G4Media.ro

Vladimir Putin, despre tranziția către energia verde: „Vedeţi ce se întâmplă în…

sursa foto: Facebook/ Vladimir Putin

Vladimir Putin, despre tranziția către energia verde: „Vedeţi ce se întâmplă în Europa. Este acolo o isterie şi o anumită confuzie pe pieţe. De ce? Pentru că nimeni nu ia această problemă în serios”

Preşedintele rus Vladimir Putin a pus marţi pe seama tranziţiei către energia verde şi investiţiilor reduse în industria extractivă ceea ce el a descris drept ”isteria şi o anumită confuzie” pe pieţele europene, unde preţurile la energie cresc vertiginos, relatează  Agerpres, conform Reuters.

Vorbind în timpul unei reuniuni guvernamentale, Putin a apreciat că este esenţial ca tranziţia către energia verde să se desfăşoare într-un mod lin şi a criticat ”deciziile dezechilibrate” şi ”paşii drastici”.

”Vedeţi ce se întâmplă în Europa. Este acolo o isterie şi o anumită confuzie pe pieţe. De ce? Pentru că nimeni nu ia această problemă în serios”, a explicat preşedintele rus. ”Unii speculează schimbările climatice, alţii subestimează unele lucruri, alţii încep să reducă investiţiile în industriile extractive. Este nevoie de o tranziţie lină”, a detaliat el.

Putin a pledat în acest sens pentru o dezvoltare sustenabilă a sectoarelor petrolului, gazelor naturale şi cărbunelui, susţinând că este important ca acestea să nu fie neglijate.

Rusia, un exportator major de petrol şi gaze naturale, se confruntă cu presiuni pentru a se angaja faţă de atingerea unei ţinte de ”zero emisii nete” de CO2 la summitul ONU privind schimbările climatice, care se va desfăşura luna viitoare în oraşul britanic Glasgow şi al cărui obiectiv este convenirea unor noi politici de combatere a schimbărilor climatice. Vladimir Putin nu a anunţat încă dacă va participa la această reuniune, relatază Agerpres.

sursa foto: Facebook/ Vladimir Putin

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. Așa e când preocupările tale sunt LGTG HD+ la UE. Reactoare cu toriu, fuziune, nuclear mai mult, să eviți să rămâi la mâna gazelor rusești, who cares despre chestii d-astea strategice? Mai mulți imigranți, mai mult LGTV HD+, mai multe gender studies. Ajunge Putin să-ți dea lecții, cât de infecție…

    • Ce sa facem daca te uiti in gura lui Putin? Preocuparile europei sunt multiple si complexe. si in populatia enorma a europei avem destui oameni sa cercetam orice si sa rezolvam mai multe probleme in paralel.
      Reactoarele cu thoriu nu sunt panaceul descris de cativa youtuberi. Au aceleasi riscuri de proliferare a armelor nucleare si, reactoarele nucleare de ultima generatie sunt oricum atat de sigure din punct de vedere al accidentelor incat chiar nu castigi nimic luand de la 0 din epoca de piatra fisiunea nucleara pe model de thoriu.
      Europa dezvolta o infrastructura interconectata de energie si stocare. Este o alternativa viabila si mai ieftina decat centralele nucleare. Acestea din urma trebuie dezvoltate din urma, lent pentru a acoperi situatiile riscante in care avem saptamani intregi fara soare si vânt pe intreg continentul.
      Dar problema ta cred ca este de fapt cu faptul ca e o valoare europeană să considere ca persoanele de același sex să poată beneficia de aceeași fericire pe care ti-o aduce ție o familie.

    • Cred ca este prea optimist LiviuG. Uraniu este destul de greu de extras si se estimeaza ca mai avem rezerve pentru circa 40 ani doar. Toriu este mult mai abundent iar prezenta in lantul de dezintegrare a U233 face imposibila prelucrarea/proliferarea din cauza radiatiilor gamma intense. Pacat ca romania nu cerceteaza asta… Cerceteaza fluturi…

  2. La fel si Germania, face o tranziție lină cu ajutorul GazProm. Prietenii stiu de ce. Europenii nu stiu cum sa scape mai repede de rusi, insa putin vrea „lin” inca vreo 50 de ani.

