G4Media.ro

Zero legi în dreptul Ministerului Educației, în Planul Anual de Lucru al…

Zero legi în dreptul Ministerului Educației, în Planul Anual de Lucru al Guvernului aprobat miercuri, deși în planul legislativ era anunțat un proiect de lege bazat pe „România educată”, în iunie, iar ministrul Cîmpeanu susținea că lansează dezbaterea luna aceasta

Ministerul Educației nu a propus niciun proiect legislativ în Planul Anual de Lucru al Guvernului, document publicat sub formă de raport de implementare și realizare a priorităților propuse de instituțiile centrale de către Secretariatul General al Guvernului. Raportul în care apare „0” (zero) în dreptul Ministerului Educației la capitolul „Legi” a fost adoptat în ședința de Guvern de miercuri, potrivit site-ului instituției.

Planul Anual de Lucru al Guvernului (PALG) este un instrument de planificare a procesului de reglementare la nivelul administrației publice centrale, care cuprinde proiectele de documente de politici publice și proiectele de acte normative cu impact semnificativ asupra economiei, societății, mediului și bugetului general consolidatpe care instituțiile administrației publice centrale cu rol de inițiator își propun să le înainteze, în cursul unui an calendaristic, spre aprobare Guvernului, pe baza priorităților din Programul de Guvernare, potrivit notei aprobate de Executiv.

Procesul de elaborare a PALG pentru anul curent s-a desfășurat în intervalul 10 ianuarie-18 februarie 2022.

Decizia ministerului de a nu include pe lista proiectelor de lege prioritare viitoarea lege a Educației contravine anunțurilor publice ale ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care a spus săptămâna trecută că „am promis că în luna martie vom începe dezbaterile pentru a avea în cel mai scurt timp posibil o lege a educației naționale și o lege a învățământului superior, care să fie conforme cu așteptările societății și cu transformările societății”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Ce surpriza: campeanu minte si ro educata este tot o minciuna, ca tot ce vine de la cotroceni.

    Chiar nu ne asteptam la una ca asta :))

    • E interpretata gresit stirea. Apare zero la Educatie pentru ca asta reprezinta proiectul Romania Educata: nimic. Doar gargara inutila si inaplicabila. Adica zero barat. Asta e nivelul educatiei in tara: zero. Deci tabelul e corect.

  2. Ingropati odata cainele asta numit „Romania Educata”. Astea trebuiau puse pe tapet la alegeri, nu sa fiti jurnalisti servili, adunati in jurul lui KWI, punand-ui intreabri comode.

    Toata mizeria numita KWI din al doilea mandat este un rezultat direct al pupincurismului jurnalistic din RO.

  3. Invatamantul din RO este la pamant, iar anii de online au contribuit enorm la asta. Rezultatul se vede si pe termen lung efectele vor fi devastatoare. Problema este ca nimeni nu ii cere socoteala tampeanului sau primului profesor al tarii care a inventat ” Romania educata”. Totul este o bataie de joc.

  4. România educată, asta nu este lozinca cu care cineva a câștigat alegerile, bine pe lângă ăia cu „Fără penali în funcții publice”? Iar despre Câmpeanu a mai fost ministru de a demolat învățământul, acum îi pune capac.

    • Presa e decredibilizata total. Nu vad nici un motiv pentru care sa le mai votez candidatul „de dreapta” numai pt ca nu e PSD sau orice altcineva.

      Momentan, si Partida Romilor e mai tentanta decat PNL/USR

  5. Cu cine sa face educație cu cei care au fost numiții in functii si care au absolvit o facultate pe la 35_ 40 de ani apoi imediat doctoratul.

  6. Romania = stat esuat!
    Proiectul Romania Educata – esuat din start!
    PNRR va fi un esec rasunator, bravo dle Haos Werner Iohannis!

  7. Nu-i nevoie de alte legi ale educației, suntem suficient de prosti

  8. Nu se compenseaza cu aparitiile in presa? Ca saptamanal omul a trebuit sa.si vada fatza in ziare sau la TV. Plus ca ZERO ala e chiar bine. Nu vreti legi gandite de Campeanu.