G4Media.ro

Xi Jinping cere mai puține „interferențe” și o mai bună coordonare din…

Xi Jinping cere mai puține „interferențe” și o mai bună coordonare din partea UE

China este hotărâtă să își consolideze coordonarea strategică și comunicarea cu Uniunea Europeană, i-a spus joi președintele Xi Jinping lui Charles Michel, care a vizitat Beijingul pentru a încerca să pună pe baze noi relațiile chino-europene tensionate, transmite agenția Reuters, citată de boursorama.com.

Președintele Consiliului European efectuează o vizită de o zi într-un climat intern controversat, marcat de proteste împotriva politicii „zero COVID” a autorităților chineze.

În timpul unei întâlniri la Palatul Adunării Poporului din Beijing, Xi Jinping i-a spus lui Charles Michel că speră că „instituțiile europene și statele membre (ale UE) vor stabili o percepție obiectivă și corectă a Chinei”, a relatat televiziunea de stat CCTV.

„China rămâne deschisă față de companiile europene și speră că Uniunea Europeană poate elimina interferențele pentru a asigura un mediu de afaceri corect și transparent pentru companiile chineze”, a adăugat el.

Nici liderul chinez, nici CCTV nu au spus ce a vrut să spună prin „interferențe”.

Xi Jinping a vorbit despre necesitatea de a consolida cooperarea macroeconomică între cele două blocuri, de a lucra împreună pentru a crea instrumente de creștere și de a asigura stabilitatea, securitatea și fiabilitatea lanțurilor de aprovizionare industrială.

Michel a declarat că l-a îndemnat pe Xi să își folosească influența în calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU pentru a convinge Rusia să accepte dreptul internațional.

De asemenea, Charles Michel urmează să aibă discuții cu premierul chinez Li Keqiang și cu Li Zhanshu, președintele Comitetului permanent al Congresului Național al Poporului din China.

Europenii sunt împărțiți în ceea ce privește „a treia cale” diplomatică și economică către China, a doua cea mai mare economie a lumii.

Sprijinul de facto al Beijingului pentru invazia Rusiei în Ucraina, de exemplu, și expunerea economiilor europene la China, exemplificată de controversa portului Hamburg, i-au determinat pe europeni să se distanțeze, cu excepția notabilă a Berlinului, adâncind astfel diviziunile.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. In curand va dori mai multe interferente in cea ce priveste importurile gunoaielor de catre UE . Ar fi timpul pt sistarea cat mai drastica a produselor de toata jena

  2. Daca te intalnesti cu un loser te definesti ca un loser. Xi e loser la el in tara.

  3. Ce-mi plac mise mascaricii europeni care freaca presurile de la intrarea in palatele dictatorilor si care ii implora sa le dea si lor niste bani, niste metale rare si niste moristi de vant ca sa satisfaca utopiile ecologistilor cu creier neted. Si uite astfel, il vor imbogati pe Xi, in timp ce SUA transmit clar ca principalul adversar politic si economic al lor este chiar China lui Xi. Remember, Taiwan? Ca doar nu-i pasa clovnului Michel de Taiwan, asa-i?

  4. G4 e plin contul in care varsa chinezoii primele pentru redactie?