G4Media.ro

Vot secret cu buletine în Parlament pentru mai multe numiri în ASF,…

sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

Vot secret cu buletine în Parlament pentru mai multe numiri în ASF, ANRE, Consiliul Legislativ, Comisiile SRI și SIE

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, miercuri, pentru a se pronunţa asupra numirilor în mai multe posturi din ASF, ANRE, Consiliul Legislativ şi în Comisiile parlamentare comune de control al activităţii SRI şi SIE, şedinţa comună urmând a se desfăşura în conformitate cu normele de siguranţă sanitară, transmite Agerpres.

Parlamentarii urmează să-şi exprime votul secret cu buletine asupra propunerilor pentru aceste funcţii.

Şedinţa va începe la ora 14.00 şi se va desfăşura în conformitate cu normele de siguranţă sanitară prevăzute de legislaţia în vigoare, urmând recomandările Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, precizează Camera Deputaţilor.

Astfel, accesul parlamentarilor se va face pe un traseu prestabilit şi marcat, utilizând ambele intrări aferente celor două instituţii. Aşezarea în sală se va face pe locurile marcate cu o bulină albă pe spătarul scaunelor, astfel încât să fie păstrată distanţa minimă de 1,5 m între participanţi.

Conform sursei citate, traseul de vot şi distribuirea buletinelor de vot în sala de plen a Camerei Deputaţilor se vor realiza pe un circuit comunicat în prealabil participanţilor. Exercitarea votului se va face pe grupuri parlamentare, conform înţelegerii liderilor de grup, după cum urmează: ora 14.15 – deputaţii neafiliaţi, ora 14.20 – grupul parlamentar al PMP, ora 14.25 – grupul parlamentar al minorităţilor naţionale, ora 14.30 – grupurile parlamentare ale UDMR, ora 14.40 – grupul parlamentar PRO Europa, ora 14.50 – grupurile parlamentare ale USR, ora 15.00 – grupurile parlamentare ale PNL şi ora 15.20 – grupurile parlamentare ale PSD.

În sala de plen vor fi prezenţi permanent chestorii care înmânează buletinele de vot şi secretarul de şedinţa care consemnează prezenţa parlamentarilor la vot. Pe durata prezenţei în Camera Deputaţilor, toate persoanele vor purta mască, mai precizează sursa citată.

Comisiile parlamentare de specialitate l-au avizat, marţi, pe Nicu Marcu pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru restul de mandat până în noiembrie 2023. De asemenea, Mircea Man a fost avizat în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, iar Marian Neacşu şi Valeriu-Andrei Steriu ca membri în Comitetul de reglementare al ANRE.

Totodată, Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au acordat, luni, după audiere, aviz favorabil celor şase candidaţi înscrişi pentru două funcţii de preşedinte de secţie în Consiliul Legislativ, aceştia fiind Toni Greblă, Mariana Moţ, Raluca Marinescu, Elena Diaconu, Eugenia Marin, Olimpia Louysse Răducu.

De asemenea, parlamentarii urmează să voteze mai multe modificări la Comisiile SRI şi SIE. Astfel, PSD l-a propus pe deputatul Eugen Bejinariu pentru funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii şi înlocuirea deputatului Marian Cucşa cu deputatul Mitică Marius Mărgărit în această comisie. În plus, PSD a propus înlocuirea din Comisia parlamentară pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe a deputatului Dorel Căprar, recent exclus din partid, cu deputatul Vlad Bontea.

sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. M-am uitat pe CVul lui Nicu Marcu, viitor sef la ASF cu salariu Lunar de 15000 Euro!!
    Ca sa NU vedem ca TOATE Diplommele de Invatamant superior le-a obtinut la varste peste 35 de ANI, PROBABIL la Invatamannt pe seara, la mare distanta, in timp ce MUNCEA, individul a folosiit un artificu mizerabil: NU a trecut intre CE Ani a muncit inainte de ABSOLVIREA Cursurilor Universitare, adica, intre acei ANI mentionati ca a „urmat” cursurile Universitatii din Craiova, CRED ca el a MUNCIT!
    Adica: in CV sunt menntionati NUMAI Anii si Locurile de munca de DUPA obtinerea Licentei, dar ANII de DINAINTEA obtinerii Licentei sunt trecuti la Rubrica „Alte posturi ocupate anterior”, fara sa mentioneze intre ce ANI!
    Ca sa nu vedem ca a OBTINUT acele Diplome de Licenta in Drept si economie plus de mare Profesor in timp ce MUNCEA, adica NU a pus piciorul pe la vreo Institutie de Invatamant superior!
    Din acest motiv a ASCUNS Anii cat a lucrat in acele Locuri de munca anterioare Obtinerii Diplomelor mentionnate!
    Rusine, analfabetilor, FIX asa am vazut recent la Claudia Boghicevici care va ajunge si ea Consilier la Curtea de Conturi cu 5500 Euro/Luna, invatatoarea Claudia care intre 1995 si 2010 a OBTINUT la mare distanta, in timp ce a MUNCIT CONTINUU si a si nascut un copil, 3 Licente, 1 Doctorat si 4 Masterate, plus Diplome peste Diplome!
    Uite CVul lui Nicu Marcu:
    http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=203&cam=2&leg=2012&pag=0

    Ramona Nicoleta Dinu, senator USR: „Simulacru de audiere în Parlament pentru funcţia de preşedinte ASF”
    Audierea lui Nicu Marcu pentru funcţia de preşedinte la ASF din Comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament a fost un „adevărat simulacru”, a scris pe Facebook Ramona Nicoleta Dinu, senator USR.
    Un adevărat simulacru! În cadrul sesiunii de întrebări, i-am cerut candidatului să îmi prezinte sfera de cuprindere a domeniului financiar în înţelegerea dumnealui, dar şi în sensul dat de OUG 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară. Apoi, l-am întrebat ce secvenţe din CV-ul dumnealui ar trebui avute în vedere pentru a dovedi îndeplinirea condiţiei de minim 8 ani experienţă profesională în domeniul financiar, al instituţiilor de credit şi/sau al instituţiilor financiare nebancare. În răspunsul său a menţionat ca fiind relevante activitatea didactică în învăţământul superior, experienţa de contabil şef şi cea de consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi. În opinia mea şi, mai ales, în sensul dat de OUG 93/2012 domeniului financiar (ce cuprinde piaţă de capital, asigurări şi pensii private), domnul Nicu Marcu NU îndeplineşte condiţia impusă prin art. 9, lit. a^2 din actul normativ anterior menţionat”.

  2. Niște impostori!

  3. de ce nu au amanat aceste numiri pana dupa alegerile parlamentare, nu pot intelge. practic au lasat psd sa-si impuna oameni, nejustificat si nepregatiti, iar in posturi cheie.

    • Este deja insuportabila aceasta situatie, tot felul de analfabeti, colectionari de Diplome la Institutii de Invatamant superior, obtinute pe seara, la mare distanta, in timp ce MUNCEAU continuu, au ajuns sa ocupe TOATE Functiile inalte si banoase ale Statului roman, unde evident ca NU sunt in stare sa faca nimic!
      La ASF e mare Vicepresedinte fostul sot al Olgutei Vasilescu, Ovidiu Wlassopol, un fost jurnalsit obscur de provincie, la audieri s-a facut de ras, habar nu avea sa raspunda la intrebarile Comisiei de Buget finante si totusi azi e Vicepresedinte ASF cu salariu de 14000 Euro/Luna
      28.06.2017. „Deputatul USR Claudiu Năsui a fost autor al întrebării, una elementară și la care Wlassopol ar fi trebuit să răspundă cu ușurință, mai ales după ce a lucrat mai mulți ani la ASF chiar în domeniul despre care a fost întrebat.
      Deputatul a postat pe pagina de Facebook un videoclip cu o parte din audierea lui Ovidiu Răzvan Wlassopol, fostul soț al Olguței Vasilescu, în comisia pentru buget, finanțe și bănci.
      În înregistrare este surprins momentul în care Wlassopol, numit prim-vicepreședinte ASF, nu este capabil să răspundă la o întrebare „la care ar trebui să răspundă ușor cineva care s-a ocupat de asta în ultimii ani”, scrie deputatul USR pe Facebook.

