G4Media.ro

WhatsApp va continua controversata actualizare a politicii sale de confidenţialitate

sursa foto: Pexels

WhatsApp va continua controversata actualizare a politicii sale de confidenţialitate

Serviciul de mesagerie WhatsApp al companiei Facebook a indicat joi că va continua o controversată actualizare a politicii sale de confidenţialitate, dar le va permite utilizatorilor să citească termenii şi condiţiile „în ritmul propriu” şi va afişa un banner cu informaţii suplimentare, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Precizarea vine după ce în ianuarie WhatsApp şi-a informat utilizatorii că pregăteşte o politică nouă de confidenţialitate prin care va putea partaja unele din datele utilizatorilor cu compania mamă Facebook şi altele din grup, ceea ce a creat indignare pe plan global şi a determinat unii dintre utilizatori să se reorienteze spre aplicaţii rivale ca Telegram şi Signal. În consecinţă, WhatsApp a revenit, anunţând că va amâna lansarea noii politici pentru luna mai, insistând că actualizarea vizează să permită faciliteze comunicarea cu mediul de afaceri şi nu afectează conversaţiile personale.

Într-o postare pe blog, WhatsApp a afirmat joi că va începe să le reamintească utilizatorilor să citească şi să accepte actualizările, pentru a putea folosi în continuare platforma.

„Am inclus de asemenea mai multe informaţii pentru a încerca să răspundem la preocupările care ne-au fost făcute cunoscute”, se menţionează în blog.

Anunţul WhatsApp vine într-un context în care joi Facebook a decis blocarea conţinuturilor de ştiri pe platforma sa din Australia, ca „represalii” la un proiect de lege al guvernului australian ce urmăreşte să oblige companii ca Facebook şi Google să plătească editorii de presă pentru utilizarea conţinutului lor.

Citește și

Speriată de exodul masiv al clienților, WhatsApp amână trei luni implementarea noilor politici de intimitate

sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Deja ne.am convins de scopul acestor ,,confortabile,, ,,sigure,, si benefice tehnologii,care trebuie eliminate instantaneu din viata fiecarei persoane. Am sters toate retelele si app.urile de spionaj in curand ma voi intoarce la analoigic sau GSM tot cu functiune de telefon de casa sant satul de arata dezinfomatie.

  2. Deja ne.am convins de scopul acestor ,,confortabile,, ,,sigure,, si benefice tehnologii,care trebuie eliminate instantaneu din viata fiecarei persoane. Am sters toate retelele si app.urile de spionaj in curand ma voi intoarce la analoigic sau GSM tot cu functiune de telefon de casa sant satul de atata dezinfomatie.

  3. Oamenii: Baaaaai, nu se poate, ce fac astia de la WhatsApp, date personale, privacy, huoooo, ne vindeti datele…

    Also oamenii: Da, am pe telefon FB, Insta, WhatsApp si SnapChat.

    SMH

    🙂

    • Plus de asta, Facebook e „mic copil” cand vine vorba de colectat date, comparativ cu, nu stiu…..GOOGLE! 🙂 Dar acolo nu vezi pe nimeni ca urla 🙂

      PS: Nu am Facebook, dar am WhatsApp, pe care, ce sa vezi, il folosesc cu clientii, pentru ca toata lumea face asta 🙂 Ce de zambete am, se vede ca e vineri…

  4. Oligarhia BigTech…cea ma periculoasa oligarhie de pana acum….baietii continua marshul…

  5. Oare este mai bine cu Signal? Ce ziceti? Multumesc!

    • Signal e ok. Sunt inca mici probleme la sync la contacte mobil/desktop si la unele aparate (pe samsung mai vechi am observat) sunt delays de pana la 20 de minute la primirea mesajelor… dar in general e bun. Il folosesc de cateva luni si nu pot decat sa il recomand.

    • @Vali – Va multumesc!

  6. Conturi desfiintate: Facebook/Messenger/WhatsApp/Instagram/Twitter. Google la minim (nu folosesc Gmail, Maps, etc) asa ca nu prea are ce sa colecteze de pe urma mea, nefiind inregistrat cand folosesc Chrome, Youtube, etc.
    Ptr GPS, folosesc Sygic. Costa 10€ insa hartile le descarci in mobil si nu ai nevoie de internet, se foloseste ca un simplu GPS nomad de acum 10-15 ani.
    SMS/MMS si Signal, pentru mesagerie. Si Telegram, ptr cei care nu au inca Signal.

    Lui Zucky, Dorsey, etc, lee doresc succese 😉 insa, fara mine

    • Cat de optimist esti, cand spui ca nu au ce sa colecteze de pe urma ta … ai aplicatie de banking ? Trimiti mail-uri ? Sms-uri ? Ai un telefon care s-a conectat vreodata la vreun wireless network ? La cate aplicatii ai dat accept la termeni si conditii fara sa citesti ? Ai abonament la tv si net acasa ? Ai lista de contacte ori in tel, ori in casuta de mail ( oricare ar fi ea ) ? Ai camera si microfon pe telefon sau pe laptop ? Nu mai zic de google home, alexa, etc. Verificati va rog lista de aplicatii bloatware din telefoane( trebuie sa cautati adanc in google :)) … In lumea si societatea de astazi, nu avem sansa la anonimat, oricat ne-ar placea sa credem asta…

    • @Ionut
      Nu ati citit tot. Am scris „nu prea are”. „prea” este ceea ce face diferenta.

      Nimeni nu incearca sa traiasca ca acum 300 de ani. Insa putem foarte bine sa traim fara „retelele sociale”. Asumam faptul de a lasa amprenta numerica, insa putem restrange (putin) aceasta amprrenta.
      De fapt, coexistam, cei care am trait si functionat fara si cei care nu au cunoscut decat (internet, amprenta numerica, etc. Inteleg ca este foarte dificil, pentru cei tineri, care nu au cunoscut altceva. Li se pare ceva foarte ciudat, sa nu le mai foloseasca. Insa se poate. Am funtionat foarte bine fara, pana acum 25 de ani. Totul functiona si se poate trai linistit fara.

      Asta nu inseamna ca voi relua mobilul 2G, continui sa folosesc smartphonul. Insa, limitez (cat pot) ceea ce las ca amprenta numerica: nu alexa, etc; nu autorizatii la microfon/camera/gps/etc in mobil (merci Apple, este mai usor de reglat) si multe altele.
      Ceea ce am incercat sa scriu, este faptul sa se poate trai extrem de bine, fara „retelele sociale”. Atat.