G4Media.ro

WhatsApp anunţă limitarea funcţiilor-cheie pentru utilizatorii care nu acceptă noile reguli de…

sursa foto: Pexels

WhatsApp anunţă limitarea funcţiilor-cheie pentru utilizatorii care nu acceptă noile reguli de partajare a datelor

Utilizatorii WhatsApp au la dispoziţie câteva săptămâni pentru a accepta „Politica de Confidenţialitate” a aplicaţiei şi „Termenii şi Condiţiile”, ambele actualizate în decursul ultimelor luni, care presupun partajarea datelor cu Facebook, în caz contrar le vor fi restricţionate accesul la unele dintre funcţiile-cheie ale platformei, notează blogul din România al producătorului de soluţii antivirus, Eset, relatează Agerpres.

Cu toate acestea, reprezentanţii aplicaţiei de chat precizează că „nimeni nu va avea contul şters şi nici nu îşi va pierde accesul la WhatsApp (…) din cauza acestei actualizări”, ci „pot descărca un raport al contului lor şi îşi pot exporta istoricul chat-ului înainte de a trece la o altă platformă şi de a-şi şterge contul WhatsApp”.

Iniţial, WhatsApp atenţiona că utilizatorii care refuză să-şi dea consimţământul pentru această politică actualizată vor avea, în cele din urmă, conturile suspendate sau şterse. Ulterior, aplicarea noilor practici de partajare a datelor a fost amânată pentru jumătatea lunii mai.

„În ultimele câteva săptămâni am afişat o notificare în WhatsApp care oferă mai multe informaţii privind actualizarea. După ce le-am acordat tuturor utilizatorilor timp pentru a analiza aceste actualizări, continuăm să le reamintim celor care nu au avut şansa de a face acest lucru să citească aceste informări şi să le accepte. După o perioadă de câteva săptămâni, memento-ul pe care îl primesc oamenii va deveni în cele din urmă persistent”, se arată în cea mai recentă actualizare WhatsApp a problemei, potrivit Eset.

În plus, compania subliniază că acest lucru nu va afecta toţi utilizatorii în acelaşi timp. Astfel, dacă la început, timp de câteva săptămâni, utilizatorii vor putea în continuare să răspundă atât la apeluri telefonice, cât şi la apeluri video, dar nu vor putea accesa listele lor de chat, după acest pas WhatsApp nu va mai direcţiona niciun mesaj sau apel către dispozitivul utilizatorului.

„De la confuzia iniţială din jurul anunţării noii politici de confidenţialitate, WhatsApp s-a străduit să atenueze preocupările utilizatorilor cu privire la ce tip de date ar împărtăşi cu alte companii deţinute de Facebook. Cu toate acestea, chiar şi după asigurările sale că actualizarea a fost orientată către companii şi că mesajele şi apelurile utilizatorilor vor rămâne private şi sigure, au existat rapoarte despre utilizatorii care au renunţat la WhatsApp în favoarea platformelor concurente. Într-adevăr, politica nu are nicio implicaţie pentru confidenţialitatea conversaţiilor utilizatorilor – acestea rămân criptate de la un capăt la altul şi nici WhatsApp, nici Facebook nu vor putea vizualiza conţinutul mesajelor, nu vor asculta apelurile utilizatorilor sau vor păstra jurnalele pentru a vedea cu cine interacţionează utilizatorii”, susţin specialiştii Eset.

O menţiune importantă este că utilizatorii WhatsApp din Europa nu sunt vizaţi de noile reguli.

sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. In Vest, am trecut demult la Signal/Telegram. Mai tineam WhatsApp pentru amicii din România, care se descurca mai greu cu schimbările. Am schimbat mobilul și cand am incercat sa instalez WhatsApp de pe App Store… imposibil de instalat fara sa accept noile reguli.
    Au revoir WhatsApp.

    (FB/Messenger/Instagram, conturi suprimate de luni de zile)

    • Corectă observația cu inadaptabilitatea meltenilor, pițipoancelor și cocălarilor mioritici la progresul științei. Asta în ciuda fuduliei lor de a-și achiziționa, pe cât posibil, ce-i mai nou și mai „strălucitor”.

    • Și de ce mai vorbiți românește?

    • Pentru ca am avut onoarea de a invata aceasta limba, traind în tara Dv, acum 60 de ani. Este una din cele 8 limbi pe care le vorbesc. Va deranjează cumva cu ceva ca un străin vorbeste fluent limba tari Dv?

  2. Trăiască Telegram-ul și Signal-ul!!!
    NU ARE NIMENI NEVOIE DE MIZERIILE FIEISBUCIUC ȘI WHATSAPP!1

  3. In articol scrie clar ca utilizatorii din Europa (înseamnă si Vest, ca sa priceapă unii de mai sus) nu vor fi afectati de aceste schimbări!
    Era o vorba inteleapta in amintirile din copilărie ale lui Creanga : Au plecat unii boi la Paris (vest) si s-au întors vaca! Deci tot dobitoace(in sensul vechi) au ramas, bietii curcubei😉.

    Daca tema de casa este sa dati in romani si romania, in primul rand încercati sa intelegeti un text pana la capat iar apoi, asteptati-va la răspuns!

  4. Asta seamănă un pic a politică de monopol.

  5. Singurul lucru de remarcat in articol sunt cele 2 randuri de la final:
    O menţiune importantă este că utilizatorii WhatsApp din Europa nu sunt vizaţi de noile reguli.

    Deocamdata nu e cazul sa va panicati si sa renuntati la WhatsApp.

    • Personal, nu am nimic contra lui Wtsp, nemai folosindu-l. Însă sfarsitul articolului, preia declaratia facuta de FB. Fara restul de explicații.

      Martea trecuta, autoritatea de protecție a datelor personale de la Hambourg, a interzis lui FB, pentru urmatoarele 3 luni, tratarea datelor WhatsApp. Este o masura de urgență, care se bazeaza pe RGPD, regulamentul de protecție generala a datelor personale.

      FB la rândul sau, certifica ca gendarmul german de la Hambourg, a „inteles greșit” noile sale reguli și ca nu si’a bazat decizia pe „nici o baza legitima”. „Nu va exista nici un impact, datoria desfășurării punerii la zi” a asigurat FB.

      Insa Germania, a sesizat Comitetul European al Protecției Datelor Personale, pentru a obtine o decizie a se aplica ansamblului de 27 state ale Uniunii.

      Asadar foiletonul nu s’a terminat încă.

  6. În prezentul distopic 1984-orwellian ai dreptul să accepţi să fii spionat sau dreptul de a nu avea acces la un serviciu.

  7. Dacă noua politică nu se aplică utilizatorilor europeni, atunci de ce sunt forțați și europenii să accepte noile reguli?
    Să nu uităm că Zuckerberg și echipa lui mint și folosesc semantica pentru a-și ascunde realele intenții în mod frecvent. Cei interesați pot da un search: Facebook WhatsApp takeover EU

  8. „Utilizatorii WhatsApp au la dispoziţie câteva săptămâni pentru a”… trece la Signal.

    Adio, Fatzibuci!