G4Media.ro

Vosganian: Viorica Dăncilă a absentat din motive care nu ne-au fost precizate…

Sursa: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Vosganian: Viorica Dăncilă a absentat din motive care nu ne-au fost precizate de la întâlnirea coaliției/ Prim-ministrul să ne prezinte cu claritate care este, între relansare și supraviețuire, opțiunea sa în privința activității Guvernului

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a confirmat, într-un postare Facebook, că Viorica Dăncilă a absentat ”din motive care nu n-au fost precizate” de la întâlnirea coaliției, cel mai probabil întâlnirea urmând să fie reprogramată pentru miercuri. Vosganian a precizat că ALDE așteaptă ca ”prim-ministrul să ne prezinte cu claritate care este, între relansare și supraviețuire, opțiunea sa în privința activității Guvernului”.

Precizarea vine după ce G4Media.ro a scris în exclusivitate că premierul Viorica Dăncilă nu s-a prezentat, luni, la negocierile cu liderii ALDE, potrivit unor surse politice, deși duminică seara a declarat într-un interviu pentru Antena 3 că luni va avea o discuție cu Călin Popescu Tăriceanu pentru a clarifica nemulțumirile acestuia. Liderii ALDE ar fi așteptat mai bine de o oră întâlnirea cu premierul, însă Dăncilă nu s-ar fi prezentat.

Postarea lui Varujan Vosganian pe Facebook

  • ”Astăzi, 19 august 2019, trebuia să aibă loc o întâlnire a coaliției, având ca temă răspunsul PSD față de poziția ALDE privind măsurile ce trebuie luate în vederea restartării actului de guvernare. Dat fiind că doamna Viorica Dăncilă, președintele PSD și prim-ministru, a absentat, din motive care nu ne-au fost precizate, subiectul respectiv nu a putut fi abordat. Așteptăm ca, odată cu reprogramarea întâlnirii, cel mai probabil pentru miercuri, prim-ministrul să ne prezinte cu claritate care este, între relansare și supraviețuire, opțiunea sa în privința activității Guvernului.”

Context

Dăncilă a anunțat duminică seara că va avea o nouă discuție cu liderul ALDE în cursul zilei de luni. Tăriceanu afirmase într-un interviu pentru Mediafax că nu dorește să mai facă parte dintr-un ”guvern impotent”. Premierul Dăncilă i-a răspuns că poate s-a referit la miniștri lui, amintindu-i că ALDE face parte din guvern, dar că în cazul în care partenerul de coaliție va ieși de la guvernare căuta sprijin la alte partide.

Premierul Vicorica Dăncilă a mai spus, duminică seara, la Antena 3, că nu va lua Pro România la guvernare și că în cazul în care ALDE va decide să părăsească coaliția va încerca să negocieze o majoriate. UDMR a anunțat astăzi, prin Attila Korodi, șeful grupul deputaților UDMR, că nu se pune problema susținerii guvernului PSD. În aceste condiții, dacă ALDE iese de la guvernare va fi dificil pentru premierul Dăncilă să-și mențină majoritatea în Parlament, voturile grupului minorităților, altele decât cea maghiară, fiind insuficiente.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Purtătorul de mir Vosganian…

  2. sinistre vozganian, ordonantza a sinistrului tzucal politic, tericeanu, de ce ai venit in romania ?
    sa te dai cu mir ? sa scapati toti ?

  3. Săraca tuta Veo! A cedat nervos! Trebuie să stie tanti Veo că nu scapă de furia poporului. E mult mai aprigă furia! După tot ce se întâmplă în țara asta, scârba creste în fiecare zi! Tuta nu pricepe că nu mai are ce face si că
    noi îi dăm ce ne-a dat ea cu PSDragnea al ei. Madam Veo cu brose nu are capacitatea să înțeleagă ce se întâmplă cu adevărat. Defilează pe la televiziuni cu hainele ei unicat si noi toți asistăm la mascarada ăstora din PSD ca la un circ ieftin fără să putem face ceva. O SĂ FACEM! Tăiem de la rădăcină toată mafia PSDragnea!

