G4Media.ro

Ziua 18 de război: Rusia a cerut arme Chinei / Alimentarea cu…

Sursa foto: Northern Territorial Defense Forces via Kyiv Independent

Ziua 18 de război: Rusia a cerut arme Chinei / Alimentarea cu energie la Cernobîl a fost reluată / Ziarist american, ucis de ruși lângă Kiev

În cea de-a 18 zi de război, armata rusă a început atacuri cu rachete asupra unor baze militare din vestul Ucrainei, aproape de granița cu Polonia. Ucraina acuză Rusia de atacuri unor ținte civile. De cealaltă parte, oficialii ruși își intensifică atacul propagandistic, acuzându-i pe ucraineni că „încală drepturi umanitare” sau că „împiedică evacuarea civililor în Rusia”.

Cele mai importante evenimente ale zilei de duminică, 13 martie:

Ora 23.46: Accesul la Instagram a fost oprit în Rusia. Agenția guvernamentală rusă care controlează mediul online îi avertizase pe utilizatori că duminică noaptea accesul va fi restricționat

Ora 23.45: Noi explozii în Harkov, oraș greu încercat de bombardamentele armatei ruse, transmite NextaTV

Ora 23.19: Peste 850 de persoane au fost reținute în Rusia pentru participarea la proteste anti-război, anunță organizația OVD-Info, un ONG specializat în protecția drepturilor omului. Poliția anunțase mai devreme doar 700 de rețineri.

Ora 22.18: Financial Times: Rusia a cerut Chinei arme pentru războiul din Ucraina

Ora 22.05: Premieră: o biserica ortodoxă rusă din Amsterdam se rupe de Patriarhia Rusă și condamnă războiul susținut de Patriarhul Kiril

Ora 21.23: Convoiul umanitar prin care guvernul Ucrainei voia să alimenteze orașul asediat Mariupol cu mâncare și apă s-a oprit din cauza atacurilor armatei ruse, anunță Nexta TV, care o citează pe vicepremierul Irina Vereșciuc. Ea a anunțat că toate camioanele din convoi s-au oprit în orașul Berdiansk și vor relua luni drumul.

Ora 20.46: Noi negocieri Rusia – Ucraina prin videoconferință au fost stabilite pentru luni, 14 martie, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția rusă Tass

Ora 20.41: În Rusia au fost reținuți duminică 745 de participanți la protestele anti-război, transmite ziarul rus Kommersant. Doar la Moscova au fost reținuți 300 de participanți

Ora 19.56: Ministerul ucrainean pentru energia atomică a anunțat că alimentarea cu energie electrică a sitului fostei centrale nucleare de la Cernobîl a fost reluată, transmite BBC. Toate sistemele de răcire a combustibilului uzat și toate sistemele de siguranță funcționează normal, transmite BBC

Ora 19.55: Președintele leton Egils Levits a declarat duminică la CNN că NATO ar trebui să instaleze baze militare permanente în toate țările din flancul său estic – țările baltice, Polonia și România. ”Acesta ar fi un semnal puternic pentru Moscova că NATO e gata să își apere statele membre”

Ora 19.50: Ucraina a respins acuzațiile Rusiei despre existența presupușilor mercenari. Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Markian Lubkivschi, a declarat pentru CNN că este ”pură propagandă rusă”.

Ora 18.55: Ministerul Apărării din Rusia susține, potrivit Interfax, că a lovit cu rachete de mare precizie baza din regiunea Lvov pentru că acolo s-ar fi aflat ”180 de mercenari străini, centrul lor de antrenament și un lot mare de arme străine”

Ora 18.39: SUA îl avertizează pe Putin împotriva atacului cu arme chimice. Consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a avertizat Rusia că ar plăti un „preț sever” dacă va efectua un atac cu arme chimice. Jake Sullivan a spus că SUA și aliații se consultă îndeaproape cu privire la amenințarea crescută (sursa: BBC)

Ora 18.09: Tabloidul britanic The Daily Mail citează surse din serviciile secrete occidentale potrivit cărora președintele rus Vladimir Putin ar suferi de o afecțiune cauzată de demență sau Parkinson, provocată de un tratament cu steroizi pentru o afecțiune oncologică. Tabloidul britanic susține că sursele sale provin din serviciile secrete ale alianței ”Five Eyes” – Australia, Canada, Noua Zeelandă, Marea Britanie și SUA.

