G4Media.ro

Vlad Voiculescu, despre Clotilde Armand și incompatibilitatea constatată de ANI: ”Nu este…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Vlad Voiculescu, despre Clotilde Armand și incompatibilitatea constatată de ANI: ”Nu este vorba de nicio furăciune, nici măcar despre venit necuvenit nu se poate vorbi, nu există niciun conflict de interese”

Președintele USR București, Vlad Voiculescu, a transmis un mesaj de susținere pentru primarul Clotilde Armand, care conduce Sectorul 1, după ce Agenția Națională de Integritate a constatat că aceasta se află în incompatibilitate.

Voiculescu a scris luni seară pe Facebook că ”indemnizația primarilor care implementează proiecte europene se majorează cu 25%” și că acest lucru ” se întâmplă în cazul majorității primarilor din țara asta”. Reamintim că ANI o acuză pe Clotilde Armand de incompatibilitate și a sesizat Parchetul Înaltei Curți în acest caz. ANI susține că primarul Sectorului 1 s-a numit pe sine managerul unui proiect finanțat din fonduri europene. În replică, Armand respinge acuzațiile și susține că a respectat legea.

Fost ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu mai spune că ANI ar fi trebuit să explice ”ce a găsit după verificarea de averii de cca. 3 milioane de euro a doctorului Rafila, angajat toată viața exclusiv la stat conform propriului CV”: ”Sau ale atâtor alți politicieni care umblă cu ceasuri și mașini de sute de mii de euro pe care nu le pot justifica neam”, mai spune Voiculescu.

Liderul USR București a concluzionat că ”nu este vorba de nicio furăciune”, ”nici măcar despre venit necuvenit nu se poate vorbi” și ”nu există niciun conflict de interese”.

Mesajul lui Vlad Voiculescu

”Astăzi știrea zilei ar fi putut fi că iată, există ANI.
Asta dacă ANI ar fi explicat, de pildă, ce a găsit după verificarea de averii de cca. 3 milioane de euro a doctorului Rafila, angajat toată viața exclusiv la stat conform propriului CV. Sau ale atâtor alți politicieni care umblă cu ceasuri și mașini de sute de mii de euro pe care nu le pot justifica neam.
Dar nu. Astăzi ANI o acuză pe Clotilde Armand că ar fi luat bani în plus în mod ilegal coordonând un proiect european.
Legea 161/2003 spune un pic altceva (la art. 16), și anume că este legal, iar legea 153/2017 spune că indemnizația primarilor care implementează proiecte europene se majorează cu 25% – ceea ce înțeleg că e exact ce s-a întâmplat aici și se întâmplă în cazul majorității primarilor din țara asta.
Așadar:
1. Nu este vorba de nicio furăciune. Nimeni nu a făcut vreo învărteală secretă din care să se trezească cu bani în cont pe care să nu îi poată justifica (apropo de conturile de 3 milioane amintite mai sus care par total neinteresante pt. ANI);
2. Nici măcar despre venit necuvenit nu se poate vorbi aici. Clotilde nu a luat bani in plus, sporul la indemnizatie il primea indiferent daca era sau nu manager de proiect;
3. Nu există niciun conflict de interese. Clotilde nu a făcut nimic care să fie cumva împotriva interesului administrației pe care o conduce; dimpotrivă.
Comunicatul ANI vorbește – în mod eronat, din punctul meu de vedere, instanța va lămuri probabil – despre o incompatibilitate care în mod clar însă nu se traduce prin nicio furăciune, niciun venit necuvenit, niciun conflict de interese și niciun prejudiciu.
ANI a căutat și pare că a găsit gaura de la macaroană. În rest, tăcere.
O privire în parcarea oricărui minister (sau a oricărui spital, dacă vreți) trezește oricărui om cu minte în cap mai multe îngrijorări decât această “dezvăluire” a unei autorități a statului român care și-a abandonat demult misiunea.
——————
Articolele de lege la care fac referire mai sus:
(1) art. 94 alin. 22 din Legea nr. 161/2003:
„nu se afla in situatie de incompatibilitate, in sensul prevederilor alin. (2), functionarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finantat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum si din imprumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile […].”
(2) art. 16 din Legea nr. 153/2017:
– „(2) Indemnizatiile lunare ale presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene si primarilor si viceprimarilor unitatilor administrativ-teritoriale care implementeaza proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile se majoreaza cu pana la 25%.”

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. Lucrurile sunt simple…deși sunt destui care vor sa le complice: e pur conflict de interese! Nu se putea desemna (ea pe ea) in proiect. Simplu. Nu cred ca-i „hoție ” ci pura prostie. Daca nu cunosti legea nu poti fi primar….

    • Uv ar trebui sa stie ca doar un procuror + un judecator decide sau Prim Ministrul Cîțu

    • Ai citit legea?

      art. 94 alin. 22 din Legea nr. 161/2003: „nu se află în situație de incompatibilitate, în sensul prevederilor alin. (2), funcționarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finanțat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum și din împrumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile […].”
      art. 16 din Legea nr. 153/2017: „(2) Indemnizațiile lunare ale președinților și vicepreședinților consiliilor județene și primarilor și viceprimarilor unităților administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu până la 25%”.

