G4Media.ro

Votul în penitenciare s-a încheiat: au votat peste 14.800 de deținuți

Sursa foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Votul în penitenciare s-a încheiat: au votat peste 14.800 de deținuți

Votul la turul al doilea al alegerilor prezidențiale exercitat în penitenciare s-a încheiat, iar peste 14.800 de deținuți au votat, potrivit unui comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

„Ca urmare a dispunerii tuturor măsurilor organizatorice de natură să asigure desfăşurarea în condiţii optime a procesului de vot în cadrul alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2019, unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au raportat finalizarea activităţii de votare, fără a fi înregistrate incidente sau manifestări de natură a perturba procesul electoral. Astfel, un număr de 14.807 persoane private de libertate şi-au exercitat, astăzi, 10.11.2019, dreptul de vot în cadrul alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2019”, precizează ANP.

Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. N-ar fi tare ca detinutii sa fie privati de acest drept (de vot) pe perioada cat isi ispasesc pedeapsa?
    Sa fie si asta parte din pedeapasa? De ce sa aiba acest drept cineva care a savarsit infractiuni? Deja ne-a spus prin chiar infractiunea respectiva ca nu-l intereseaza de societate!

    • Pe această mentalitate, te întreb, diaspora de ce ar trebui să aibă drept de vot? Au plecat din țară, și-au băgat picioarele în ea. Vor să voteze, să vină în țară și să își exprime acest drept. Președintele este al tuturor românilor, fie că acei români sunt plecați din țară sau sunt la pușcărie.

    • @Alin
      nu este acelasi lucru, desi eu, personal, sustin dreptul la vot al persoanelor incarcerate, conform legii.
      ceea ce spunea „Poate ca” reprezinta un punct de vedere valid: cei care au desconsiderat legile tarii ar trebui privati de dreptul de a alege pentru tara respectiva.
      Alin, punctul dumitale de vedere nu este valid analogic: persoanele din diaspora nu au desconsiderat tara de origine – dimpotriva, contribuie in mare masura dpdv financiar, prin sumele pe care le trimit periodic in tara. asta in vreme ce multi detinuti refuza sa presteze munca in inchisoare, intretinerea lor fiind astfel suportata de contribuabili. prin urmare, daca doresti o analogie corecta, persoanele din diaspora ar trebui sa voteze de doua ori 😉
      dar ai dreptate cand spui ca presedintele este al tuturor romanilor 🙂

    • @Poate ca
      si aici un comentariu: exista detinuti a caror sentinta contine si interdictia dreptului la vot. in afara acestor situatii prevazute de legea romaneasca, si confirmate de o instanta de judecata, nimeni nu poate nega dreptul la vot unui cetatean mai putin… merituos.