Ora 17.55. Consilierul pentru securitate al președintelui Biden: China va suporta ”cu siguranţă” consecinţe dacă va ajuta Rusia să evite sancţiunile drastice impuse

Ora 17.17: Mii de oameni s-au adunat la Berlin, în semn de susținere a Ucrainei, țară invadată de Rusia. Mulțimea defilează prin centrul orașului, în fața Porții Brandenburg. Imagini video, aici.

Ora 17.07: Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a mers să viziteze militarii răniți în conflictul cu Rusia și le-a mulțumit cadrelor medicale pentru îngrijirile oferite acestora.

Ora 17.01: 2.187 de persoane din orașul-port Mariupol au fost ucise de când Rusia a invadat Ucraina, a confirmat consiliul municipal, potritvit The Guardian. „În (ultimele) 24 de ore, au avut loc cel puțin 22 de bombardamente în orașul civil. Peste 100 de bombe au fost deja aruncate asupra lui Mariupol.” au explicat reprezentanții consiliului.

Ora 16.52: Primarul Kievului spune că este îngrijorat de un potențial atac chimic sau biologic al Rusiei asupra Ucrainei. Vitali Klitschko a declarat într-un interviu pentru CNN: „Da, desigur, suntem îngrijorați. Da, desigur, pot folosi – chiar acum. De la început, Putin a spus că este doar un război împotriva forțelor militare”.

Ora 16.40: Orașul-port ucrainean Mariupol își epuizează ultimele rezerve de hrană și apă, potrivit autorității locale, citate de The Guardian. Consiliul local a spus: „Oamenii se află într-o situație dificilă de 12 zile. Nu există curent, apă sau încălzire în oraș. Aproape că nu există comunicare mobilă. Ultimele rezerve de hrană și apă se epuizează.”

Ora 16.21: Agenția germană DPA, citată de Agerpres, relatează că 67 de civili au fost înmormântaţi într-o groapă comună în oraşul Bucha, în apropiere de Kiev, capitala Ucrainei, după luptele grele din zonă între forţele ucrainene şi invadatorii ruşi. În acelaşi timp, şeful adjunct al administraţiei capitalei, Valentin Mondrivski, a spus că Kievul se pregăteşte pentru o posibilă blocadă din partea trupelor ruse, astfel că au fost făcute rezerve de alimente pentru a-i hrăni pe cei două milioane de locuitori rămaşi în oraş.

Ora 16.12: Fostul primar al capitalei poloneze Varșovia a predat una dintre casele sale refugiaților care fug de conflictul din Ucraina. Marcin Swiecicki a spus că în prezent acolo locuiesc 13 persoane, deși la un moment dat a avut găzduite și 17.

Ora 15.54: Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat duminică pentru CNN că, deși administrația Biden este „îngrijorată de posibilitatea escaladării”, în ceea ce privește postura nucleară a președintelui rus Vladimir Putin, nu am văzut nimic care să impună schimbarea conjuncturii. „Urmărim acest lucru extrem de atent, evident, riscul de escaladare cu o putere nucleară este sever și este un alt tip de conflict decât alte conflicte pe care le-a văzut poporul american de-a lungul anilor”, a spus Sullivan. „Și președintele american, Joe Biden, trebuie să-și asume această responsabilitate extrem de în serios, chiar dacă ne dublăm eforturile de a sprijini ucrainenii. În situația în care stau lucrurile astăzi, Statele Unite nu și-au ajustat postura nucleară, dar este ceva pe care îl monitorizăm. zi de zi, oră de oră, pentru că este o prioritate primordială pentru Președinte.” a completat acesta. Cu referire la atacurile date de armata rusă la granița cu Polonia, stat membru NATO, Sullivan susține că este un semn că Putin „este frustrat de faptul că forțele sale nu fac genul de progres pe care credea că le vor face împotriva marilor orașe, inclusiv Kiev”, că mărește numărul de ținte, că atacă și că încearcă să provoace pagube în fiecare parte a țării.

