G4Media.ro

Virgil Popescu, despre faptul că liderul USR i-a cerut demisia: Dacian Cioloş…

sursa foto: Facebook\ Dacian Cioloș

Virgil Popescu, despre faptul că liderul USR i-a cerut demisia: Dacian Cioloş ar trebui să îi ceară demisia şi domnului Macron, că şi acolo preţurile la energie sunt mari

Ministrul Energiei Virgil Popescu a afirmat, întrebat despre faptul că Dacian Cioloş i-a cerut demisia din Guvern, că poate liderul USR ar trebui să îi ceară demisia şi preşedintelui Franţei Emmanuel Macron, deoarece şi acolo preţurile la energie sunt foarte mari, transmite News.ro

„Dacian Cioloş poate ar trebui să îi ceară demisia şi domnului Macron, că şi acolo preţurile la energie sunt mari. Eu nu mai comentez ceea ce declară Dacian Cioloş”, a declarat Virgil Popescu, într-o conferinţă de presă susţinută marţi, la finalul şedinţei Executivului.

Preşedintele USR Dacian Cioloş a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ministrul Energiei, Virgil Popescu nu mai poate rămâne în funcţie după ”atâtea bâlbe şi atâtea greşeli, cu efecte devastatoare asupra veniturilor cetăţenilor”.

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a declarat, marţi pentru News.ro, că săptămâna viitoare, în prima zi a sesiunii legislative, formaţiunea pe care o reprezintă va depune moţiune simplă la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu, pe care îl acuză că a fost „total absent şi depăşit de situaţie” în criza facturilor la energie.

Parlamentarii revin, marţi, din vacanţa de iarnă, într-o nouă sesiune parlamentară care începe pe 1 februarie şi se va încheia în vară.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

32 comentarii

  1. Și lui Biden și lui Scholtz, că doar sunteți la același nivel, nu? De sub ce bolovani adunați creaturile astea, fraților?

  2. “meritocratul” Popescu dovedește încă o data ca nu înțelege fondul criticilor câte i se aduc .
    Pot sa i le explic : măsurile care le iau ei in Februarie 2022 au fost propuse de USR încă din Octombrie 2021.
    Legat de comentariul lui nu pot spune decât : ce are s..a cu prefectura?

    • Cred că tu nu ai înțeles, cei care au cerut și liberalizarea și cei care au liberalizat piața de energie sunt chiar usr-istii.
      Apărătorii multinaționalelor ar cam trebui să tacă, nu să ceară demisii.
      Și cei care i-au votat!

    • P.s. cel care nu avea treabă cu prefectura era generalul roman Sulla.
      Mai pune mâna pe o carte

    • @Straight & Proud

      Liberalizarea pieței de energie a fost cerută de UE înainte de aderare. Iar procesul liberalizării, început în 2013, a fost finalizat în 2020, prin decizia guvernului Orban, înainte să ajungă USR la guvernare. Poate ar trebui să cercetezi ceea ce scrii, ca să nu ajungi să spui minciuni pe față în spațiul public.

    • @straightlamaro pretul energiei nu a crescut odata cu liberalizarea pietei ci odata cu inchiderea robinetului de la rusi. Urmareste si tu niste grafice ceva….

    • @Cosmin, liberalizarea s-a făcut când era guvern pnl-usr, deși mai putea fi amânată și nu am fi ajuns azi la prețurile astea.
      Restul e can-can

    • Alti bombalai care nu inteleg cum functioneaza lumea… sau economia de piata. NU POTI CONTROLA PRETUL LA ENERGIE. Poti face niste improvizatii eventual, pe termen scurt. Dar pana la urma TREBUIE SA PLATESTI. De ce? Din mai multe motive. Unul ca in Romania nu exista suficienta capacitate de productie, facandu-se investitii insuficiente. Altul ar fi ca sunt multi agenti economici producatori privati de energie in Romania. Daca sunt preturile mai mari in alte state europene, unde credeti ca o sa vanda? Statul nu se poate baga in afacerile lor, sa le zica cu cat si unda sa vanda, pentru ca nu suntem regim comunist.

    • Bai copii, măsurile de liberalizare au fost amânate prin OUG 114/2018, era Dragnea jupan, dar sa nu confundăm obligativitatea unor contracte cu pretul liberalizat,….Chiar pe G4 au curs vorbele gagicii lui Nasui, progresista Prună, aia de se da mare specialistă în energie, dar confunda energia cu energizantul de pare…USR a fost mare fan liberalizare, să nu uităm că doamna Dragu vine de la EON, iar nevasta lui Bârnă de la OMV, asta să dăm 2 exemple,

    • @all, statul controlează 90% din producția de energie, 100% transportul și vreo 60% distribuția, daca legea offshore stimula investitiile, erai exportator net de gaze, la fel daca nu era nebunia cu certificatele verzi, pe electricitate.

    • USR cere. Ceilalti i-au dat-o. Toată lumea e mulțumită.

    • CIOLOS RAMINE TOT CIOLOS, CU TOBE CU TIGAÎ CU TROMPETE CU ZVIRCOLELI PE JOS IN PARLAMENT, ATIT POATE GINDI

  3. Acest Popescu nu este altceva decat un politruc fara nicio credibilitate.
    Chiar nu mai sunt specialisti in tara asta?

