G4Media.ro

WeWork, gigantul serviciilor de partajare a birourilor, cere intrarea în faliment

Sursa Foto: închirierebirou.ro

WeWork, gigantul serviciilor de partajare a birourilor, cere intrarea în faliment

Trebuia să fie vedeta unui nou model de birouri flexibile și partajate. Dar managementul dezordonat al fondatorului său și pandemia au prevalat asupra WeWork, care a depus luni o cerere de faliment, scrie Le Figaro.

„WeWork și unele dintre filialele sale au solicitat protecția împotriva falimentului în baza capitolului 11 și intenționează să solicite recunoașterea în Canada în conformitate cu Legea privind aranjamentele cu creditorii companiilor”, a anunțat grupul într-un comunicat.

Compania a adăugat că această procedură nu afectează filialele sale din afara celor două țări și că „operațiunile sale la nivel mondial vor continua ca de obicei”. În termeni practici, procedura „Chapter 11” permite unei companii să își renegocieze datoriile cu creditorii săi și să prezinte un plan de reorganizare a activității sale, rămânând în același timp sub protecția legii, pentru o perioadă care se poate întinde pe mai mulți ani.

WeWork speră să negocieze o reducere „semnificativă” a datoriei sale. În special, grupul speră să folosească procedura pentru a „rezilia contractele de închiriere pentru o serie de locații” care nu îi aduc suficienți bani, adăugând că societățile care le dețin „au primit deja o notificare”. „Este timpul să privim spre viitor, abordând în mod agresiv problema contractelor noastre de leasing vechi și îmbunătățind semnificativ bilanțul nostru”, a declarat directorul general al grupului, David Tolley, citat în comunicat, pentru care „aceste măsuri ne vor permite să rămânem liderul mondial în domeniul spațiilor de lucru flexibile”.

WeWork avertizase la începutul lunii august autoritatea americană de reglementare a pieței bursiere (SEC) că se teme pentru supraviețuirea sa: „Există îndoieli substanțiale cu privire la capacitatea companiei de a-și continua activitatea”, afirmase aceasta. Soarta companiei WeWork, cu sediul la New York, depinde de „executarea cu succes a planului conducerii de îmbunătățire a lichidității și profitabilității afacerii”, a precizat compania într-un document depus la SEC.

Evaluată la până la 47 de miliarde de dolari

Compania a explicat că dorea să restructureze și să negocieze condiții mai favorabile pentru o serie de contracte de închiriere. Potrivit societății, motivele pentru care a făcut acest lucru au fost pierderile financiare, nevoile de lichidități și scăderea numărului de chiriași. Aceasta explicase că a pierdut miliarde de dolari în primele șase luni ale anului 2023, din cauza scăderii cererii legate de condițiile economice precare.

Agenția de rating S&P anunțase la 1 noiembrie că retrogradează ratingul grupului la „default parțial”, după ce WeWork a furnizat o actualizare a problemelor sale cu plata dobânzilor la datoria sa. „În opinia noastră, acest lucru constituie o incapacitate parțială de plată pe mai multe tranșe din structura sa de capital, deoarece WeWork este în dificultate, nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale de a plăti dobânzile la timp și nu a compensat în mod adecvat toți creditorii pentru renunțarea temporară la drepturile lor”, a explicat S&P într-un comunicat de miercuri.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...