G4Media.ro

Viorica Dăncilă ignoră solicitarea premierului desemnat de a nu majora salariul minim…

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Viorica Dăncilă ignoră solicitarea premierului desemnat de a nu majora salariul minim cu 100 de lei: Categoric îl vom majora. Ceea ce face Orban este incalificabil

Preşedinta PSD, Viorica Dăncilă, susține că executivul va majora în mod ”categoric” valoarea salariului minim, prin Hotărâre de Guvern, ea catalogând drept ”incalificabil” şi ”şocant” gestul lui Ludovic Orban de a soma Guvernul demis să nu facă acest lucru, transmite News.ro.

”Ceea ce face domnul Orban este incalificabil. A reuşit astăzi să şocheze o ţară întreagă când a somat actualul guvern să nu crească salariul minim şi a ameninţat că, dacă o vom face, va modifica Hotărârea de Guvern. Mă întreb cât oare să-i urască pe români, dacă o măsură pe care oamenii o aşteaptă reprezintă un pericol pentru domnul Orban”, a afirmat Viorica Dăncilă, joi seară, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Întrebată dacă va majora prin Hotărâre de Guvern, Viorica Dăncilă a răspuns: ”Categoric da, pentru că am promis că vom lua măsuri pentru români şi aşa vom face”.

Preşedintele PSD a afirmat, de asemenea, că nu crede că vor fi parlamentari ai PSD care să voteze pentru învestirea Guvernului Ludovic Orban.

”Nu cred că vor fi parte a acestui program de guvernare care ia măsuri împotriva românilor, cred că celelalte cinci formaţiuni politice ar trebuie să se gândească bine dacă se subordonează a doua oară ordinelor date de preşedintele candidat Iohannis”, a spus Dăncilă.

Aceasta se declară convinsă că ”românii îi vor sancţiona” pe cei din afara PNL care vor susţine guvernul liberal.

Aceasta a adăugat că PSD niciodată nu va sprijini un guvern în condiţiile în care acesta se poziţionează ”cu măsuri împotriva românilor, indiferent dacă este vorba despre premierul desemnat Orban sau alt premier”.

”Nu vreau să fac referiri la persoane, pentru mine e importat ce se va întâmpla cu măsurile pentru români”, a mai spus Dăncilă.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, spune că Guvernul Dăncilă nu are capacitatea de a adopta o hotărâre cu un impact economic important, cum este cea de majorare a salariului minim cu 100 de lei, şi somează Executivul să nu adopte o astfel de decizie. El adaugă că, dacă va fi adoptată totuşi această hotărâre, atunci PNL o va anula.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

  1. Pomeni pt bugetari în campanie electorală. Cine deconteaza praduiala asta?

  2. vaca nu se lasa. bine, mamaie! bravo! fii penibila pana la capat. nu ierta nicio ocazie sa te faci de ras.

  3. Prin majorarea salariului minim se maresc in primul rand AMENZILE. Iar apoi, in cascada, restul preturilor. Asta in primul rand.
    In al doilea rand, majorarea salariului minim nu implica automat cresterea tuturor salariilor. Adica… cresterea preturilor de mai devreme nu se va reflecta in aceeasi crestere a tuturor salariilor, adica bani mai putini pentru restul salariatilor.

    Votatz Veoric!

  4. Daca nu ar fi atat de proasta si toxica, dar si periculoasa pentru sanatatea economiei, ar trebui lasata sa isi ia si papara. Sa vada cum e sa fii „omorat” desi ai dat 100 de lei in plus.
    Am mai vazut asta.

