G4Media.ro

Virgil Popescu: Taxele nu vor crește, nu tăiem salariile/ Romgaz va prelua…

Deputatul PNL de Mehedinti, Virgil Popescu, sustine o conferinta de presa la sediul partidului, joi, 25 ianuarie 2018. Inquam Photos / Justinel Stavaru

Virgil Popescu: Taxele nu vor crește, nu tăiem salariile/ Romgaz va prelua participația de 50% din zăcământul de gaze Neptun Deep, deținută de compania ExxonMobile

Actualul ministru al Economiei, Virgil Popescu (candidat pentru un nou mandat de deputat din partea PNL Mehedinți), a transmis, luni seara, în emisiune la Realitatea Plus, că România a evitat recesiunea, înregistrând o creștere economică de 3,6%, cu toate neajunsurile din această perioadă de criză pandemică. Virgil Popescu a subliniat că noul program de guvernare al PNL se bezează pe investiții, fapt ce va duce la o și mai mare creștere economică. Totodată, el a infirmat orice zvon/declarație privind tăierea salariilor din sectorul bugetar ori legat de majorarea taxelor. Popescu a apreciat că zvonul pornit din gura unui oficial al BNR „e o temă falsă”, care nu reprezintă poziția instituției.

„Eu nu cred  în domnul Valentin Lazea (economistul șef al BNR, cel care afirma recent că deficitul bugetar e prea mare și că se impun ajustări la cheltuielile de stat – n.red). El este discipolul domnului Georgescu. Infirm categoric că ne pregătim să dăm oameni afară sau că tăiem salarii. Este exclus (…) Eu când am vorbit despre înghețarea salariilor, m-am referit la demnitari. De altfel, de la 1 ianuarie 2020 au fost deja îngheţate salariile demnitarilor. Prin demnitari înțelegând parlamentari, miniştri, preşedinţi de consilii judeţene (…) Acum, dacă PSD răstălmăceşte este cu totul altceva”, a comentat Virgil Popescu.

Ministrul a subliniat că programul PNL se bazează pe o serie de investiții majore care vor aduce un sprijin important economiei țării. Printre proiectele enumerate, Virgil Popescu s-a referit și la planul Romgaz, de a prelua participaţia de 50% din zăcământul de gaze Neptun Deep, deţinută momentan de ExxonMobil.

„Ne dorim să începem cât mai repede exploatarea în zona Neptun (Marea Neagră). Partenerul nostru, Exxon vrea să vândă, iar Romgaz a luat decizia să cumpere întreaga parte de 50%.  În acest fel, statul va deține jumătate din participație, iar împreună cu Petrom îmi doresc să înceapă exploatarea cât mai curând”, a spus Virgil Popescu.

 

Sursa Foto: Deputatul PNL de Mehedinti, Virgil Popescu/Inquam Photos / Justinel Stavaru

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Mai bine tăiați șpăgile și fraudele PSD-ului, nu salariile precum Băsescu.

  2. Bravo!!Si totusi cum se face ca in sofer la INSP are un salariu mai mare ca un profesor, politist…ca sa nu mai spun de privat .etc?

  3. Romgaz și Petrom scot ele gazele din mare, hai să fim serioși!

  4. Totusi, faptul ca guvernantii(ministrii sau altii din ministere) candideaza la parlamentare probeaza ca au devenit dependenti de functii politice si vor , la fel ca politicienii celorlalte partide, sa se asigure ca nu vor ajunge sa experimenteze vreodata munca in sectorul particular, si nici macar sa revina la vechile lor locuri de munca.Din cauza salariilor uriase comparativ cu sectorul privat si a privilegiilor” speciale”, toti din partide vor manate dupa mandate, iar asta este lupta pentru pozitiile confortabile din ierarhie, care le sigura lor si apropiatilor o viata de lux, nici pomeneala ca ii reprezinta pe alegatori sau ca sunt preocupati de binele societatii. Folosesc functiile pe care le au pentru a obtine altele la fel sau mai avantajoase, se trec primii pe listele de candidati si isi aranjeaza sa candideze in colegii unde opozitia este slaba. Sistemul electoral ii scoate mereu catigatori, insa competitia este slaba daca este castigata mereu de aceleasi pesonaje.

