G4Media.ro

Zelenski: Situația de pe front creează posibilitatea încheierii războiului nu mai târziu…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Zelenski: Situația de pe front creează posibilitatea încheierii războiului nu mai târziu de 2025

„În octombrie, noiembrie și decembrie, avem șansa de a muta situația spre pace și stabilitate durabilă. Situația de pe câmpul de luptă creează posibilitatea de a face această alegere – o alegere de acțiune decisivă pentru a pune capăt războiului nu mai târziu de 2025”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski la summitul Ucraina-Europa de Sud-Est de la Dubrovnik, transmite BBC.

În cadrul summitului, Ucraina și Croația au încheiat un acord privind sprijinul și cooperarea pe termen lung, care a fost semnat de președintele Zelenski și de prim-ministrul croat Andrej Plenkovic.

Acordul cu Croația, ca și alte acorduri similare privind securitatea Ucrainei, va fi în vigoare timp de 10 ani. Acesta asigură cooperarea dintre complexele industriale de apărare ale celor două țări, perspectivele pentru producția comună de apărare și localizarea proiectelor în Ucraina.

De asemenea, Croația a alocat 10 milioane de euro pentru deminare în Ucraina și va continua să furnizeze echipamentul necesar în acest scop.

Croația se angajează să sprijine aderarea Ucrainei la UE și la NATO și să contribuie la tragerea la răspundere a Rusiei și la repararea prejudiciilor cauzate de agresiune.

De la începutul invaziei ruse la scară largă în 2022, valoarea totală a ajutorului acordat de Croația Kievului s-a ridicat la aproximativ 300 de milioane de euro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu se înțelege nimic clar. Ori isi recupereaza teritoriile in maxim 1 an.. Ceea ce pare imposibil, ori cedeaza si pornesc negocieri de pace si intra in nato/ue fara teritoriile pierdute.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.