  5. Analfabeta Veorica e-n campanie pentru prezidentiale si demonstreaza zi de zi ca nu poate depasi nivelul de marioneta analfabeta care a condus Guvernul, laudandu-se peste tot cum Guvernul a marit din PIXul lui Dragnea salariile bugetarilor si pensiile!
    Veorico, un Presedinte de Tara trebuie sa vina cu o Viziune pentru o Romanie moderna, in rand cu tarile UE, o Romanie Informatizata si pregatita pentru meseriile viitorului…mai mult, NU te-am auzit niciodata vorbind despre Politica externa(si cat mi-ar placea, Doamne!!), numai ca ma gandesc cu groaza la asa ceva, cand pe tine NU te-a primit nici o capitala din UE in cele 6 Luni cat Romania a detinut Presedintia rotativa a Consiliului UE, desi asa e cutuma ca Premierul Tarii care detine Presedintia merge la discutii in marile capitale UE, dar pe tine NU te-a primit nici o Tara din UE, cu toate eforturile uriase ale lui Melescanu!
    Cum sa te „vedem” noi pe tine ca Presedinta nebagata in seama de Tarile Europei si ale lumii?!
    Ca amaratii din Maramures cu care te intalnesti tu pot fi manipulati si inselati pe model PSD(cum ati facut cu mincinosul Program de guvernare!) e usor de inteles, d-aia mergi doar in astfel de locuri, dar Romania nu e doar aia unde ajungi tu, chiar l-ai atacat pe Johannis de asa ceva, dar tu de ce NU mergi la Cluj, la Brasov, la Timisoara, la Arad, la Iasi, la INTALNIRI publice cu Romanii?
    De ce la Brsov ai mers la AIRBUS Ghimbav unde te-ai intalnit doar cu Liderul sindical, membru PSD, cu care ai anuntat incheierea unui Acord, in timp ce Conducerea franceza de la AIRBUS Ghimbav NU te-a primit?
    De ce NU te-ai intalnit cu Cetatenii din Brasov, de ce nu te-ai plimbat prin Parcul Brasov ca la Slobozia, unde-ai pupat noaste si te-ai plimbat prin parc printre pensioanrii, care nu te-au bagat in seama!?
    Veorico, hai la Brasov la o intalnire, ai curaj?!
    Adu si tolba de promisiuni prezidentiale!!!

  6. Subminarea economiei ……o asemenea masura fara un studiu de impact prealabil e manelism in stare pura.

  7. Efect electoral să simtă Ponta, din cauza inflaţiei, nu poate avea decât o mărire de peste 250 lei.

  8. Incalificabil este ce faceți voi, „distinsă” analfabetă, ca de fiecare dată, luați decizii fără să consultați pe nimeni, fără să țineți seamă de vocea celor care sunt vizați de măsurile luate. Aceasta este normalitate, conform capului tău sec, inculto? Mai las-o cu guvernul împotriva românilor, mai împotrivă ca voi, psdeul, cred că nu a fost nimeni împotriva României, încă din 1990 v-ați poziționat în contrasens cu cetățenii, mineriadele, 10 august, Colectiv etc. Cum puteți vorbi voi de cineva care-i împotriva românilor, atâta timp cât voi ați fost și sunteți cel mai mare rău al acestei țări! Trebuie să ai mult tupeu și nespusă obrăznicie în tine, impostoare hidoasă! Așa încerci să mai cumperi niște voturi? Așa încerci să determini oamenii să te voteze? Acestea îți sunt reușitele? Tanti, dacă erați pentru binele țării, nu ați fi distrus instituțiile statului, înțesându-le chiar cu idioți precum matale, ați fi furnizat servicii și bunuri de calitate, infrastructură, sănătate de calitate, educație (pardon, educația nu te interesează, doar este vizibil din ceea ce ești tu( etc. Eu sunt persoană cu dizabilități, beneficiez de un ajutor financiar din partea statului, dar și lucrez, și dacă mi-ai mări de 100 de ori acel venit, nici nu m-ar interesa pe ce loc ești pe buletinul de vot, nu să se pună problema să te votez cumva. Cred că valorile morale și principiile de viață trebuie să primeze și să stea la baza oricărei alegeri făcute. Dacă ai avea un dram de decență și umanitate, nu i-ai lăsa pe toți să-ți mozolească mâinile, le-ai da-o doar slugoilor de lângă tine: vifor și mârlando. Să-ți fie rușine!

    • @Ciprian, 100% adevărat și trist.

    • Perfect de acord! Vasilica cordaciunea-decrepita-babaciunea si-a pierdut ratiunea. Dar cate nu se spun pe seama Dementei de Vidmele? Ca capetenie cavernoasa, Aripa-Satanei cu patima doar in coc, nu mai domneste decat asupra unei insalubre hale de starpituri, marionete, curvete. Cu aceasta sutisoara, Proasta cea Mare, scormonita de ura si ranchiuna, spera sa-si cladeasca prestigiul, sa prosteasca poulimea.

