G4Media.ro

VIDEO Viorica Dăncilă aruncă responsabilitatea pentru eșecul PSD pe spatele opoziției: Ea…

VIDEO Viorica Dăncilă aruncă responsabilitatea pentru eșecul PSD pe spatele opoziției: Ea dă vina pe PNL și USR pentru respingerea legii pensiilor, deși cauza a fost absenteismul senatorilor PSD

Șefa interimară a PSD, Viorica Dăncilă, a dat miercuri vina pe opoziție pentru respingerea legii pensiilor în Senat, deși actul normativ nu a fost adoptat din cauza absenteismului senatorilor social-democrați. Mai mult, ea a acuzat PNL și USR că au votat împotriva legii, în condițiile în care senatorii celor două formațiuni s-au abținut.

”Acest lucru arată (respingerea legii pensiilor – n. red.), în primul rând, modul în care abordează legea pensiilor opoziția. Una declară, acuză guvernul de anumite lucruri, de nivelul de trai, arată grija pe care o au ei pentru pensionari, dar astăzi au votat împotriva legii pensiilor. Acest dublu standard nu este acceptat de pensionari. Vom avea cvorumul necesar și în Camera Deputaților vom trece legea pensiilor”, a susținut Dăncilă.

Când i s-a atras atenția că legea a fost respinsă din cauza absenteismului senatorilor PSD, Viorica Dăncilă a replicat: ”Am să discut cu ei și am să văd de ce au lipsit de la Senat astăzi (…) Poate au lipsit, poate au justificat sau nejustificat, voi avea o analiză. Dar să-i vedem în primul rând pe cei care au votat împotriva legii pensiilor. Eu cred că de la acest punct trebuie să plecăm”.

https://www.youtube.com/watch?v=AWboSwtr4WU&feature=youtu.be

Legea pensiilor, anunțată drept una dintre prioritățile PSD, a fost respinsă miercuri în Senat din cauza absenteismului masiv al senatorilor social-democrați. Legea a fost respinsă chiar în ziua în care premierul Viorica Dăncilă se întâlnea la partid cu organizațiile de pensionari din cadrul PSD.

Au fost înregistrate 67 de voturi „pentru” şi 22 abţineri, nefiind întrunit numărul minim necesar de voturi (68) pentru adoptarea unui act normativ cu caracter organic.

Preşedintele de şedinţă, social-democratul Şerban Valeca, a explicat că, deşi numărul minim necesar de voturi pentru adoptarea unui act normativ cu caracter organic a fost de 68, şi nu 69, ca în mod obişnuit, ca urmare a demisiei din Parlament a lui Traian Băsescu, ales europarlamentar, proiectul privind sistemul public de pensii a fost respins.

Iniţial, plenul a fost de acord cu raportul de admitere întocmit de Comisiile de muncă şi constituţionalitate pe acest act normativ, fiind 81 de voturi „pentru” şi 2 abţineri.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. Jocuri ieftine marca PSD. Veorico, vino si matale cu ceva nou ca de astea ne-am plictisit.
    La pensiile speciale sau batut pe scaune la prezenta, dar acum dam vina pe opozitie ca a votat „impotriva” bunastarii pensionarilor :))
    Mi-e scarba :puke:

  2. Eu știu că sunt o vacă, dar am să discut cu mine și am să văd de ce.

  3. Duamna veo, imi spuneti va rog cate oua sa pun la chec? Si cata cacao? Nuca si stafidele se adauga in crema, inainte de a turna amestecul in tava de copt, sau? Va multumesc!

    • @Sandro:
      Nici de aia nu e buna ! :))))))

  4. Trebuie să scăpăm neapărat de toanta asta. Ce fel de oameni sunt în PSD, cum de suportă ei asta?

    • Nu va mai vaicariti! Nu scapam ca „nu s-a vrut”! Nimeni n-a vrut, nici macar societatea civila sau „civica”. Deci, mucles un an!

    • PSD e o adunatura de hoti care nu erau nimic acum 20 de ani, brusc au ajuns la putere si fura cat apuca.

  5. Mai dă-le naibii de pensii și ajutoare sociale, că numai cu asta se laudă guvernarea asta de 2 bani. Eu mă întreb cât de spălați sunt pe creier cei care au impresia că dacă ai o pensie bună, țara e perfectă. Bineînțeles, nu vorbesc despre șmecherii cu pensii astronomice. Așa de „stânga” e actuala guvernare, încât găsim pensii de la câteva sute de lei la câteva zeci de mii de lei! Eu sunt de părere că ajutoarele astea sociale au făcut mult rău țării, de aceea zic că trebuie plafonate pentru viitor toate pensiile la maximum 10-15.000 de lei, pensiile speciale ori eliminate de tot, ori maximum una, iar aceea în cuantum de maximum 2000 de lei. E absurd ca unii să aibă pensii de abia 500 de lei, iar alții de 30.000 de lei+. Cu siguranță sunt „enșpe” mii de modalități de a restaura circuitul economico-financiar, dar atât de praf e guvernată țara asta, încât nu se va schimba nimic până nu pleacă tembelii/inculții/semidocții/proștii (spuneți-le cum vreți) ăștia de la guvernare. Eu am o vorbă: „Poți să fii prost, da’ fii prost pe cont propriu”. Bă, ce țară cu potențial, dar cât rău îi fac politicienii ăștia care știind că sunt incompetenți, aleg să nu se retragă. Ce să mai, de unde conștiință, dacă nici măcar știință nu e…

  6. Draknea reloaded!

  7. Obiectivitatea nu face parte din „bagajul la purtator” al Premierei.

  8. Mafia pensiilor este mana in mana cu mafia PSD-ALDE.

  9. Eu, unul, ma bucur ca au aparut poze cu Dragnea inchis in puscarie.

  10. Care, cele trucate?

  11. PSD, da-te ca-mi bag pula in ma-ta la vot, in toamna

  12. de cand a venit tuta veorik, s-au dublat preturile-n piete!
    a-nceput pensionaru sa se uite la patrunjel ca adolescentu la ”iarba”!

  13. Asta merită scoasa de la guvernare cu tot cu treepădușii ei, nu cu moțiune, ci in șuturi. Se dă importantă acum. Nulitatea. Paraziții ăstia au mâncat toată viața banii de la stat(salarii, furtișaguri)