Vučić, după ancheta DIICOT despre scurgerile de informații pentru firma-mamă din Serbia a Gazprom: ”Ăsta e singurul lucru care ne lipsea/ Hai acum, explică tu că asta nu are nicio legatură cu statul sârb, când NIS va fi prezentată ca o companie din Belgrad”
Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a comentat evenimentele din România, referitoare la scurgerile de informații clasificate pentru firma-mamă din Serbia deținută de gigantul rus Gazprom, spunând că ceea ce s-a întâmplat este rău pentru Serbia și că evenimentul nu are nicio legătură cu războiul pentru energie, ci cu un război ”politico-spionaj”, transmit jurnaliștii Euronews din Serbia.
„Va apărea acum peste tot în mass-media europeană și mondială, NIS este din Belgrad”, a spus el.
„Pentru a-i putea disciplina suplimentar pe cei pe care unii îi consideră neascultători. În același timp, nu exclud deloc posibilitatea unei adevărate vinovății a NIS, dar nu știu care este cazul, nu m-am ocupat de asta. Este important să subliniez că nu există cetăţeni sârbi, nu are nimic de-a face cu noi. Sunt în mare parte ruşi, dar vom cere mai multe informaţii de la poliţia română. Îl acuză pe unul de companiile subsidiare ale NIS de scurgere de date sau ceva. Oricum ăsta e singurul lucru care ne lipsea, de parcă în fiecare zi luăm o piatră și tragem în Dumnezeu. Hai acum, explică tu că asta nu are nicio legatură cu statul sârb, când va fi anunțat în toate știrile lumii ca o companie din Belgrad”, a spus el și a adăugat pe scurt: „Și suntem foarte bine protejați de prietenii noștri din NIS”.
După cum a declarat NIS din Belgrad pentru Euronews Serbia, principiul de bază al afacerii companiei NIS este respectarea strictă a reglementărilor legale aplicabile.
„Compania a cooperat și va coopera pe deplin cu toate autoritățile competente pentru a clarifica toate aspectele legate de activitățile companiei și ale angajaților săi din România”, a precizat INS.
DIICOT a anunțat luni că beneficiarul informațiilor clasificate din scandalul scurgerii de informații este firma-mamă din Serbia deținută de gigantul rus Gazprom.
În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe documente și medii de stocare a datelor, 8 persoane fiind conduse, în vederea audierii, la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.
Procurorii DIICOT au efectuat nouă percheziții domiciliare în această speță. Toate detaliile, aici.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
19 comentarii