G4Media.ro

Zeci de percheziții DIICOT în București, Timiș și Caraș Severin: Suspecții sunt…

Photo 7506284 © Nvuk | Dreamstime.com

Zeci de percheziții DIICOT în București, Timiș și Caraș Severin: Suspecții sunt acuzați că măsluiau aparate de păcănele pentru a obține câștiguri mai mari

Zeci de percheziții DIICOT au loc marți dimineață în Caraș Severin, Timiș și București la persoane suspectate de constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică şi evaziune fiscală.

„În baza probatoriului administrat s-a stabilit că, în perioada septembrie 2019 – decembrie 2023, un număr de 26 de făptuitori din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, administratorii și angajați ai două societăți comerciale din județul Timiș, precum şi alte persoane au constituit un grup infracțional organizat având drept scop obținerea unor sume importante de bani prin fraudarea aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine din mai multe locații din județele Caraș-Severin,Timiș, Arad și Hunedoara”, se arată în comunicatul DIICOT.

„Astfel, membrii grupului infracțional au intervenit asupra contoarelor aparatelor de joc cu ajutorul unor dispozitive și programe informatice crescând în mod artificial câștigurile care trebuiau acordate potențialilor jucători. De asemenea, au modificat parametrii de acordare a Jackpot-ului și a procentajului de câștig însușindu-și, în mod fraudulos, Jackpot-urile mari”, mai precizează DIICOT.

Comunicatul integral al DIICOT

La data de 12.12.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș Severin împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș Severin pun în aplicare 26 de mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Caraș Severin, Timiș și municipiul București și 26 de mandate de aducere, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, fraudă informatică şi evaziune fiscală.

În baza probatoriului administrat s-a stabilit că, în perioada septembrie 2019 – decembrie 2023, un număr de 26 de făptuitori din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, administratorii și angajați ai două societăți comerciale din județul Timiș, precum şi alte persoane au constituit un grup infracțional organizat având drept scop obținerea unor sume importante de bani prin fraudarea aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine din mai multe locații din județele Caraș-Severin,Timiș, Arad și Hunedoara.

Astfel, membrii grupului infracțional au intervenit asupra contoarelor aparatelor de joc cu ajutorul unor dispozitive și programe informatice crescând în mod artificial câștigurile care trebuiau acordate potențialilor jucători. De asemenea, au modificat parametrii de acordare a Jackpot-ului și a procentajului de câștig însușindu-și, în mod fraudulos, Jackpot-urile mari.

Organizarea în cadrul grupului era de tip piramidal, făptuitorii acționând pe trei paliere distincte. Primul avea în componență patru leaderi cu funcţii de conducere în cadrul celor două firme cu sediul în judeţul Timiş.

Cel de al doilea palier, de execuție, a fost constituit din angajați ai firmelor care la comanda liderilor grupului se deplasau în locaţiile unde se aflau aparatele de jocuri de noroc și interveneau asupra acestora prin folosirea unor chei speciale, dispozitive şi alte accesorii.

Pe ultimul palier acționau făptuitorii care aveau calitatea de administratori (în fapt sau în drept) ai unor locații în care erau instalate aparate de jocuri de noroc puse la dispoziţie de liderii grupului infracțional în baza unor contracte de participaţiune/închiriere.

Potrivit înţelegerilor stabilite anterior, aceștia anunţau membrii grupului infracțional, care operau pe palierul de execuție, despre încasările masive la aparatele din sălile administrate pentru a veni să acţioneze cu dispozitive în vederea fraudării aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine.

Câștigurile obținute din activitatea infracțională au fost însușite și împărțite în interiorul grupului de crimă organizată.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul IGPR – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timişoara, Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Arad și Mehedinţi, Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin, Inspectoratului de Poliție al Județului Timiş, Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timisoara și specialiştilor din cadrul DIICOT Serviciul Teritorial Timişoara .

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...