G4Media.ro

Wizz Air vine cu un abonament anual „atât cât poţi zbura”, de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Wizz Air vine cu un abonament anual „atât cât poţi zbura”, de 550 de dolari / Un rating de satisfacţie a clienţilor, de 44%, plasează Wizz Air în partea de jos a unui clasament din februarie în rândul transportatorilor europeni pe distanţe scurte

Călătorii din Europa vor putea efectua zboruri nelimitate pentru 499 de euro (550 de dolari) pe an, în cadrul unui nou serviciu de abonament de călătorie al operatorului Wizz Air, transmite Reuters conform News.ro.

Abonamentul anual ”atât cât poţi zbura”, care permite pasagerilor să rezerve zboruri dus şi dus-întors pe tot parcursul anului, va fi disponibil pentru tariful introductiv până pe 16 august, înainte ca preţul să crească la 599 de euro.

Detaliile de pe site-ul companiei aeriene arată că pasagerii pot rezerva zboruri fără limite către oricare dintre destinaţiile sale internaţionale – inclusiv Atena, Madrid, Paris şi Reykjavik – cu până la trei zile înainte de plecare, fereastra de rezervare urmând să fie deschisă în septembrie.

Fiecare rezervare este supusă unei taxe fixe suplimentare de 9,99 euro, iar bagajele dincolo de un articol personal vor fi percepute ca suplimentar.

Compania aeriană a spus că iniţial intenţionează să lanseze 10.000 de abonamente ”atât cât poţi zbura”, în timp ce Întrebările frecvente de pe site-ul său web notează că locurile vor fi supuse disponibilităţii, în funcţie de ”mai mulţi factori externi şi interni”.

Lansarea urmează unor pachete de abonament similare de la transportatorii americani, cum ar fi Frontier Airlines, care anul trecut a anunţat un Go Wild! nelimitat de 599 USD pentru rutele sale din America de Nord.

Cu toate acestea, în timp ce unii transportatori europeni oferă pachete cu mai multe zboruri pentru un tarif stabilit, pachetele nelimitate rămân un concept nou pe continent. Acesta vine în momentul în care Wizz Air şi-a văzut profiturile deteriorându-se şi satisfacţia clienţilor scăzând, pe fondul presiunii mai mari asupra sectorului în urma boom-ului călătoriilor post-pandemie.

La începutul acestei luni, compania aeriană maghiară a raportat o scădere cu 44% a profitului operaţional din primul trimestru.

Un rating de satisfacţie a clienţilor, de 44%, plasează Wizz Air pe partea de jos a unui clasament din februarie al transportatorilor europeni pe distanţe scurte, realizat de grupul de consumatori Which?.

CEO-ul József Váradi a declarat pentru CNBC, în ziua publicării rezultatelor sale din primul trimestru, că constrângerile de aprovizionare au impact asupra perspectivelor companiei pe termen scurt, în timp ce presiunile inflaţioniste au afectat cererea consumatorilor.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. LA 550 euro primesti si un bilet la loto. Daca e necastigator stai acasa si te uiti la TV.

  2. Dupa care vin taxele pentru bagaj, loc, plata cu card… iar dupa ce te crezi cu zborul asigurat bizzzair te informeaza ca zborul s-a anulat sau a fost comutat a doua zi ori pur si simplu esti abandonat la aeroport pe termen nedefinit.
    In toata aceasta bailonie autoritatile europene nu sint in stare sa faca ordine si sa opreasca abuzurile companiilor.

  3. O scădere cu 44% a profitului si deja e panica. Deși asta înseamnă ca in continuare a făcut profit, dar deh, așa e in capitalismul sălbatic, când singura chestie care contează e sa faci profit de la an la an si mai mult si mai mult, pana nu mai aveam resurse materiale, Planeta va fi dispărut dar contul va fi plin.

    Cât despre abonament, se spune clar ca mai plătești 10€ pentru fie care zbor pe care îl iei, deci daca faci 20 de zboruri, se mai adăuga 200€ la prețul abonamentului. Ca sa nu mai vorbesc de bagaje etc.