  5. „PNL: „Nu crestem taxe, NU taiem salarii”, adica din 1 Ianuarie 2020 Salariile si asa uriase ale Bugetarilor vor creste, conform Legii salarizarii nr 153 din 2017 care spune asa:
    „Salariile bugetarilor CRESC începând cu 1 ianuarie 2021 cu a 3-a tranșă de 1/4 din diferența dintre salariul de bază prevăzut de lege pentru anul 2022 și cel din luna decembrie 2018;”.

    8 Noiembrie 2020″ „Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză se aşteaptă ca angajaţii din instituţiile statului să aibă in 2021 un Salariu lunar mediu brut cu circa 45% mai mare decât cel al angajaţilor din privat.
    Astfel, CNSP previzionează un salariu mediu brut de 6.836 de lei pentru angajaţii de la stat în 2020 şi de 7.141 lei pentru 2021. Spre deosebire, pentru mediul privat Comisia de Prognoză vede un salariu mediu brut de 4.715 lei pentru anul acesta şi de 5.078 de lei în 2021, potrivit Mediafax.
    În sectorul public, salariile cresc proporţional cu vechimea în muncă, conform gradaţiilor şi mecanismelor prevăzute în Legea salarizării unitare. Pentru sectorul privat, anul 2020 a fost unul penalizant. Diferenţa este dată, în primul rând, de sursa banilor. Salariile din mediul privat depind de performanţele şi situaţiile financiare ale companiilor.
    Sectorul public nu a plătit prețul pandemiei.”

    Dle Popescu, nici nu ne asteptam sa va atingeti de Salariile bugetarilor vostri protejati, dar de ce NU spuneti: CATI Bani veti imprumuta, la Cat va ajunge datoria Romaniei(pentru ca Institutiile Internationale AVERTIZEAZA ca Anul 2021 nu va fi nicium Anul Relansarii economice mult-asteptate!) si CATI Bani va tipari BNR, adica la cat va urca Inflatia!!!
    Vorbe goale, sunteti fix ca PSD: de unde atata BANET, dle Popescu, vorbele goale nu produc BANI!!
    Uite ce s-a intamplat in 2020, ati promis si NU ati facut altceva decat IMPRUMUTURI Masive, crescand Datoria Romaniei aproape de 50% din PIB, in timp ce Veniturile sunt vai de mama lor, ultimii in UE ca procent din PIB!!
    Enorm, va deveni periculos daca veti continua cum spuneti!

    • Scuze, refac prima fraza: „PNL: „Nu crestem taxe, NU taiem salarii”, adica din 1 Ianuarie 2021 Salariile si asa uriase ale Bugetarilor vor creste, conform Legii salarizarii nr 153 din 2017 care spune asa:
      „Salariile bugetarilor CRESC începând cu 1 ianuarie 2021 cu a 3-a tranșă de 1/4 din diferența dintre salariul de bază prevăzut de lege pentru anul 2022 și cel din luna decembrie 2018;”.

  6. Dle Popecu, voi PNLeii confirmati zi de zi ca una PROMITETI cand NU sunteti la guvernare si ALTA FACETI cand ajungeti la putere, rusine!!!

    „Florin Cîţu: Bugetarii trebuie să muncească fără vouchere și pensii speciale.
    21.08.2019.
    Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a declarat că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. Liberalul a precizat că, în acest context, bugetarii trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.

    „Vine momentul adevărului! În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

    Liberalul mai spune că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii, iar toţi românii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.

    „Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străinătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, a completat Cîţu.
    „Sunt 2 soluţii pentru a elimina acesta discriminare promovată şi susţinută de guvernele socialiste. Dacă bugetarii vor să-şi păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat. Nu este o soluţie optimă. Taxele distorsionează comportamentul şi am avea alte probleme neprevăzute. Ar funcţiona doar în cazul pensiilor speciale şi al veniturilor din prezenţa în diferite consilii de administraţie- adică taxarea sinecurilor.”

    PNL=PSD=aceeasi mizerie!!!

