G4Media.ro

Zelenski a vizitat trupele de pe linia frontului în est, pentru prima…

sursa foto: Fcebook/ Zelenski

Zelenski a vizitat trupele de pe linia frontului în est, pentru prima dată de la începutul invaziei ruse în regiunea Harkov

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat duminică, pentru prima dată de la începutul invaziei ruse, în estul ţării, în regiunea Harkov, de unde Moscova şi-a retras în ultimele săptămâni trupele pentru a le concentra pe alte fronturi, relatează Agerpres, conform AFP.

„2.229 de case au fost distruse la Harkov şi în regiune. Vom restaura, vom reconstrui şi vom readuce viaţa. La Harkov şi în toate celelalte oraşe şi sate pe unde a trecut răul”, a transmis el pe Telegram, însoţindu-şi mesajul cu un video cu vizita la trupele ucrainene de pe linia frontului din zonă.

„Vă riscaţi vieţile pentru noi şi pentru ţara noastră”, le-a spus Zelenski soldaţilor ucraineni, cărora le-a înmânat de asemenea medalii şi cadouri, conform preşedinţiei ucrainene.

„Sunt extrem de mândru de apărătorii noştri. În fiecare zi îşi riscă vieţile şi luptă pentru libertatea Ucrainei”, a afirmat şeful statului în timpul vizitei.

Şeful de cabinet al lui Zelenski, Andrii Iermak , a scris pe Telegram că preşedintele a vizitat şi oraşul Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina.

Potrivit lui Iermak, Zelenski a vizitat clădiri rezidenţiale distruse, spunând că trebuie construite altele în loc, prevăzute cu adăposturi anti-bombe.

Şeful de cabinet a adăugat că 31% din teritoriul regiunii Harkov este în prezent ocupat de Rusia şi că o altă porţiune de 5% a fost recuperată de Ucraina după ce anterior fusese sub controlul trupelor ruseşti.

Vizita în Harkov este prima apariţie oficială a lui Zelenski în afara regiunii Kiev de la începutul invaziei ruse din Ucraina, la 24 februarie.

Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Hai ca mai apare si Putin pe un green screen in linia frontului, dand cu degetele prin mitraliera.
    Si Kadârov dupa el postând pe Tiktok.

  2. Chiar așa, când se retrag rușii din Ucraina?

  3. Pentru ca să fie pace în Ucraina trebuie să se care invadatorii ruși dintr-o țară suverană pe care piticul cracanat a crezut că o poate ocupa ca în secolul 19. Mujicii înapoiati au fost, înapoiati au rămas!

  4. Are sange in instalatie!
    Clar ca vizita e pentru propaganda si pentru a ridica moralul trupei. In video se vede cum trece convoiul pe langa blindate arae si chiar fac popas langa unul.
    Ai nostrii?? Pregatesc economia sa faca fata unei posibile invazii? Pregatesc armata? Sau doar pensii, pensii speciale si ajutoare sociale avem in plan?

  5. Nu mai tot ridicati Ucraina in slavi. Stiti foarte bine ce tara corupta este si mai ales faptul ca nu am fost tari prietene niciodata. Mergeti prin Sulina si vedeti. Este foarte bine ca ii ajuta toate statele in lupta impotriva rusilor. Noi romanii am cam uitat de copii nostri, tara noastra uitandu-ne peste granita!

    • O fi fost… Daca pe putin nu-l mana-n cur s-o deznazifice cu forta poate ca am mai fi stat inca zece ani + sa ne scarpinam dupa ceafa: daca Ucraina merita sa intre in UE, NATO, daca oligarhii ucraineni sunt mai corupti decat cei rusi, daca mafia rusa e mai mafie decat cea ucraineana…
      Putin i-a facut peste noapte frecventabili (si sunt sanse chiar sa devina, dupa ce s-au vazut ajutati de lumea buna care-si pune sperante in recuperarea lor.
      In schimb putin a reusit sa compromita increderea in rusia pentru un timp greu de estimat.
      Marele strateg – de fapt un mare frustrat – a lovit de doua ori in prestigiul rusiei: a declansat un razboi pe care nu-l poate castiga nici daca merge pe varianta nucleara cu anihilare totala si i-a pus pe rusi intr-o lumina dura in fata intregii lumi: un popor care inca traieste animat de aspiratiile din secolul 16-18, pe care alte popoare le-au depasit demult.
      Bomboana pe coliva: statele care traiesc efectiv in secolul xxi/21 si-au mobilizat resursele in directia independentei energetice fata de petrolul si gazul rusesc ceea ce se va realiza in maximum 2 ani. Si aici Rusia e cu doi pasi in urma. Chiar si pentru extractie e dependenta de o tehnologie pe care nu o mai poate cumpara.

  6. Un razboi este consecinta unor cauze si apoi e devine generator al unor consecinte!

    despre nici unul din cele doua aspecte nu apar dezbateri publice sau macar pe forumuri!

  7. Un razboi este consecinta unor cauze si apoi el devine generator al unor consecinte!

    despre nici unul din cele doua aspecte nu apar dezbateri publice sau macar pe forumuri!