G4Media.ro

Zelenski vrea „discuții directe” cu președintele Chinei, Xi Jinping, pentru a ajuta…

Sursa foto: Lintao Zhang / POOL / AFP

Zelenski vrea „discuții directe” cu președintele Chinei, Xi Jinping, pentru a ajuta la încheierea războiului cu Rusia

Ucraina caută o oportunitate de a vorbi direct cu liderul chinez Xi Jinping pentru a ajuta la încheierea războiului său cu Rusia, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski într-un interviu apărut joi în South China Morning Post, transmite Reuters, citată de News.ro.

În interviu, liderul ucrainean a îndemnat China să îşi folosească influenţa politică şi economică uriaşă asupra Rusiei pentru a pune capăt luptei.

„Este un stat foarte puternic. Este o economie puternică. Deci poate influenţa din punct de vedere politic şi economic Rusia. Şi China este (de asemenea) membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU”, a declarat preşedintele Ucrainei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. cum sa-i dea împreună bomboane sugus idolului tau !

  2. Chinezii au si ei niște terenuri agricole prin Ucraina si exporta în China. Avem si noi arabi care exporta în țarile lor.

  3. Este o veste buna, construirea unui *pod” politico-diplomatic pentru încetarea războiului, dar și o recunoaștere că aruncarea rușilor in mare era o utopie!

    China, India, Turcia, Arabia Saudită sunt beneficiarii acestui război, Ucraina, Rusia, UE, marii pierzători, despre SUA nu pot să-mi dau seama ….

    Sa sprijinul un război împotriva Rusiei că sa faci o China și mai puternică, asta da *înțelepciune*politică!

    Revenirea la situația anterioară macar parțială va dura 20 de ani!

    • China, India, Turcia, Arabia Saudita pierd niste cereale. Arabia Saudita castiga mai mult pentru petrol si plateste cereale mai scumpe in alta parte.
      China a construit fara cap, cresterile alea de tigri bazate pe niste proiecte nesustenabile se razbuna. Turcia este intr-o inflatie record 79.6% anul asta!, inca astept sa vad cand ies turcii in strada. Pana si Sri Lanka are inflatie 60% mai mica decat a Turciei.
      Partea buna este ca lumea se satura de dictatori si ca nu vor mai fi lasati sa isi faca de cap.
      Acum platim toti nepasarea noastra.

    • Sistemul autosustenabil occidental e în pericol, se consideră unicul garant financiar pe plan global,jocul ăsta poa să-l facă toți la o adică.China nu are probleme cu cerealele rusești la o graniță comună de mii de kilometri.
      UE și noi suntem în horă,așa că suportăm consecințele fiind o colonie de gradul 3 cu marionetele de rigoare.
      În fine SUA și lumea anglofonă încearcă să-și mențină autoritatea dar vin din urmă alte state care produc fizic mult mai mult ca ele la aceeași calitate.

  4. Mai bine discută Ucraina cu China, de când China e hegemonul Rusiei.

  5. @john alias sosoaca,de exemplu ar putea sa discute despre cum sa-i dea la mu13 lu’ stapanu’tau ,her putler.

  6. experții lui pește…China nu va discuta cu marioneta ucrainiana a americanilor…mai ales in contextul dat!

  7. !010

    Eu am adus în discuție consecințele geopolitice imediate ale războiului din est

    Și cred că a fost o eroare să slăbești UE și să întărești China, una din beneficiarele situației, dacă avem în vedere orientarea relațiilor economice ale Rusiei spre China

    De văzut discursul președintelui Nigeriei la conferința comuna ce a urmat întâlnirii cu președintele Franței..

    Cât privește Arabia Saudită, vorba unui expert occidental, toate valorile lumii occidentale s-au dizolvat in petrolul saudit!

    Poate greșesc eu și nu înțeleg cum stau lucrurile…

    • În ultimii 20 de ani China a devenit o mare putere economică devenind cel mai important furnizor de tehnologie la nivel dlobal, dar moral și politic nu poate să facă parte din lumea liberă.
      Pe de altă parte Rusia nu este altceva decât un parazit mondial care consuma resurse pentru a „crea distrugere”.
      Din motivele menționate mai sus Rusia și China sunt existențial incompatibile. Deși în aparență se pot înțelege la nivel politic interesele lor sunt divergente.
      Evoluția Chinei este dependenta de lumea liberă care reprezintă principala resursă a dezvoltării ei economice, iar războiul din Ucraina este cea mai importantă piedică pentru economia mondială și pe cale de consecință pentru cea Chineză.
      Cu alte cuvinte China are un interes direct în ceea ce privește stoparea războiului din Ucraina și în menținerea echilibrelor macroeconomice la nivel mondial.

  8. !Pictor Vonta

    Cred că greșiți..

    In anii 80, când China își propunea să asigure o farfurie de orez pe zi fiecărui chinez Deng a anunțat dorință Chinei de a ajunge în 50 de ani prima putere mondială
    ..
    Uite că prin căderea UE are toate șansele să fie a doua

    Discursul actual al Chinei dar și al Rusiei conține o sintagmă, * o lume multipolară*, deci nici vorba de dorința de menținere a actualelor echilibre geostrategie, cum susține domnia-voastra…

    Sa ne aducem aminte de Malraux, sec XXI va fi creștin sau nu va fi deloc

    Și în loc să vedem o sporire a spiritului creștin observăm o întărire , în urma acestui război, spiritului confuncianisto-maoist și a celui islamic!

    Poate greșesc eu in semnificarea lucrurilor!

  9. Un „păduche” vrea să discute cu un elefant??!! Hauuuu!!!