Vlad Voiculescu, despre Clotilde Armand și incompatibilitatea constatată de ANI: ”Nu este vorba de nicio furăciune, nici măcar despre venit necuvenit nu se poate vorbi, nu există niciun conflict de interese”
Președintele USR București, Vlad Voiculescu, a transmis un mesaj de susținere pentru primarul Clotilde Armand, care conduce Sectorul 1, după ce Agenția Națională de Integritate a constatat că aceasta se află în incompatibilitate.
Voiculescu a scris luni seară pe Facebook că ”indemnizația primarilor care implementează proiecte europene se majorează cu 25%” și că acest lucru ” se întâmplă în cazul majorității primarilor din țara asta”. Reamintim că ANI o acuză pe Clotilde Armand de incompatibilitate și a sesizat Parchetul Înaltei Curți în acest caz. ANI susține că primarul Sectorului 1 s-a numit pe sine managerul unui proiect finanțat din fonduri europene. În replică, Armand respinge acuzațiile și susține că a respectat legea.
Fost ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu mai spune că ANI ar fi trebuit să explice ”ce a găsit după verificarea de averii de cca. 3 milioane de euro a doctorului Rafila, angajat toată viața exclusiv la stat conform propriului CV”: ”Sau ale atâtor alți politicieni care umblă cu ceasuri și mașini de sute de mii de euro pe care nu le pot justifica neam”, mai spune Voiculescu.
Liderul USR București a concluzionat că ”nu este vorba de nicio furăciune”, ”nici măcar despre venit necuvenit nu se poate vorbi” și ”nu există niciun conflict de interese”.
Mesajul lui Vlad Voiculescu
”Astăzi știrea zilei ar fi putut fi că iată, există ANI.
Asta dacă ANI ar fi explicat, de pildă, ce a găsit după verificarea de averii de cca. 3 milioane de euro a doctorului Rafila, angajat toată viața exclusiv la stat conform propriului CV. Sau ale atâtor alți politicieni care umblă cu ceasuri și mașini de sute de mii de euro pe care nu le pot justifica neam.
Dar nu. Astăzi ANI o acuză pe Clotilde Armand că ar fi luat bani în plus în mod ilegal coordonând un proiect european.
Legea 161/2003 spune un pic altceva (la art. 16), și anume că este legal, iar legea 153/2017 spune că indemnizația primarilor care implementează proiecte europene se majorează cu 25% – ceea ce înțeleg că e exact ce s-a întâmplat aici și se întâmplă în cazul majorității primarilor din țara asta.
Așadar:
1. Nu este vorba de nicio furăciune. Nimeni nu a făcut vreo învărteală secretă din care să se trezească cu bani în cont pe care să nu îi poată justifica (apropo de conturile de 3 milioane amintite mai sus care par total neinteresante pt. ANI);
2. Nici măcar despre venit necuvenit nu se poate vorbi aici. Clotilde nu a luat bani in plus, sporul la indemnizatie il primea indiferent daca era sau nu manager de proiect;
3. Nu există niciun conflict de interese. Clotilde nu a făcut nimic care să fie cumva împotriva interesului administrației pe care o conduce; dimpotrivă.
Comunicatul ANI vorbește – în mod eronat, din punctul meu de vedere, instanța va lămuri probabil – despre o incompatibilitate care în mod clar însă nu se traduce prin nicio furăciune, niciun venit necuvenit, niciun conflict de interese și niciun prejudiciu.
ANI a căutat și pare că a găsit gaura de la macaroană. În rest, tăcere.
O privire în parcarea oricărui minister (sau a oricărui spital, dacă vreți) trezește oricărui om cu minte în cap mai multe îngrijorări decât această “dezvăluire” a unei autorități a statului român care și-a abandonat demult misiunea.
——————
Articolele de lege la care fac referire mai sus:
(1) art. 94 alin. 22 din Legea nr. 161/2003:
„nu se afla in situatie de incompatibilitate, in sensul prevederilor alin. (2), functionarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finantat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum si din imprumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile […].”
(2) art. 16 din Legea nr. 153/2017:
– „(2) Indemnizatiile lunare ale presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene si primarilor si viceprimarilor unitatilor administrativ-teritoriale care implementeaza proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile se majoreaza cu pana la 25%.”
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
19 comentarii