  7. Robert Sighiartau, Secretarul general al PNL, azi la ADEVARUL LIVE:
    INTREBARE: PNL a lansat un program de guvernare destul de voluminos şi cu multe promisiuni. Care sunt primele 3 promisiuni pe care le-aţi vrea îndeplinite?
    R.S. : „Are 330 de pagini, e voluminos, însă ce trebuie să ştie românii e că e primul program de guvernare care are în spate sursa de finanţare. Fiecare proiect are bănuţul pus deoparte. Reforma în sănătate. Suntem într-o crisă sanitară, tot ce se întâmplă acum în sistem a fost mult mai mult evidenţiat. Vedem că nu am avut spitale dotate, resursă umană de calitate. A doua reformă trebuie făcută în educaţie. Aici e mult de discutat. Avem nevoie de şcoli moderne, resursă umandă de calitate, şi nu în ultimul rând, o reformă care are în vedere economia României. În trecutul apropiat PSD a guvernat aproximativ 7 ani. Viziunea lor a fost o creştere economică bazată pe consum. A generat inflaţie şi o problemă economică pe termen mediu. Florin Cîţu se împrumută pentru a plăti datoriile lăsate de PSD. Ei au îngrăşat foarte mult această schemă a aparatului bugetar şi au pus o povară în plus pe bugetul statului. Noi venim cu o altă viziune, o viziune de dezvoltare economică bazată pe investiţii. Acest model îl regăsiţi în administraţiile locale, guvernate de PNL. E un model care a dat roate, nu e o viziune fără fapte. Vedem că în Oradea, Cluj, bugetele pentru investiţii au fost peste 40% din cel al administraţiei. Asta a fost infrastructură modernă, şcoli, spitale. În ultimele nouă luni de zile am avut cel mai mare volum de investiţii alocat. Avem un ministru al Fondurilor Europene care e timid, modest, extrem de eficient. A fost omul care a stat în spatele lui Ilie Bolojan şi a fost şeful direcţiei de atragere a fondurilor europene în 2007-2008. Omul care a reuşit într-un an de zile să atragă de trei ori mai multe fonduri europene decât administraţiile PSD. Asta e diferenţa. Din 2021 lucrurile vor intra în normalitate. Românii vor înţelege beneficiile pe care le au chiar şi după acest an de zile.”
    INTREBARE: „Că tot vorbim de autostrăzi, colegii din presă au făcut o analiză şi au identificat SF-urile din acestea. La PNL o astfel de categorie o reprezintă autorstrăzile. Adică promisiunea 970 de km în 4 ani, în condiţiile în care în România, în ultimii 30 de ani s-au făcut doar 900 de km. Cum ar putea România să facă acest lucru? Totodată, ce se întâmplă cu Sebeş-Turda?”
    R.S. : „Mia de kilometrii a fost promisă cred de fiecare partid în campanie electorală. Însă spre deosebire de ce au promis alţii, aţi văzut că pe Sibiu – Piteşti se lucrează şi se avansează cu lucrările. Lucrurile se mişcă. Mai mult decât atât, într-un an de zile extrem de dificil, în care ministrul Transporturilor a avut nevoie de o grămadă de timp pentru a debloca tronsoane. O grămadă de blocaje pentru că administraţiile PSD nu au fost interesate de autostrăzi. Acum există bani pentru autostrăzi, trebuie bună credinţă, trebuie să nu mai condiţionezi construcţia de autostrăzi pe şpăgi şi să dai drumul la cât mai multe proiecte şi să ai şi investitori de calitate, oameni care ştiu să construiască autostrăzi. Pe A0 se lucreză, pasajul Mogoşoaia, se lucrează. Dinamica este alta faţă de ce a fost înainte. Şi constructorii vă pot spune asta. Statul a plătit facturile la timp către constructori, iar acest date s-au putut vedea.”
    INTREBARE: „Ne uităm la exemple precum Oradea, Caraş. Va avea curaj viitorul Guvern PNL să Eficientizeze Administraţia? Să NU mai ţină acele posturi inutile?
    R.S. „Va AVEA curajul. Dacă nu o să sară populiştii de la PSD şi alte partide că PNL dă oamenii afară şi vrea austeritate. E vorba de Eficientizarea muncii funcţionarului public şi administraţiei publice. Din păcate vedem o grămadă de agenţii guvernamentale şi instituţii care NU-şi au rostul. Sunt o grămadă de funcţionari publici de calitate, dar care sunt hăituiţi de aceşti oameni care NU fac nimic. Aici e discuţia pe care am mai avut-o. Trebuie spus clar după 6 decembrie, printr-o LEGE a majorităţii, foarte clară, care să stabilească limita între nominalizările politice şi cele publice prin concurs.(sictir, PNLeilor!). Nu prin Comisii obscure. Dacă nu, ne învârtim în jurul unor discuţii ipocrite. Dacă nu stabileşti şi nu o asumi, va fi aceeaşi discuţie. Vine un alt partid şi acelaşi lucru va face. Trebuie o LEGE în acest sens.(sictir!). PSD nu a fost de acord, nu a trecut în Parlament nicio intenţie în acest sens. Au blocat. Clar că trebuie o REFORMA legată de eficienţă şi de a oferi servicii publice de calitate aşa cum se întâmplă în occident. Trebuie să vorbim mai mult de digitalizare, statul trebuie să aibă în vedere confortul cetăţenilor.”