      Deputatul l-a intrebat pe Wlassopol care sunt diferentele principale intre RBNS si IBNR, iar Wlassopol a raspuns, dupa cateva secunde de ezitare: „Nu cunosc”.

      „Sunt principalele doua rezerve din asigurari. E, efectiv, domeniul principal de activitate al ASF in momentul in care supravegheaza asigurarile”, a explicat deputatul USR.
      „Imi spuneti si mie, va rog frumos, ce inseamna RBNS-ul?”, a intrebat spre surpriza tuturor fostul sot al Olgutei Vasilescu.

      „Reported But Not Settled”, a raspuns Claudiu Nasui intr-o engleza impecabila. „Si IBNR – Incurred But Not Reported”, a adaugat deputatul USR.
      „Sunt cele doua rezerve pe care orice companie de stat trebuie sa le tina si ASF-ul trebuie sa fie atent ca ele sa fie corect constituite, ca sa nu se mai repete cazuri de tipul ASTRA sau al altor companii de asigurari, Carpatica sau celelalte care au mai fost scheme piramidale in piata”, i-a mai explicat Nasui viitorului prim-vicepresedinte al ASF.
      „Inteleg ca insemna capitalul minim pe care trebuie sa il depuna…”, a incercat sa depaseasca momentul Wlassopol.
      „Nu, nu inseamna asta. Inseamna altceva. Sunt doua rezerve diferite”, a replicat Ovidiu Nasui.
      In ciuda episodului extrem de jenant, Wlassopol a fost avizat favorabil prin vot de colegii din comisie, iar miercuri avizat si de Parlament.”
      Gasiti VIDEOclipul pe internet, a fost penibil!

      Asa sunt toti acesti politruci, numiti de partide, niste neica nimeni, care nu au facut NIMIC la viata lor care sa ii recomande sa ocupe inaltele functii, cu o RESPONSABILITATE uriasa!
      Degradarea Functiei publice in Romanai e deja periculoasa.

  4. Numirile la ASDF s-au facut FARA audieri!!
    Rusine, javre ordinare!
    „Cristina Prună (USR) spune că va iniția modificarea legislației pentru ca numirile la ANRE să NU mai fie făcute fără audieri în Parlament.
    ​”Voi iniția o propunere legislativă de modificare a OUG 33/2007 pentru a preciza clar că selecția membrilor comitetului de reglementare al ANRE se va face în baza audierilor la Parlament”, a spus pentru HotNews.ro Cristina Prună, deputat USR.
    Reamintim că marți, parlamentarii au decis să numească DIRECT noi membri în Comitetul de reglementare, după cum s-au înțeles partidele între ele, fără să mai audieze candidații.

    Astfel, un candidat a fost pus în situația de a face degeaba un drum de 400 de km până la București, știind că va participa la audieri, așa cum era cutuma parlamentară.
    Vezi aici povestea sa.
    Până acum, aveau loc audieri înainte de numirile efective, însă acest lucru nu este prevăzut explicit de legislație.
    Potrivit ordonanței OUG 33/2007 privind organizarea ANRE, Comisiile de specialitate din Camera Deputaților și Senat vor efectua selecția propunerilor dintr-o listă care conține un număr mai mare de candidați decât numărul membrilor ce urmează a fi numiți.
    Mai exact, comisiile sunt obligate să facă o selecție, dar nu și audieri.
    Trebuie doar ca în afară de cei care vor fi efectiv numiți să mai existe câțiva candidați, ca procedura să pară serioasă și să semene cumva a concurs.
    Așa arată actul normativ.
    În realitate, partidele politice s-au înțeles între ele pe fiecare numire.
    Astfel, funcția de vicepreședinte al ANRE a revenit PNL, iar 2 funcții de membri simpli în comitetul de reglementare au fost împărțite între PSD și Pro România.
    Inițial, vicepreședintele ar fi trebuit pus de PSD, însă în urma negocierilor politice a cedat PNL-ului această funcție.”

    PNL se pupa-n bot cu PSD, cand e vorba de numiri de incompetenti in funntii banoase!
    Rusine!