G4Media.ro

Zeci de morți și 61 de dispăruți în urma scufundării a două…

sursa foto: Captură video YouTube

Zeci de morți și 61 de dispăruți în urma scufundării a două ambarcațiuni în largul Djibouti, un stat din Cornul Africii

Cel puțin 45 de persoane au murit și multe altele sunt date dispărute după ce două ambarcațiuni cu migranți s-au răsturnat în largul coastelor Djibouti, potrivit autorităților din acest stat din Cornul Africii.

Ambarcațiunile au plecat din Yemen cu 310 persoane la bord înainte de a se scufunda marți în Marea Roșie, în largul națiunii est-africane, a declarat Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), potrivit BBC.

„Până în prezent, 61 de persoane sunt încă date dispărute, iar operațiunile de căutare continuă neîncetat”, a declarat paza de coastă din Djibouti.

Acesta este cel mai recent dezastru de pe această rută, descrisă ca fiind una dintre cele mai aglomerate și mai periculoase din lume, folosită de refugiați și migranți din Africa.

O „căutare pe scară largă” este în curs de desfășurare de luni dimineață, cu sprijinul OIM, 115 supraviețuitori fiind acum salvați, au declarat reprezentanții pazei de coastă din Djibouti.

„Ne menținem angajamentul de a găsi persoanele dispărute și de a asigura siguranța supraviețuitorilor”, a afirmat agenția într-o declarație.

Ambarcațiunile s-au scufundat la doar 150 de metri (492 de picioare) de o plajă din apropierea regiunii Khor Angar din nord-vestul Djibouti, a adăugat paza de coastă.

Mii de migranți africani navighează în fiecare an pe Marea Roșie către Golful bogat în petrol, încercând să scape de conflicte, dezastre naturale și perspectivele economice precare.

În iunie, cel puțin 56 de migranți somalezi și etiopieni au murit și alți 140 au fost dați dispăruți după ce o barcă din Somalia s-a răsturnat în Golful Aden, în largul coastei de sud a Yemenului. Printre cei care și-au pierdut viața se aflau 31 de femei și șase copii.

Numărul migranților care ajung în Yemen din Cornul Africii a crescut de la aproximativ 73.000 în 2022 la peste 97.200 anul trecut, potrivit OIM.

Cei mai mulți dintre ei sunt nevoiți să se bazeze pe contrabandiști care folosesc pentru traversări ambarcațiuni adesea periculoase și supraaglomerate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...