Ora 15.41: Un membru al delegației ruse pentru negocierile cu Ucraina, Leonid Slutsky, a declarat că s-au înregistrat „progrese semnificative” în negocierile cu delegația ucraineană de la începutul discuțiilor, transmite agenția de presă de stat rusă RIA, preluată de CNN. „Mă aștept ca progresul să fie în direcția semnării unui document”, a completat el. Și negociatorul ucrainean Mykhailo Podolyak a spus că discuțiile au devenit mai constructive. „Nu vom ceda în principiu pentru nicio poziție. Rusia înțelege acum asta. Rusia începe deja să vorbească constructiv. Cred că vom obține unele rezultate literalmente în câteva zile”, a explicat el într-un videoclip postat online.

Ora 15.40: Rusia a pierdut accesul la 300 miliarde de dolari din rezerva strategică de 640 miliarde din cauza sancțiunilor Occidentului – ministrul de Finanțe rus

Ora 15.28: Fata cu pancarta albă reținută de poliția rusă și bicicleta arestată de mascați au devenit clipuri virale. Moscova reprimă dur orice protest împotriva războiului

Ora 15.25: Conducerea ziarului american The New York Times confirmă moartea acestuia în Ucraina și anunță că acesta a lucrat în trecut pentru publicația americană, dar nu se afla în Ucraina pentru The New York Times

Ora 15.10: Cel puțin 13 jurnaliști au fost reținuți în timpul protestelor împotriva războiului din Sankt Petersburg. „Nu au explicat motivul detenției”, a scris jurnalistul Andrey Okun pe canalul său Telegram, potrivit BBC. El a spus că reporterii reținuți purtau cu toții veste de presă și legitimațiile de presă: „Dar acest lucru nu interesează pe nimeni, scopul este să ne asigurăm că nimeni nu acoperă nimic”.

Ora 15.04: Ziarist american, ucis de militarii ruși în războiul din Ucraina

Ora 14.57: Nexta publică imagini cu o bombă neexplodata în timp ce este scoasă prin fereastra unei case, în orașul Cernihiv.

Ora 14.40: Peste 14.000 de persoane din 112 orașe au fost arestate în Rusia pentru proteste împotriva războiului de la începutul invaziei Ucrainei, potrivit unui organism independent pentru drepturile omului din țară citat de publicația The Guardian. OVD-Info, un site de monitorizare, a declarat că cel puțin 359 de persoane din 28 de orașe au fost reținute din 24 februarie – dar spune că cifra reală ar putea fi mai mare.

Ora 14.32: La Moscova au loc manifestații împotriva războiului, relatează BBC. Mulțimea a fost dispersată de forțele de ordine, după cum se poate observa într-un videoclip postat de Nexta, iar BBC că mai mulți protestatari au fost reținuți.

Ora 14.26: Localnici din Berdiansk, oraș situat în regiunea Zaporijie, protestează față de invazia armatei ruse, potrivit unui videoclip publicat de Nexta.

Ora 14.10: Potrivit Forțelor Armate ale Ucrainei, armata rusă a pierdut peste 12 mii de soldați, de la începutul războiului, 74 de avioane și 86 de elicoptere , 374 de tancuri și 62 de sisteme de lansare multiplă de rachete.

Ora 14.05: Kremlinul nu exclude posibilitatea unei întâlniri între președintele rus Vladimir Putin și președintele ucrainean Vladimir Zelenski, dar mai întâi ar dori să înțeleagă ce va fi pe agenda sa și ce rezultat se așteaptă, susține purtătorul de cuvânt al Administrației prezidențiale ruse, Dmitri Peskov, citat de agenția Interfax. „Pentru aceasta se desfășoară activitatea delegațiilor, care din partea noastră este condusă de Medinsky. Este prea devreme să vorbim despre rezultate”, a completat Peskov.

Ora 13.45: Papa a spus că ucrainenii sunt masacrați și a cerut oprirea invaziei, în discursul său de duminică la Vatican, potrivit The Guardian. „În numele lui Dumnezeu, vă rog, opriți acest masacru” a completat Papa. Mai multe detalii, aici.