    • @ MickyLex
      Sunteți primitivi rău.
      Habar nu aveți ce vorbiți.
      Cum să se numească pe ea în proiect.
      Este un proiect al primăriei întocmit de consultanți, iar ea este primar ales. Nu e nevoie de nicio numire. Face parte din proiect indiferent ce vreți voi să mestecați, iar prestația trebuie remunerată.

    • Mai citește!
      L153/2017 – art 16. (2) Indemnizaţiile lunare ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene şi primarilor/viceprimarilor unităţilor administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu 25%.

  2. In cazul asta sa mearga la puscarie functionarii ANI. Pentru abuz in serviciu. Mai este infractiune abuzul in servici? Sau au facut in legile justitiei infractionale jmekeresti de infractori din justitie parchet melitie parmament servucii toti Infractorii cu gulere albe. Aud ca niste militieni la Caras au aranjat un asasinat?. Asta e militie sau banda de infractori.

  3. M-as astepta ca g4media sa verifice tampenile spuse de vanzatrorul de agenti romani, si sa citeasca art 16 din legea 161/2003 care vobeste despre sistemul electronic, nu este penal dar este abatere disciplinara si se sanctioneaza cu 10% reducerea idemnizatiei pe 6 luni, Legea 88/2019 art 75 alin 2, dar psd risca 6 luni la 3 anu puscarie ca a acuzat-o in fals de o infractiune, art 244 Cod Penal Inselaciunea!

  4. Tudorache al tău, din PSD, a provocat un prejudiciu de 944 de milioane de lei.

    Clotilde nu a greșit cu nimic, uite ce zice legea:
    art. 94 alin. 22 din Legea nr. 161/2003: „nu se află în situație de incompatibilitate, în sensul prevederilor alin. (2), funcționarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finanțat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum și din împrumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile […].”
    art. 16 din Legea nr. 153/2017: „(2) Indemnizațiile lunare ale președinților și vicepreședinților consiliilor județene și primarilor și viceprimarilor unităților administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu până la 25%”.

  5. Clotilde nu fură, de aceea e disprețuită de PSDNL.

  6. Una e sa te numesti singur manager de proiect, alta e sa beneficiezi de indemnizatie majorata. Voiculescu asta e batut in cap???

  7. Băi trollilor, citiți legea si vedeți negru pe alb ca, in cazul de fața, Clotilda e fix conform legii. Nu mai comentați aiurea.

  8. Primarita a stricat multe combinații în primărie. Ceea ce i se întâmplă este normal într-o țară ca asta. Același lucru l-a pățit LCK, Portocală și mulți alții. Corupția are multe fețe în românica. Înainte nu dormeai liniștit dacă furai. Acum e invers. :)))

  9. Nu mai vehiculați sumele astea, fostul primar Chiliman a „luat” șpăgi de 600,000,000.- EURO și totul s-ar dezumflat cu.. fapta nu există. Sutele de milioane sunt bani de semințe pentru voi?

  10. Pentru astia de o tot tin cu primarul nu e functionar public: legea la care face referire ANI , 161/2003 este insusi legea functionarului public. ANI spune ca primarii sunt functionari publici, da poate voi stiti mai bine.
    Ps. Astept sa vad cat timp va ia sa va dati seama ca din tot scandalul asta cel mai nasol o sa iasa tot USL -ul, nu de alta da sunt sute de primari/functionari publici din USL care sunt in aceeasi situatie.

  11. Cât de ipocriți puteți să fiți voi reziști!!! Doaaamne, iar tai că le-a pierit total bunul simt . A-ți furat cu saci și rucsaci voturile românilor că să ajungeți la butoanele hoției, și acum vă dați că sunteți cei mai curați. La valeeee , și pieriți pe veci.Amin.

  12. Ne.simtirea si tupeul postacilor neobolsevici sustinatori ai clicii PSDPNL sunt din ce in ce mai avansate! Voi, lepre obraznice, sustinatori ai hotilor USL, ati merita batai la talpi de trei ori pe zi. Papagalilor!

  13. @micky :
    Poate ca nu stii cum se obtine un proiect european.
    Proiectele nu vin intr-un plic, cineva isi trece numele, devine manager si incaseaza niste bani.
    Exista domenii, axe prioritare, pentru care se pot depune proiecte.
    Cei care pot scrie o propunere de proiect si pot sa implementeze ce si-au propus, depun un proiect.
    O comisie evalueaza proiectul si, daca indeplineste anumite standarde, este declarat castigator.
    Deci, Clotilde este manager al proiectului, nu pentru ca si-a scris numele pe un proiect, ci pentru ca a scris o propunere de proiect, care a fost acceptat.
    Exista o lege care acorda participantilor la proiecte europene un anumit procent.
    Deci nu Clotilde si-a dat acel spor, ci legea.

  14. Înainte să ne mai daţi lecţii în orice domeniu pe aicea vă rugăm încercaţi măcar să scrieţi corect şi desigur poate aveţi bunăvoinţa să vorbiţi şi corect că după scris e evident că şi la capitolul ăsta staţi prost, să sperăm cu nu am cerut prea mult.