    Una spune dl Popescu, alta spune dl Robert Sighiartau referitor la Reformarea Adminsitratiei puiblice si reducerea Numarului de bugetari: care dintre ei MINTE??!!!!
    Cred ca amandoi!!
    Sighiartau invoca indirect „modelul” Bolojan de la Oradea, dar NU spune un cuvintel depsre REDUCEREA drastica a numarului de angajati decisa de Bolojan pentru a EFICIENTIZA Adminsitratia publica, din acest motiv NU cred ca PNL se va atinge de buigetari!
    In plus, retineti: Programul PNL de guvernare are 340 de pagini(eu asa vad pe Programul tiparit de PNL!)!!!), il depaseste net pe-al lui Dragnea care avea „decat” 188 de pagini de minciuni!!!

  8. Minte si-asta ca oricare politruc:
    „Guvernul nu a alocat nici acum bani în plus Ministerului Economiei pentru plățile Start-Up Nation.
    Ministrul Virgil Popescu: Vom plăti beneficiarilor deconturile.
    Guvernul nu a alocat fonduri în plus pentru Ministerul Economiei nici la rectificarea bugetară aprobată luni seara, a treia pe acest an, dar ministrul Virgil Popescu dă asigurări că antreprenorii din programul de finanțare Start-Up Nation 2018-2019 își vor primi banii.

    „Vom plăti deconturile către antreprenori, vom găsi soluțiile”, a declarat, marți, pentru StartupCafe.ro, ministrul Economiei, Virgil Popescu.

    Potrivit acestuia, deconturile strânse în prezent la agențiile din subordinea Ministerului Economiei de către firmele care au făcut investiții în programul Start-Up Nation 2018-2019 se ridică la 480 de milioane de lei, neplătiți la acest moment. Aceasta însemană că aproximativ 2400 de firme au efectuat cheltuieli asumate în program și așteaptă să-și primească banii promiși de stat.

    Și în luna august 2020, la precedenta rectificare de buget (a doua pe acest an), Ministerul Economiei a cerut fonduri de la Finanțe în valoare totală de 1,3 miliarde de lei, ca să-i ajungă pentru toate plățile rămase de făcut în programul Start-Up Nation până la finalul anului 2020, adică pentru vreo 6.500 de beneficiari. La acel moment, circa 2000 de firme așteptau să li se achite deconturi totale de 400 de milioane de lei, în urma investițiilor efectuate de antreprenori.

    Până la urmă, la rectificarea bugetară de atunci, din august, Ministerul Economiei nu a primit nici cei 400 de milioane de lei, necesari pentru deconturile tuturor celor 2.000 de beneficiari Start-Up Nation care așteptau, darămite 1,3 miliarde de lei, cât ceruse ministrul Popescu colegului Florin Cîțu de la Finanțe.

    Atunci, ministrul Economiei, Virgil Popescu, spunea că la următoarea rectificare bugetară, pe care o aștepta în octombrie, ar fi urmat să primească fondurile necesare.

    „Mai avem 80 și ceva de milioane și mai avem de mutat o rezervă, dar nu la acel nivel (de 1,3 miliarde de lei – n.r.) și o să stăm așa până în octombrie. Dar beneficiarii își vor primi banii”, a spus, în 15 august, Virgil Popescu, pentru StartupCafe.ro.
    Iată că rectificarea așteptată nu a venit în octombrie, ci în 23 noiembrie și, dacă a venit, nu a venit cu banii așteptați de antreprenori.”
    https://www.startupcafe.ro/finantari/startup-nation-plata-deconturi-rectificare-bugetara.htm