G4Media.ro

Vorbitorii bilingvi își amintesc mai bine lucrurile în a doua lor limbă,…

Sursa foto: pixabay.com

Vorbitorii bilingvi își amintesc mai bine lucrurile în a doua lor limbă, arată un studiu

Gândirea într-o limbă străină reduce probabilitatea de a avea amintiri false, potrivit unui nou studiu. Constatările studiului ar putea sta la baza unor cercetări ulterioare, de exemplu în ceea ce privește relația dintre informațiile vizuale și cele auditive.

Cât de des v-ați pus la îndoială memoria? Răspunsul dvs. ar putea fi diferit dacă vorbiți mai multe limbi, noile cercetări extinzând înțelegerea noastră privind relația dintre memorie și bilingvism, scrie World Economic Forum.

Oamenii își monitorizează mai atent memoria atunci când folosesc o a doua limbă, potrivit unui studiu publicat de Journal of Experimental Psychology, iar acest lucru înseamnă că au mai puține amintiri false. De fapt, potrivit cercetătorilor, gândirea într-o a doua limbă folosește un sistem diferit de raționament – unul care este mai puțin automat sau instinctiv.

„Atunci când folosești o a doua limbă, se activează această mentalitate de a fi mai atent cu judecățile și cu luarea deciziilor”, a declarat profesorul David Gallo, care conduce Laboratorul de cercetare a memoriei de la UChicago. „S-ar putea să nici măcar să nu fii conștient că faci acest lucru”.

Utilizarea unei limbi străine poate elimina amintirile false

Amintirile false apar atunci când vă „amintiți” ceva ce nu s-a întâmplat cu adevărat. Studiul a examinat modul în care utilizarea unei limbi străine sau a unei limbi materne a afectat susceptibilitatea oamenilor la aceste amintiri false.

Studiul s-a axat pe 120 de vorbitori nativi de chineză mandarină care cunoșteau și limba engleză.

În timpul unui experiment care s-a axat pe cuvinte și memorie, cercetătorii au descoperit că persoanele erau mai precise în identificarea amintirilor false atunci când foloseau limba lor străină.

În cea de-a doua parte, vorbitorii nativi de mandarină au vizionat videoclipuri mute ale unei infracțiuni și apoi au ascultat înregistrări audio ale evenimentului în limba engleză și una separată în mandarină, care includea câteva neadevăruri. Acest experiment a constatat că procesarea informațiilor într-o limbă străină a eliminat amintirile false.

Beneficiile bilingvismului

Există numeroase beneficii ale cunoașterii sau învățării unei a doua limbi străine, printre care o atenție sporită, îmbunătățirea multitasking-ului, îmbunătățirea abilităților de ascultare și reducerea riscului de demență.

Constatările studiului privind bilingvismul au implicații de amploare pentru a ajuta la înțelegerea informațiilor în care avem încredere și când. Ceea ce acceptăm ca fapt atunci când funcționăm pe pilot automat este diferit de ceea ce facem atunci când gândim în mod activ. Și ar putea sta la baza unor cercetări ulterioare, de exemplu în ceea ce privește relația dintre informațiile vizuale și cele auditive, notează WEF.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...