  4. Care sedinta a „coalitiei” bey pulique de harap natur. Care coalitie, in primul rand. Unde exista vreun statut dat publicitatii referitorla asa zisa voastra coalitie de kko? Ce ne intereseaza pe noi despre ce si unde va dati voi tzeapa unii la altii?

    Vedeti ce jartele sunt astia de la ALDE?. Cica ei se „recalibreaza” adica se distanteaza de PSD, „nu mai merge cu astia, sa facem si noi ceva, sa-i prostim pe oameni cumva”.

    In realitate, ALDE sunt chiar o adunatura de prosti gramada. Sa fii marginalizat in cadrul opozitiei, ba chiar ostracizat, pe buna dreptate din pricina caracterului tau duplicitar de a te da de dreapta tu fiind de stanga si sa te pui rau ca prostum magnum si cu aliatii tai de stanga, inseamna sa fii chiar RETARDAT de prost, sau IRESPONSABIL.
    Sorry, nu prea scriu cu majuscule, de felul meu.

  5. Cica „ Dat fiind că doamna Viorica Dăncilă, președintele PSD și prim-ministru, a absentat, din motive care nu ne-au fost precizate …”

    Ce balet grețos … ca si cum oamenii astia n-au telefoane si nu se suna intre ei, cum face toata lumea.

    Ca doar n-o fi Veorica chiar Regina Marii Britanii … sa nu poti s-o suni pe mobil. 😆 Ah, stai, ca regina nu intarzie si cand intarzie anunta. Deci nici asa n-ar merge … 😉

  6. Veorica nu vorbeste fara sa-i fi spus Cexu’ inainte ce are de zis. Iar acum PSD-ul este in offsaid.
    Are sah de la Alde, iar Pro Romania a zis ca nu joaca runda asta.
    Teoretic PSD nu mai are majoritate (nici cu UDMR-ul l, ca daca avea cu ei, de mult erau la ciolan) si guvernul ar putea sa cada la o eventuala motiune. Situatie in care totul ar fi foarte complicat, iar numai anticipatele ar mai putea-o lamuri…

    • Vedem maine, ce face Tariceanu….cand expira ultimatumul dat PSD-ului…
      Ori o da cotita, ca ultimatumul se mai discuta, dar n-a venit Veorica. Ori iese de la guvernare. Ori Alde il debarca pe Tariceanu si se restilizeaza ca partid in altceva in afara de un apendic al PSD.

  7. Păi careva să zică, cocoana asta, ori e proastă, ori e proastă… Cine se crede ea? Ce premier mă? Asta nu e demnă de funcții publice când poceste limba română asa cum respiră. Ăstia din partidul comunist sunt toți cu pumnul în gură? Ăstia sunt muți de uimire? I-a anesteziat Vasilica pe toți? Si se mai bagă si jurnalisti cu renume si analiști pregătiți? Acum, azi, ați asocia numele cu un astfel de partid a devenit degradant. Se pare că unii vor să-si terfeleasca numele si renumele aliindu-se cu o cloaca, o gască perfidă fără sanse politice. Stigmatizarea este singura cale! Dorește careva? Poftiți cu toții la PSD dacă vreți să fiți pusi la zid! Este singura posibilitate! PSD culege tot ce a semanat în 30 de ani!

  8. O cacealma, asta vedem azi. Toti se roaga in genunchi sa nu cedeze nervos Viorica si sa isi depuna demisia ca le da peste cap planurile. Toti si-au facut calcule pentru dupa alegeri. Daca Viorica iese din bluf inainte de termen ii da peste cap pe toti. SI Opozitie si PSD si ce-o mai fi pe acolo.

    Toate-s vechi si noua toate — Lectura Obligatorie — Comisia Prezidentiala Pentru Analiza Dictaturii Comuniste Din Romania – Raport Final – coord. Vladimir Tismaneanu

    Mihai Eminescu – Glossă
    Vreme trece, vreme vine,
    Toate-s vechi şi nouă toate;

    — Comisia Prezidentiala Pentru Analiza Dictaturii Comuniste Din Romania – Raport Final – coord. Vladimir Tismaneanu — https://media.hotnews.ro/media_server1/document-2007-12-20-2118604-0-raportul-tismaneanu.pdf