  3. La fel si Germania, face o tranziție lină cu ajutorul GazProm. Prietenii stiu de ce. Europenii nu stiu cum sa scape mai repede de rusi, insa putin vrea „lin” inca vreo 50 de ani..

  4. Va mai schimbați voi părerile în primăvara,după ce treceți prin iarna fără gaze.Nu va place sa va închinați spre răsărit?

  5. De ce nu se cumpără gaz din Algeria ?
    Spania și Italia de acolo se aprovizionează.
    Se poate extinde rețeaua de distribuție.
    Se face o confuzie: Germania de după Elba este altceva. E fosta Prusie care a avut legături strânse cu Rusia de pe vremea junlerilor

    • Pentru ca nu exista gazoducte decat din Rusia care sa acopere necesarul. De asta s-au incercat sa se faca alte gazoducte dar s-au oprit in Turcia de cand Erdogan s-a aliat cu Putin.

  6. Putin e uns cu toate si e si destept, bogatiile subsolului trebuie exploatate.

  7. Nu-l laud pe dictatorul Putin, dar are un pic de logica în ce spune. Obiectivele de reducere a emisiilor de CO2 au un termen prea scurt de realizare și ne costă pe toți. De ce sa plătesc eu lunar certificate verzi ca să subvenționez parcuri eoliene construite de câțiva miliardari? Sau de ce să cumpăr GPL din USA extras prin cracare și cărat cu vaporul? Și de ce sa plătesc eu prima de înmatriculare a mașinilor electrice? De ce fondul de mediu ai îmbogățește pe cei bogați și eu să aplic povețele lui Ceaușescu la iarna adică să mai pun o haină pe mine.

    • Pentru ca este vorba despre înaltă tehnologie care trebuie cumpărată de terți, dacă nu impusa prin constringeri.

    • Trebuie sa platesti pentru ca sa ajungi sarac. Pe politicieni nu-i doare de poluare, e doar un pretext ca sa traiesti la limita supravietuirii, sa ajungi sclavul Sistemului.

    • Domnule Daniel, credeți ca ne putem gândi, spre exemplu, la copiii dumneavoastră ca răspuns la întrebările pe care le puneți?

    • Di macar de ar fi eolienele ceva ecologic si rentabil….randament de max 30 % real…. este cea mai mare greseala eoliana….si ecolo….mai vb …. cand afecteaza pasarile migratoare si nu numai, zgomot produs…etc….cititi sa vedeti realitatea eolienelor…

  8. Adevarul este ca UE a dat-o fix pe langa cu energia verde, nici macar in bara. Stau in Danemarca, tara care teoretic sta cel ma bine la capitolul regenerabile din UE, unde pretul la energie electrica si gaze a cresucut cu 40 %, iar acum duc tratative serioase cu rusii pentru reduceri de pret deoarece nici macar furnizorul tradional Norvegia nu mai face fata scumpirilor si prefera sa-si asigure propriul consum decat sa vanda in afara.
    Pana si la danezi, societatea civila plus toti „specialistii” in domeniu si-au dat seama ca mai e mult pana departe ca sa obtinem autonomie energetica din regenerabile.

  9. Obsevatii interesante, o plăcere să citeşti comentarii inteligente.
    Scandinavii ne-au dat cîteva modele de energie noncarbon, dar India poate să-şi permită acelaşi lux cu hitechuri la eoliene, baterii , hidrogen?
    Nu-i ieftin uraniul, dar ce e ieftin astăzi? Cu fuziunea ne luptăm de decenii , Cadarache Franța, dar Germania a zis Nu nuclearului acum 20 de ani si acum bagă cărbune fără număr.

  10. O zicere din batrani spune: ” Sa te ai de bine cu vecinul, nu sa fii supusul lui” . Nemtii au invatat lectia acum 80 de ani…… si nu sunt asa aproape de vecin.
    Romania nu il vede (pe vecin) pentru ca e prea aproape ……. Chiori am fost, chiori suntem…..