Ora: 13.41: Aproximativ 1 milion de oameni sunt fără gaz și încălzire în Ucraina, pe fondul invaziei în curs, potrivit furnizorului de sistem de transport al gazelor din țară. GTSOU a mai anunțat că lucrătorii săi încercau să repare daunele cauzate de bombardamente și să pună în funcțiune proviziile.

Ora 13.28: Ministerul britanic al Apărării a publicat harta la zi a evoluției invaziei rusești în Ucraina.

Ora 13.23: O nouă rundă de negocieri între Ucraina și Rusia ar putea avea loc săptămâna viitoare, anunță CNN, care îl citează pe Mykhailo Podoliak, consilierul principal al președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky. „Ar putea fi mâine, poimâine”, a declarat Podoliak pentru Belta, agenția de presă de stat din Belarus. „Sunt diverse propuneri pe masa negocierilor acum,  inclusiv privind o reglementare politică și, cel mai important, o reglementare militară. Mă refer la o încetare a focului, o formulă de încetare a focului și retragerea trupelor”, a completat el.

Ora 13.22: Un responsabil al poliţiei ucrainene din regiunea Lugansk din estul ţării a acuzat în noaptea de sâmbătă spre duminică armata rusă că i-a atacat localitatea cu bombe cu fosfor, relatează Agerpres care citează AFP. Detalii mai multe, aici.

Ora 13.15: Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat că au fost distruse 3.687 de obiective din infrastructura militară ucrainenă, de la începutul războiului, potrivit agenției ruse Interfax. În plus, au fost doborâte 99 de avioane și 128 de vehicule aeriene fără pilot și distruse 1.194 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 121 de sisteme de lansare multiplă de rachete, 443 de tunuri și mortiere de artilerie de câmp și 991 de unități de vehicule militare speciale”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării. Informațiile nu au fost confirmate dintr-o sursă independentă.

Ora 13.13: Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a spus, duminică, într-o conferință de presă, că poziția Ankarei cu privire la problema sancțiunilor împotriva Rusiei este foarte clară: Sancțiunile nu vor rezolva problemele.” relatează Ria Novosti.

Ora 13.10: Bilanțul atacului de la baza militară din apropiere de Liov ajunge la 35 de morți, anunță BBC, care îl citează pe guvernatorul reegional.

Ora 12.38: Ministrul ucrainean de Externe a postat un mesaj prin care anunță răpirea primarului localității Dniuprorudne, al doilea edil de la începutul războiului. Kuleba face un apel către toate statele și organizațiile internaționale să intervină și să „oprească teroarea rusă împotriva Ucrainei și a democrației.”

Ora 12.18: O rusoaică urmărită internațional a fost prinsă, sâmbătă, la vama Siret din România, potrivit Monitorul de Suceava. Informația a fost confirmată de sursele G4Media.ro. Femeia, în vârstă de 36 de ani, avea un mandat de arestare emis pe numele său de un tribunal din orașul Groznâi, pentru acuzații de participare la grupare armată ilegală.

Ora 11.46: „Utilizarea armelor chimice de către Rusia în Ucraina ar putea determina NATO să reconsidere decizia de a nu interveni militar în în conflict”, a spus președintele polonez, Andrzej Duda, duminică, într-un interviu pentru BBC. „Cred că Putin poate folosi orice chiar acum, mai ales când se află în această situație dificilă. Din punct de vedere politic, el a pierdut deja acest război, iar militar nu îl câștigă.” a completat oficialul polonez.

Ora 11.29: Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a publicat, pe pagina sa de facebook, o hartă interactivă care prezintă culoarele de tranzit pentru refugiații ucraineni către statele vecine României (Ungaria, Serbia și Bulgaria), ce poate poate fi accesată printr-un cod QR sau prin următorul short link: https://bit.ly/37kkKPf.

Ora 11.23: Bilanțul atacului de la baza militară din apropiere de Liov ajunge la 35 de morți și alți zeci de răniți, relatează corespondentul The Guardian, care se află în zonă și citează salvatorii ucraineni. Două explozii mari au fost raportate duminică la baza din Iavoriv, ​​un oraș garnizoană, aflat la doar 12 km de granița cu Polonia.

