G4Media.ro

Vladimir Tismăneanu anunță că Elena Vijulie Tănase l-a dat afară de la…

Sursa: Arhiva personala

Vladimir Tismăneanu anunță că Elena Vijulie Tănase l-a dat afară de la Europa Liberă după 37 de ani și o acuză de conflict de interese din cauza unui proces cu soțul său, Stelian Tănase

Istoricul și publicistul Vladimit Tismăneanu a anunțat marți pe contul său de Facebook că Elena Vijulie Tănase, directorul secției române a postului de radio american Europa Liberă, l-a anunțat că i-a reziliat contractul de colaborare din rațiuni financiare.

”Acum o luna am primit o instiintare laconicâ din partea doamnei Elena Vijulie Tânase că, din rațiuni financiare, rubrica Agora de pe site-ul secției române se desfiinteaza. Regrete? O încercare de a comunica personal? Expresia pretuirii pentru 37 de ani de colaborare constanta? Nici vorba. Azi am primit instiintarea oficiala semnata de doamna Elena Tanase (fără Vijulie), directoarea secției române”, a scris Tismăneanu pe Facebook.

Tismăneanu, care amintește că și-a început colaborarea cu Europa Liberă in februarie 1983, o acuză pe Elena Vijulie Tănase de conflict de interese.

Motivul? Tismăneanu l-a dat în judecată pe soțul acesteia, Stelian Tănase, pe care îl acuză că i-a făcut publice pe site-ul Cotidianul contul bancar și adresa personală.

”Nu mor caii când vor câinii… Pana la proba contrarie care, sunt sigur, va veni mai repede decât își închipuie doamna Tanase si al ei consort (cu care ma aflu in proces pentru ca a publicat in abjecta fituica online „Cotidianul” lui Nistorescu numărul meu de cont bancar si adresa mea personală). In concluzie: 1. Rămân colaborator permanent la Radio Europa Moldova. 2. Ceea ce n-au reușit Ceaușescu si Iliescu, a reușit doamna Tănase. O felicit! Conflict of interests? You bet…”, a mai scris Vladimir Tismăneanu.

Elena Vijulie Tănase a confirmat pentru G4Media.ro încetarea contractului cu Vladimir Tismăneanu și alți colaboratori ”din motive financiare”.

Nu mor caii când vor câinii: Am început colaborarea cu postul de radio Europa Liberă in februarie 1983. Am stabilit…

Posted by Vladimir Tismaneanu on Monday, November 30, 2020

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

  1. Pe vremea cand era sef la tvr si in conflict cu salariatii, stelica a amanat intr-o luna semnarea actelor pentru plata salariilor. Razbunare meschina din partea unui om mic si frustrat. Sunt convins ca si acum, cu volodea tismenitschi, e aceeasi razbunare meschina, prin intermediul fostei tiitoare, ajunsa nu stiu prin ce mijloace sefa la europa libera…

    • gata, s a trecut la DEFCON 2.

      noii marxisti ii ejecteaza pe vechii marxisti

      nb

      sa nu.mi.veniti cu placa ca tismanika este anti comunist

      a facut din procesul komunismului din ROMANIA o salata boeuf taiata.

    • Mda, se pare ca interesele rusesti lasate ani de zile sa se dezvolte nestingherite in sufletul tarii noastre au trecut la atac. Cui stie ii vine sa se urce pereti de fiecare data cand aude de oameni „muncitori buni” ca astia si pagubele enorme pe care le-au facut:( E groasa rau!

    • @ X-link: Nu este Tismaneanu anticomunist. Tu esti anticomunist care ieseai sa-l aplauzi pe Ceausescu.
      Sa dai din „gura” din spatele ecranului este la fel de periculos si de anticomunist ca si a lucra la Europa Libera inainte de ’89 cand riscai „doar” sa fii asasinat de Securitate.

    • Big like X-link !

    • O mizerie de top. N-are alt precedent decât pensionarea lui Iosif Sava de la TVR, în mai 1998, de către Stere Gulea. Viaţa intelectuală din RO nu a progresat. Dimpotrivă.

  2. Cum draqu a ajuns individa asta să se cocoțeze în funcția de director la E.L. ? și să se combine cu un alt profitor al economiei de piață.

  3. Nene Volodea, iti vom simti lipsa. Are si dna Vijulie un sot, Tanase, cum si tu ai un tata. Poate era mai bine daca nu faceai referire la neamuri.

  4. @eta, poseidon are dreptate. Cocoț + coțcăială = cocoțeală 😉

  5. Tismaneanu un privilegiat al sistemului comunist face pe victima. Cat timp i-a fost sefa Tănase nu era problema, acuma brusc e rebel. Mult a mai suferit saracul…

    • Madam Vijulie a crescut in ochii mei odata cu sutul aplicat firtangaului asta, nu mult dar a crescut.

  6. Domnule Tismaneanu, cititi aici despre libertatea mea care nu are nevoie de justificare atunci cand NU tine cont de liberatea ta:
    „Principala valoare pe care o susține proiectul liberal este aceea a libertății, înțeleasă în chip auto-constructiv, deci fără necesitatea unor justificări exterioare. ”
    Priceput ?
    https://m.facebook.com/violeta.vijulie/photos/a.312927962136885/3005430862886568/

  7. Toată lumea știe ca bolșevicii se mănâncă între ei. Ma bucur ca au început sa se devoreze. Sper ca și cei din viitoarea guvernare sa facă la fel.

