Zeci de plângeri din partea unor foști angajați Twitter, concediați după ce compania a fost preluată de Elon Musk / Acuzațiile: discriminare sexuală, încălcarea contractului și concedierea ilegală a angajaților care se aflau în concediu medical sau parental
Compania Twitter a fost acuzată marți de 100 de foști angajați de diverse încălcări legale rezultate în urma preluării companiei de către Elon Musk, inclusiv de faptul că a vizat femei pentru concedieri și nu a plătit indemnizațiile promise, scrie Reuters.
Shannon Liss-Riordan, avocata angajaților, a declarat că a depus 100 de cereri de arbitraj împotriva Twitter, care fac afirmații similare cu cele patru procese colective aflate în curs de soluționare la tribunalul federal din California.
Toți lucrătorii au semnat acorduri pentru a aduce disputele legale împotriva companiei în arbitraj, mai degrabă decât în instanță, a spus Liss-Riordan, ceea ce înseamnă că probabil li se va interzice participarea la acțiunile colective.
Twitter a concediat aproximativ 3.700 de angajați la începutul lunii noiembrie, într-o măsură de reducere a costurilor luată de Musk, care a plătit 44 de miliarde de dolari pentru a achiziționa platforma de socializare, iar alte sute de persoane au demisionat ulterior.
Cererile de arbitraj acuză Twitter de discriminare sexuală, încălcarea contractului și concedierea ilegală a angajaților care se aflau în concediu medical sau parental.
Twitter nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.
Avocata angajaților a declarat că firma sa a vorbit cu sute de alți foști angajați ai Twitter și intenționează să depună mai multe cereri legale de arbitraj în numele lor.
„Conduita Twitter de când Musk a preluat conducerea este incredibil de gravă, iar noi vom urma toate căile pentru a-i proteja pe lucrători și pentru a obține de la Twitter compensațiile care li se cuvin”, a spus ea.
În procesele colective în curs compania este acuzată că a concediat angajați și contractori fără preavizul de 60 de zile prevăzut de lege, a concediat în mod disproporționat femei și i-a obligat să plece pe angajații cu dizabilități pentru că nu le-a dat voie să lucreze de la distanță.
Twitter se confruntă, de asemenea, cu cel puțin trei plângeri depuse la o comisie de muncă din SUA în care se susține că lucrătorii au fost concediați pentru că au criticat compania, au încercat să organizeze o grevă și pentru alte comportamente protejate de legislația federală a muncii.
Compania a negat că a încălcat legea care impune notificarea prealabilă și nu a răspuns încă la celelalte reclamații.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
18 comentarii