Ora 11.09: Armata rusă l-a răpit pe primarul localității ucrainene Dniprorudne, din regiunea Zaporojie, potrivit The Kyiv Independent și Jerusalem Post, care îl citează pe șeful administrației regionale. Evgheni Matveev este al doilea primar ucrainean răpit de la debutul războiului.

Ora 10.00: NATO se aşteaptă ca luptele şi criza umanitară din Ucraina să se intensifice în următoarele zile, la peste două săptămâni de la începutul invaziei ruse în Ucraina la 24 februarie, conform DPA.

„Vedem cu groază numărul tot mai mare de victime civile şi distrugerile necugetate comise de forţele ruse. Poporul ucrainean rezistă cu curaj şi hotărâre, însă următoarele zile vor aduce cel mai probabil o suferinţă şi mai mare”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu pentru publicaţia germană Welt am Sonntag.

Ora 09.20: Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a ameninţat pe potenţialii colaboratori sau susţinători ai Rusiei în Ucraina. Persoanele care sunt tentate de ofertele ocupanţilor ruşi îşi semnează singure verdictul, a spus el într-un mesaj video.

„Verdictul este de a-i urma pe cei peste 12.000 de ocupanţi care nu au putut înţelege în timp util de ce Ucraina nu ar trebui atacată”, a adăugat Zelenski, potivit AFP.

Ora 08.40: Republica Moldova cere ajutorul comunității internaționale ca să facă față numărului uriaș de refugiați ucraineni. Populația țării a crescut cu 4% în trei săptămâni

Ora 08.17: Atac rusesc cu rachete și la baza militară din Ivano-Frankivsk, oraș aflat la 150 de km de granița cu România

Ora 08.13: Rusia a atacat cu rachete o bază militară aflată lângă granița Ucrainei cu Polonia, transmite BBC. E vorba despre baza din districtul Iavoriv, la doar 30 km nord-vest de orașul Lvov, cel mai mare oraș ucrainean din zona de vest a țării. La Iavoriv este o bază militară internațională de antrenament. Atacul a fost confirmat de primarul din Lvov. În zonă se văd de la mare distanță coloane enorme de fum

Ora 08.10: Alarmele de avertizare sună duminică dumineață în mai multe orașe din Ucraina, potrivit BBC: Jitomil (est), Ternopil, Rivne și Ivano-Frankivsk (vest)

Ora 08.00: Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a informat sâmbătă seara că Vladimir Medinski, consilierul preşedintelui Putin, conduce delegaţia rusă în discuţiile prin videoconferinţă cu Ucraina, care au loc de câteva zile. „Din partea noastră, delegaţia este condusă în continuare de Medinski”, a spus purtătorul de cuvânt, dezvăluind că ambele părţi în conflict au avut mai multe întâlniri în acest format, informează EFE, care citează agenţia TASS.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul preşedinţiei ruse sâmbătă, Vladimir „Putin le-a spus în detaliu preşedintelui francez Emmanuel Macron şi cancelarului german Olaf Scholz despre recenta serie de discuţii între reprezentanţii ruşi şi cei ucraineni care au avut loc în ultimele zile în format video”. După conversaţia telefonică pe care cei trei lideri au avut-o sâmbătă, surse de la Palatul Elysée au asigurat că preşedintele Putin nu intenţionează să „oprească războiul”, deşi au remarcat o schimbare de ton în discursul liderului rus, întrucât acesta nu mai vorbeşte despre „denazificarea” Ucrainei şi nici despre destituirea preşedintele Zelenski.

Ora 07.50: Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat satisfacţia pentru noua abordare, „fundamental diferită”, a Moscovei, în recentele convorbiri cu Kievul, subliniind că Rusia nu se mai mulţumeşte „doar să dea ultimatumuri”.

Întrebat despre declaraţiile de vineri ale preşedintelui rus Vladimir Putin, care a evocat „progrese” în convorbirile ruso-ucrainene, preşedintele ucrainean s-a declarat „mulţumit că avem un semnal din partea Rusiei”, în cadrul unei conferinţe de presă de la Kiev difuzate pe contul de Telegram a preşedinţiei ucrainene.