    Următoarea victimă a fost Partidul Social-Democrat din România (PSDR), condus de Constantin-Titel Petrescu. Comuniştii au forţat scindarea PSDR cu ajutorul facţiunii colaboraţioniste conduse de Theodor Iordăchescu, Mişa Levin, Lothar Rădăceanu, Barbu Solomon şi Ştefan Voitec. La Congresul al VIII-lea al PSDR (4-9 octombrie 1947), facţiunea colaboraţionistă a reuşit să impună o rezoluţie privind unificarea PSDR cu PCR, care a fost aprobată până la urmă. Ulterior, mulţi dintre susţinătorii lui Titel Petrescu au făcut ani grei de închisoare în temniţele comuniste, fiind acuzaţi de trădare şi de sabotare a „unităţii clasei muncitoare”. Pe data de 12 noiembrie 1947, Comitetele Centrale ale PCR şi PSDR au adoptat un program comun ca „partidul unic al clasei muncitoare”. Însă, până în 1948, PCR a reuşit să se dispenseze de partenerul său de coaliţie
    Congresul al VI-lea al PCR (Congresul I al Partidului Muncitoresc Român), care a avut loc în perioada 21-23 februarie 1948, a consemnat decesul PSDR prin „unificarea” sa cu PCR şi formarea Partidului Muncitoresc Român (PMR). Deciziile luate la acest congres au marcat practic lichidarea „frontului unit antifascist” şi au dus la instalarea fermă a comuniştilor la putere.
    …Partidul PRO România a fost lansat pe 29 mai 2017 de fostul prim-ministru Victor Ponta, fostul co-președinte ALDE Daniel Constantin și fostul prim-ministru interimar Sorin Cîmpeanu.[4] Pe 20 februarie 2018, PRO România a primit personalitate juridică și a fost înscris în Registrul Partidelor Politic…
    …Deși nu a existat la alegerile parlamentare din decembrie 2016, până în mai 2019 partidul avea 21 de deputați, majoritatea migrați de la PSD.[12] În aceeași lună, Camera Deputaților a aprobat constituirea grupului deputaților independenți „PRO Europa”, avându-l ca lider pe președintele partidului, Victor Ponta.[12] https://ro.wikipedia.org/wiki/PRO_Rom%C3%A2nia

    Destructurarea societăţii civile în România 1947-1949 – Desfiinţarea şi „autodizolvarea” partidelor politice
    Ca urmare, comuniştii s-au văzut obligaţi să accepte proliferarea grupărilor politice şi să creeze un propriu front, renunţând a mai coabita cu formaţiunile politice democratice în Blocul Naţional Democrat. Alături de structurile de ront create şi administrate de PCR, în această perioadă, din raţiuni diferite, Frontul Naţional Democrat (FND, format din PCR, PSD şi formaţiuni de masă, precum, Frontul Plugarilor, Apărarea Patriotică, Uniunea Patrioţilor, Sindicatele Unite, Comitetul Democrat Evreiesc, Uniunea Populară Maghiară), respectiv Blocul Partidelor Democrate (cartel electoral format de PCR, împreună cu PSD, fără reprezentanţii istorici ai acestuia, reuniţi în Partidul Social Democrat Independent1, PNLGheorghe Tătărescu, PNŢ-Anton Alexandrescu, Partidul Naţional Popular, partid creat de PCR din Uniunea Patrioţilor în ianuarie 1946, şi Frontul Plugarilor), au funcţionat şi alte numeroase partide politice.

    Altele au fost create şi sponsorizate de către PCR, pentru a rupe din susţinerea şi electoratul acestor partide. Acestea au proliferat în perioada preelectorală şi au funcţionat ca supape pentru tactica electorală a PCR.

    Toate aceste partide au funcţionat doar în perioada electorală, ele dispărând imediat după alegeri. Obligaţi să accepte până la alegeri funcţionarea într-un sistem politic multipartidist, în care au asumat un rol hegemonic, comuniştii au declanşat o acţiune brutală de suprimare a partidelor politice democratice.

    https://media.hotnews.ro/media_server1/document-2007-12-20-2118604-0-raportul-tismaneanu.pdf
    https://www.scribd.com/document/361935272/Ghita-Ionescu-Comunismul-in-Romania-carte-completa

  9. Optiunea lui care o fi intre iesirea de la guvernare si libertatea personala?!