  8. stelica, mama, si eu habar n-aveam ca tanti asta…asa si pe dincolo. hai bai, chiar asa ajunsesi…cum, ma, tu, care la casa studentului…cu asta, ma?!

  9. Afara cu impostorul, bravo doamna Vijulie.

  10. „avea rude”? El insusi e propagandist cu Stefan Gheorghiu „la baza”. De pe Wikipedia:

    > A absolvit Facultatea de Filosofie a Universității din București, specializarea Sociologie în anul 1974 ca șef de promoție. Lucrarea sa de licență este „Noua Stângă și Școala de la Frankfurt” (Editura Politică, 1976). Teza de doctorat (Universitatea București, 1980) are titlul „Revolutie și Rațiune Critică. Teoria politică a Școlii de la Frankfurt și radicalismul de stânga contemporan”.

    > Între 1974-1981, a lucrat ca sociolog în cadrul Laboratorului de Cercetări Sociologice Urbane din cadrul Institutului de Proiectări pentru Construcții Tipizate din București. A fost o scurtă perioadă lector al Comitetului Central al UTC. A publicat în: Viața Studențească, Amfiteatru, Contemporanul, Revista de Filosofie

    > În 1981 a participat la redactarea „Micului dicționar social-politic pentru tineret”, unde contribuie cu o serie de articole. Volumul a fost coordonat de Virgil Măgureanu, pe atunci lector de științe politice la Academia Ștefan Gheorghiu. Datorită plecării lui Tismăneanu din țară, volumul a fost retras imediat din circulație.

    > n 1981, Vladimir Tismăneanu a rămas în Spania în timpul unei călătorii turistice. Tismăneanu a avut o scurtă ședere în Venezuela, unde a lucrat la Muzeul de Artă Contemporană din Caracas (condus de vara primară a tatălui său, Sofia Imber) și unde a colaborat cu Carlos Rangel (soțul Sofiei) – gânditor politic anti-comunist

    In cazul in care ai pierdut firul, „Facultatea de Filosofie a Universității din București” este chiar Stefan Ghiorghiu.

  11. Ca Europa Libera recruteaza o jurnalista de mana a doua precum Elena Vijulie, pot sa inteleg. Dar sa o pui sefa? Asta nu mai inteleg. Ceva e putred acolo.

  12. ”Nu mor caii când vor câinii… ” ??? Anemic, degradant, si lipsit de simtul realitatii. Care cai ? Necrofagii ăștia ideologici mai tineri devoreză din pix toate mârțoagele hodorogite și defazate de vremurile pe care le-au trăit. Și când au fost caii dumneavoastra de rasă ? Când au zgârmat prin balegile „komissiei” numite de komunistul colaborator al securitatii Petrov ? Raportul ăla e cam egal ca si compromitere a realității cu razboiul impotriva lui Stelian Tanase. Habar n-ai cine ti-a pus căpăstru, domnule Tismăneanu. Penibil.

  13. & Păi ce Andrei Cornea este la nivelul lui Paul Cornea sau ar mai putea ajunge, ?

  14. D Julien S, sunteti intr-o mica eroare. Facultatea de Filozofie din cadrul UB se afla pe B-dul 6 martie,la etaj,la parter fiind Facultatea de Drept , se intra cu examen si evident dosar „curat” ,concurenta cam sase pe loc, avea trei specializari Filozofie, Sociologie si Pedagogie si pregatea in principal cercetatori,sociologi si profesori de pentru licee sau facultati, mai ieseau si securisti,ziaristi,activisti, etc. Stabilimentul Stefan Gheorghiu se afla sus la Cotroceni langa statuia Leu se intra fara examen, ca nu-i ducea capu’ si sa se mai mimeze nus’ce concurs chiar n’avea rost, cu dosar si mai baban si era destinata profesionistilor mancatori de rahat cu lingura scosi din productie care promiteau ca dupa abslovire sa consume cu polonicul. Viitoarea rezerva de cadre a PCR. Dupa revolutie li s-a dat diplome de ASE ! A avut si un student devenit celebru ulterior, Mircea Dinescu, examatriculat pentru o condamnare penala cu supendare, dupa care,”normal” s-a radicalizat si a devenit anti. Despre Tismaneanu spun initiatii ca si-a dorit enorm si a dat din coate sa ajunga lector la Academia Stefan Gheorghiu, „Fane Babanu” cum i se spunea in epoca,se intelege de ce,dar sa opus Rectorul nimeni altul decat Tov. Leonte Rautu care, zice-se, avusese candva un conflict cu tatal lui Valodea asa ca de la comisar sovietic la comunist convins, ma rog, d’ale lor. Cica din acest motiv ar fi emigrat tanarul Tismaneanu, baiat destept si citit, realizand ca o cariera politica la varf, probabil, ca visa a ajunga ideologul partidului,cu multiplele avantaje necunoscute de membri de rand, ii era blocata. Sigur chestia cu anticomunismul de ziua a sasea declarat azi nu o crede nimeni posibil nici el. Cineva zicea ca aprobarea plecarii in Spania, refuzata initial, a venit la interventia Moscovei via Ghizela Voss, matusa lui Bogdan Olteanu in prezent aflat la pastrare, sef sectie relatii internationale cu partidele comuniste, din cadrul CC PCR.