  4. Nici nu ma mai mira ce declara ministrul asta „degeaba”. Peste tot in lume s-a scumpit energia, dar la noi e jale: lacomia, prostia, reau vointa si incompetenta isi spun cuvantul. Popescule, extraterestrii-s de vina, ia legatura cu Entitatea Q!

  5. EU au făcut siguri asta prin politici verzi , sau pus in mișcare multe mecanisme ca sa blocheze orice altceva decât ce a considerat EU ca este corect. Mergi la o banca in Germania si spune ca vrei sa deschizi o mina de cărbuni, cere un ajutor ptr. extracția de petrol, spune ca ai nevoie de finanțare ptr. o centrala nucleara ai sa vezi ca nu te ajuta nimeni. Au închis tot ce înseamnă finanțare. Nu vei vedea un ban din EU ptr, cărbune sau nuclear dar dac este vorba de eolian sau solar primești cat vrei. Așa e si cu industria auto se finanțează in draci mașinile electrice du-te si spune ca vrei sa faci una pe motorina sa vezi cine te mai finanțează asta daca nu iți închid firma.
    Suntem aici ptr. ca aici trebuia sa ajungem.

    • Pai ce sa vezi? Bancile sunt si ele o afacere si finanteaza afaceri fiabile, daca afacerea ta nu da bine pe hartie,oha finantare. Asta nu este de acum ci dintotdeauna. Eu zic sa mergi mai departe, cere finantare pentru o masina cu motor pe aburi sau de ce nu pentru plug cu tractiune animala. Te doare mintea cu astia 🤣

    • Am ajuns aici din cauza politicii socialiste și a , vorba unui clasic in viața , capitalismului de cumetrie.
      Am dezvoltat capitalul autohton prin furt : Bancorex, fabrici etc.
      Politici locale de dezvoltare a zonelor și de reconversie a forței de munca ,acolo unde se stia ca va fi necesar , nu au existat .
      Cu promisiuni au obținut votul timp de 30 de ani și dacă nu înțelegem jocul lor ,vor mai rămâne la putere și ne vor fura încă mulți ani înainte .

    • Bănicile sunt o afacere serios , chiar crezi ca o mare banca din lume da faliment . Vai de mine si când te gândești la criza din 2009 – 20011 cate bănci au dat faliment . Ai auzit in viată ta de Devos acolo sa făcut cărțile si sa interzis finanțarea ptr. orice altceva decât Eco.

    • Ia uitati-va ce birocratie e pt panoueile fotovoltaice. Facuta sa te lasi pagubas
      Trebuie o gramada de aprobari…

  6. Cinismul liderilor UE nu are nici o perdea. E făţiş. Iar lipsa de demnitate a reprezentanţilor noştri le pică mănuşă. Suntem atât de slugoi în obedienţa noastră de pămpălăi .

  7. Doi bani nu dau pe Ciolos, dar și Popescu a dat-o de gard rău de tot.

    • Daaaaa …
      Andruscă era bun ! Unde e specialistul Andruscă ? Il mai ascundeti mult ?

    • Pe Budai nu îl suspectez de inteligenta, dar a avut sânge în instalație să rezolve tinta din PNNR cu o scatoalca adusă unei combinatii grea, pe consultanta….a zburat contractul cu Ernst&young. Budai a luat Banca Mondială….dar e prea subtilă chestia pentru tine, tu ai mesaje scrise de alții, postac fără minte

  8. l-as invita pe acest ministru pa.pa.gal sa s3 gandeasca un pic.
    in Franta clasa medie nu se impiedica de facturile la gaze si la curent. in clar este o suma care nu afecteaza bugetul unei familii.
    in plus, chiar si cu niste majorari minore, sub 20% la curent, guvernul Castex a venit imediat in ajutorul celor cu venituri modeste. cecurile energiei.
    la gaze se preconizeaza o majorare in medie de 60% , in conditiile in care Franta importa gazul metan din Rusia si de nordici.
    si apoi ce comparam? veniturile din Franta cu cele din Romania?
    smic-ul e majorat in fiecare an in Franta in functie de inflatie si actuakmente depaseste 1600 de euro brut.

  9. Nu știu să existe prin Franța PSD sau ceva asemănător .
    Dar mă rog .

    • Nici nu ai cum Franța e toata PSD si de mult timp.

    • @Clau
      Social-democratia din Franta, macar e reala! Daca te duci in Scandinavia, ai s-o vezi si pe acolo! In Romania ai doar hotie ambalata ca social-democratie, pe care ti-o vand smecherasii politici zi de zi!

  10. În toate guvernele din 2020 ministrul energiei a fost Popescu și PNL iar la ANRE Chiriță și PSD. Strategiile au fost făcute tot timpul de PSD-PNL. Ce aruncați zoaiele pe alții?

  11. Cu.tra asta de popescu e uns cu toate alifiile!

  12. Ia uitati-va ce birocratie e pt panoueile fotovoltaice. Facuta sa te lasi pagubas
    Trebuie o gramada de aprobari…

  13. Virgileeee, pleacă băi odată că nu te mai suport și ipocrit și escroc. Du-te și taie frunză la câini la tine acasă.

  14. De data asta a punctat bine dl. Virgil Popescu.
    Bravo! Gura pacatosului graieste adevarul: criza energetica este una creata la nivel UE