate primăriile, din toate consiliile judeţene, toate prefecturile, toate companiile”, a spus ministrul.
    „Fiecare ministru, fiecare autoritate publică locală, fiecare consiliu judeţean, prefectură, regie cu capital de stat integral sau majoritar, tot ce înseamnă instituţie care trăieşte din bani publici trebuie să-şi facă o evaluare”, a declarat ministrul Violeta Alexandru, sâmbătă seara, la Digi24, întrebată fiind câţi angajaţi de la stat ar fi afectaţi de şomajul tehnic şi dacă are deja o evaluare în acest sens.
    Jurnalist Digi24: Dar câţi sunt în total, doamnă ministru, s-o luăm altfel?
    Violeta Alexandru, ministrul Muncii: Păi o luăm altfel. NU există nicio evaluare într-un singur loc a tuturor angajaţilor din sistemul public şi am mai vorbit despre acest lucru. În REVISAL, în registrul electronic de evidenţă a salariaţilor, sunt salariaţii din sistemul privat. În România, fiecare angajator îşi ştie structura echipei şi funcţie de moment, se face o centralizare pentru fundamentarea unor decizii, moment la care se văd anumite minusuri în bazele de date legate de tot ce înseamnă angajat în sistemul public. Există o bază de date la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici cu privire la cei care ocupă funcţii publice, dar cum ştiţi, în sectorul public lucrează şi angajaţi contractuali. Prin urmare, de îndată ce toate aceste instituţii îşi centralizează datele şi îşi evaluează situaţia reducerii activităţii în anumite domenii, atunci vom avea poza generală asupra impactului măsurii anunţate de guvern. Jurnalist Digi24: Deci nu ştim nici numărul celor exceptaţi de la această măsură, cei din linia întâi.
    Violeta Alexandru: NU că nu ştim astăzi, NU am ştiut niciodată câţi angajaţi sunt în sectorul public. NU există o centralizare la nivelul ţării cu privire la toţi angajaţii din toate primăriile, toţi angajaţii din toate consiliile judeţene, toate prefecturile, toate companiile. E necesar să obţinem toate aceste date, dar nu numai pentru acest moment, ar fi fost necesar şi în momentul în care s-a schimbat legea salarizării din sistemul public, de pildă, mă întreb cum anume s-au luat deciziile în lipsa unei asemenea evaluări, dar în acelaşi timp am încredere. Eu insist pe ideea că fiecare conducător de instituţie este cel mai în măsură să ia decizii pentru echipele pe care le coordonează. În fond şi la urma urmei, nicio reglementare, nici aceasta, nu ar trebui să spună cu cifre exacte câţi din societatea X din subordinea unei primării şi câţi din Ministerul Y.
    Jurnalist Digi24: Dar puteţi să aveţi atâta încredere? Nu există riscul să vă treziţi că nu ştiu ce autoritate locală spune că rămâne primarul cu doi adjuncţi şi atâta s-a putut?
    Violeta Alexandru: Da, doamnă, trebuie să am încredere că fiecare conducător de instituţie şi autoritate publică sunt responsabili şi-şi face treaba. Nu am cum să funcţionez, nu am cum să-mi exercit funcţia fără să am încredere că în România există oameni care-şi asumă rolul şi care îşi administrează echipele şi bugetul în mod corespunzător. Că mai există cazuri…există cazuri! Dar cvasi-majoritatea oamenilor din această ţară înţeleg de ce sunt acolo conducători şi care este rolul lor pentru eficientizarea activităţii în instituţie.

    Guvernul PNL e de aproape 1 AN la guvernare si Dna Minsitru NU a facut NIMIC in acest sens!
    NICI azi NU stim CATI Angajati palteste Statul roman din BANI PUBLICI, Luna de Luna!!
    Era suficient, de exemplu, ca in Luna August 2020 sa CENTRALIZEZE pemtru Luna IULIE 2020 Informatiile de la fiecare Institutie de Stat(EA a spus ca fiecare Institutie Centralizeaza, adica CUNOASTE, Lunar Numarul de angajati pe care ii PLATESTE!) de la nivel central si Local si asa ar fi AFLAT(eu cred ca ea STIE!!!!) dna Minsitru si Romania intreaga CATI Angajati a PLATIT in Luna Iulie Statul Roman din BANI publici!
    EVIDENT ca NU vor sa faca asta pentru ca ar scandaliza opinia publica la publicarea numarului oficial de taietori de frunze la caini din Institutiile de Stat!
    Mai ales ca nici NU au de gand sa se atinga de bugetari!!!
    Rusine, PNL!!!

  10. 21.08.2019: „Florin Cîţu: Bugetarii trebuie să muncească fără vouchere și pensii speciale.
    Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a declarat că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a precizat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.
    „Vine momentul adevărului! În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.
    Liberalul mai spune că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii, iar toţi românii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.
    „Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străinătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, a completat Cîţu.
    „Sunt două soluţii pentru a elimina acesta discriminare promovată şi susţinută de guvernele socialiste. Dacă bugetarii vor să-şi păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat. Nu este o soluţie optimă. Taxele distorsionează comportamentul şi am avea alte probleme neprevăzute. Ar funcţiona doar în cazul pensiilor speciale şi al veniturilor din prezenţa în diferite consilii de administraţie- adică taxarea sinecurilor.
    Rămâne această soluţie. Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treabă. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate că un premiu. Că şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă. Este inadmisibil să dai şpagă să lucrezi în sectorul public când economia privat importă forţă de muncă din exterior! Acest sistem bolnav şi falimentar implementat de PSD+ALDE DISPARE cu venirea liberalilor la guvernarea României!”, a explicat liberalul.

    Lasa-ne, Cîţule, ati venit de aproape 1 AN la guvernare si nu numai ca NU a disparut „acest sistem bolnav şi falimentar implementat de PSD+ALDE” cu bugetarii privilegiati(tu ai spus-o!!), dimpotriva NUmarul de bugetari a crescut dupa venirea liberalilor, ca au si ei clientela lor, dar liberalii NU s-au atins deloc de buegtari, NICI macar in peroada Starii de urgenta, desi intial Orban a promis Somaj tehnic si plata cu 75% la bugetari!
    NU s-a tinut de cuvant, rusine, vorbe goale!!
    „Vine momentul” minciunilor PNListe, Cîţule!!!

  11. A pus punctul pe „IIII”. SUCCES,SUCCES!!