G4Media.ro

Violeta Alexandru spune că pensiile vor crește, dar nu știe cu cât…

sursa foto: Agerpres/ Nicoleta Pană

Violeta Alexandru spune că pensiile vor crește, dar nu știe cu cât până nu primește o evaluare de la ministrul Cîțu: Prefer comunicările pe bază de cifre, decât alimentarea unei stări de tensiune sau de emoţie în populaţie

Pentru că se fac speculații în privința incapacității Guvernului de a aplica majorarea punctului de pensie cu 40%, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a informat că „pensiile vor crește”. Într-o intervenție la TVR, aceasta a sugerat că nu poate estima acum cu cât anume vor crește pensiile, neavând cifrele privind încasările la buget.

„Aștept evaluarea financiară cu privire la încasările la buget pe care o va prezenta domnul ministru Cîţu, în foarte scurtă vreme. Probabil că va face această evaluare după trecerea pandemiei, respectiv la maxim 6 luni de la începerea anului. Ce pot să vă spun este că pensiile vor creşte. Aştept cifrele. Eu sunt adepta comunicărilor doar pe bază de cifre şi pe situaţii generate de analiza bugetului. Nu sunt adepta răspândirii de zvonuri şi de opinii şi de păreri şi ce ce mi-ar plăcea mie şi de ce i-ar plăcea unui alt coleg. Cred că avem responsabilitatea să dăm oamenilor răspunsuri pe bază de cifre clare, care să arate încasările la buget, respectiv resursele publice pe care le avem după această pandemie”, a declarat Violeta Alexandru, la postul public de televiziun”, a spus Violeta Alexandru.

Majorarea pensiilor era prevăzută în buget pentru luna septembrie.  Întrebată dacă poate fi menţinut acest termen, ministrul Muncii a spus că ar fi „o afirmaţie care ar genera multă emoţie”, şi că deţine o funcţie publică, având obligația de a comunica informaţii clare:

„În acest moment, legea este în vigoare, banii sunt în buget. Urmează să facă Ministerul Finanţelor, aşa cum s-a angajat, o evaluare a încasărilor la buget şi vom avea un răspuns cu toţii. Ce pot să vă spun, este că prefer comunicările pe baza acestor date decât alimentarea unei stări de tensiune sau de emoţie în populaţie şi cred că oamenii trebuie să aibă încredere că vom discuta cu cifrele şi cu informaţiile pe masă la momentul oportun”.

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Pai, io zic asa:
    Dacă nu vor fi suficienti bani pentru respectarea legii pensiilor publice promulgate de către Președintele actual, care prevede creșterea cu 40 la suta de la 1 sept. 2020, propun Guvernului Orban sa aprobe acordarea unui spor de risc în suma fixa de 2.500 lei pe luna pentru fiecare pensionar public, similar medicilor de familie!
    N-o fi bine?!

    • Ca doar, de doua luni numai asta aud, persoanele vârstnice sunt cele mai vulnerabile.
      Păi, dacă sunt cele mai vulnerabile, nu trebuie protejate în cel mai înalt grad la risc?!
      Și cred ca ar putea începe chiar din aceasta luna cu aceasta protecție, nu?!

    • Ca Citu oricum ar fi vrut sa dea mărirea pensiei conform legii chiar din ianuarie ac! Are acum aceasta ocazie pe care am menționat-o mai înainte. Și oricum nu mai contează MTO din cauza guvidului…

  2. Arunca si ea pisica la Cuțu-cuțu.
    Dar nici voi, jurnalistii, nu ii lasati in pace. Stiti ca n-au cum sa le mareasca si stiti ca nu au voie sa spuna ca n-au cum.

    • Cine le interzice sa spună ca n-au cum?!!!
      Ți se pare că-i mai bine să-i ducă cu vorba și cu preșul și să-i omoare din cauza stresului zilnic creat prin declarații ambigue?! Parca nu-i corect să-ți bați joc de niște persoane care nu pot reacționa pe măsură!

    • Nu stiu cine le zice dar prost face..
      Vin alegerile si probabil au ordin sa nu zica nimic de asta. Niste prosti fara sange-n instalatie.

  3. Doamna, permiteti sa rectific: atat pe baza de cifre, cat mai ales pe baza de numere! 🙂

    Ah, dar ziceti-ne daca ati terminat de numarat: cati bugetari sunt, pana la urma?!
    Aici: https://economie.hotnews.ro/stiri-companii-23846070-violeta-alexandru-revisal-vor-inrolati-toti-angajatii-stat-revisal-devine-reforma.htm

  4. Haideți să vă spun un adevăr mare,care a putut fii vizibil după căderea guvernului Ungureanu.Afacerile autohtone,care contează ,au fost in mina pesdistilor si nefiind controlati serios de nimeni,ei stiau cam care era dimensiunea evaziunii fiscale din Romania si atunci șefii lor au zis ca daca reducem taxele si impozitele de exemplu cu 60-70% avem creșteri de încasări la bugetul statului duble .Aparent fiind un paradox,cei care nu si-au dat seama si n-au fost puțini au vituperat împotriva acestei politici.Numai ca ea a fost valabilă, oferind guvernelor psd posibilitatea sa mărească substanțial pensiile si salariile bugetarilor.Pe aceasta s-a bazat succesul lor.Astazi insa aceasta posibilitate a disparut, din motive lesne de inteles. Ba mai mult,acestia au intrecut masura si in disperare de cauza(de pentru a palma coruptia)au impins deficitul bugetar peste limitele admise.Actualii guvernanți trebuie să explice aceste lucruri si nu numai ei,pentru ca numai asa poate fi redusă presiunea pe buget si salvat viitorul țării.Eu v-am spus sumar,însă lucrurile pot fi dezvoltate.