  9. Trebuie pus in Constitutie si conditii pentru Bugetul de Stat:
    – max. 3% deficit bugetar
    – min. 5% pentru investitii
    – min. 6% pentru educatie

    Urmasii nostri vor plati cu varf si indesat aceste derapaje electorale….

    • Ce spun experţii despre modul în care guvernanţii tratează Educaţia: cârpeli şi forme fără fond.
      Experţii în educaţie consideră că banii nu sunt suficienţi, nevoile învăţământului românesc necesitând schimbări majore şi urgente.

      Bugetul Educaţiei în perioada 2015-2018:
      – 2018: 23.79 miliarde lei adică 2,21% din PIB.
      – 2017: 25,02 miliarde lei, adică 2,86% din PB
      – 2016: 27 miliarde lei, adică 2,85% din PIB
      – 2015: 25 de miliarde lei adică 3,23% din PIB.
      La vremuri noi, obiceiuri vechi: bugetul Educaţiei alocat pentru 2019 e doar 3,24% din PIB faţă de 4,9% din PIB, cât s-au alocat în alte State Membre.

      Uite, e Legea nr 1 din 5 Ianuarie 2011, care PREVEDE MINIMUM 6% din PIB sa fie Bugetul alocat pentru Educatie:
      Art. 8*. „Pentru finanţarea educaţiei naţionale se alocă anual din bugetul de stat şi din bugetele autorităţilor publice locale minimum 6% din produsul intern brut al anului respectiv. Suplimentar, unităţile şi instituţiile de învăţământ pot obţine şi utiliza autonom venituri proprii. Pentru activitatea de cercetare ştiinţifică se alocă anual, de la bugetul de stat, MINIMUM 1% din Produsul intern brut al anului respectiv.”
      https://www.edu.ro/sites/default/files/_fi%C8%99iere/Minister/2017/legislatie%20MEN/Legea%20nr.%201_2011_actualizata2018.pdf

      „Finanțarea educației de la buget a scăzut în ultimii 10 ani cu peste 1% din PIB. Învățământul funcționează cu JUMATATE din finanțarea prevăzută de Lege.
      Deși Legea Educației prevede că învățământului trebuie să îi fie acordată anual o cotă de 6% din PIB, alocările bugetare au scăzut în ultimii 10 ani cu 1,2% din PIB, astfel încât sistemul de educație a ajuns să funcționeze în prezent cu jumătate din alocarea bugetară stabilită în lege.”
      https://www.profit.ro/stiri/economie/finantarea-educatiei-de-la-buget-a-scazut-in-ultimii-10-ani-cu-peste-1-din-pib-invatamantul-functioneaza-cu-jumatate-din-finantarea-prevazuta-de-lege-18399488

      In Romania LEGILE sunt ca sa fie incalcate, NU ca sa fie RESPECTATE!
      Primii care le INCALCA sunt politicienii care ne conduc!

  10. Pt privat, asta înseamnă că trebuie să cresc salariile cu 200 lei brut de la 1 Ian 3020 fara a avea la bază o creșterii a productivității muncii sau o creștere a CA/profit/capital, asta înseamnă că indiferent de sfera de activitate servicii/comerț etc, sunt obligat să cresc contractele de servicii și prețul produselor finite sau comercializate, asta generând inflație
    Daca mi se impune un salariu minim cu 1000 lei mai mare, cf legii, mă voi conforma, cu prețul creșterii prețurilor finale, ele însemnând inflație corespunzătoare creșterii artificiale a costului muncii.
    Oamenii ăștia nu au o minimă pregătire economica, nu le explică nimeni că în piața privată nu e bine sa reglementeze statul, ci piata însăși bazata pe cerere-oferta.

    • Oamenii astia in frunte cu Veorica au lucrat „decat” la Stat, NU au habar ce inseamna sa PLATESTI Salariile angajatilor ca Firma privata!
      Cat timp astfel de specimene conduc Romania(Orlando, la fel, TOTI sunt asa in PSD, o adunatura de bugetari de-o viata!), nici o sansa de SCHIMBARE!

    • @Lili,
      Ăștia la un examen de competență în mediul privat, nu ar ocupa nici postul de portar (multi dintre ei, nu generalizez, pt că sigur există și excepții).

  11. [VPN] Si in mod convenabil nu a fost intrebata daca bugetul sustine modificarea?