La ultimele discuţii, „am început să vorbim” şi Moscova „nu a mai dat pur şi simplu ultimatumuri”, ceea ce reprezintă „o abordare fundamental diferită”, a adăugat Zelenski. Potrivit lui, în cursul ultimilor doi ani, Ucraina a solicitat Moscovei acest lucru „de peste zece ori (…) fără a auzi vreodată că poate avea loc un dialog”.

Context: Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a tansmis că toate coridoarele umanitare care fuseseră convenite pentru sâmbătă au funcţionat, asfel că 12.729 persoane au putut fi evacuate. Într-un mesaj video pe Telegram,  Zelenski a mai transmis că un transport cu ajutoare umanitare este aşteptat să sosească la Mariupol duminică după-amiază, relatează Agerpres, conform EFE. De asemenea, viceprim-ministrul ucrainean Irina Vereşciuk a indicat că 9 din cele 14 coridoare au funcţionat sâmbătă.

De cealaltă pate, șeful Centrului de control al apărării naţionale din Rusia, Mihail Mizinţev, a acuzat Ucraina că împiedică evacuarea civililor în Rusia. „Informaţiile despre aceasta pur şi simplu nu au circulat în rândul populaţiei din oraşele Kiev, Cernihiv, Harkov, Sumî şi Mariupol. Kievul refuză să confirme coridoarele umanitare pentru evacuarea cetăţenilor ucraineni în Rusia”, a declarat Mizinţev, potrivit agenţiilor ruse de presă. El a adăugat că, fără sprijinul Ucrainei, Rusia a evacuat aproximativ 10.000 de persoane din zone periculoase în mai multe regiuni, inclusiv din Doneţk şi Lugansk.

Sursa foto: Northern Territorial Defense Forces via Kyiv Independent

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

27 comentarii

  1. Pe toţi sfinţii, pe toţi dracii,
    Pe toţi zeii şi răniţii,
    Ce-aveţi mă cu ţâţa vacii
    De trageţi din ea cu dinţii?!
    Ţâţa vacii e a noastră
    O-mpărţim aşa frăţeşte
    N-are cum să fie-a voastră
    Ce în ţara noastra creşte!
    Măi vampiri de propagandă
    Ce prădaţi la drumul mare,
    Nu ar fi mai bine oare
    Ca să nu ne luam de glandă,
    Cu cea a mă-sii fiecare?

    • F.m.m. de schizoid !

    • Ajung informațiile cu mare greutate la voi…. Sunt 34 morți și peste 100 răniți….

    • Voi propagandistii pro-sovietici nu aveți nimic sfânt. O sa fiți striviți, n-aveti grija.

    • În urma unei asidue munci de documentare ( citit, pentru useriști) , am aflat, dupa groaznice eforturi de 1 minut, că autor al versurilor e un anume Vasile Zamolxeanu, iar epopeea a fost regurgitată în 2016. Cine e nea Zamolxeanu? To be continued…

  2. „împiedică evacuarea civililor în Rusia” – doar mizeriile bolșevice puteau emana asemenea aberație !
    Evacuarea în ghearele dușmanului !

    • Te vei legăna cu mine,cu mine,cu mine
      Dragă,calmează-te,calmează-te
      Dragă,calmează-te,calmează-te
      Pentru că ştiu că tu ştii că nu e vina mea!

    • Ăsta e unu’ Keo. Gata, am obosit. Omul e mult prea prodigios. Mai cautati si voi, ai naibii, o bere n- ati da ca va identific sursele!

  3. Nu era destul coprofilul, a mai aparut un dilimandros.

  4. Nu pricep lașitatea și naivitatea occidentalilor, armata rusa trebuie atacă pe teritoriul Ucrainei, ce se mai așteptă?!

  5. Acele culoare de evacuare către Rusia sunt pentru apropiata evacuare al armatei invadatoare.

  6. Îl deranjau orașele alea pe Putin, îi stricau priveliștea de la Kremlin.

  7. Cat de prost sa fii sa stai în „baza militara” știind ca aia chiar asta distrug ? Militari, si cam atât ai duce bidonul, sunt și p la noi o multime

    • Tu cum crezi că rezistă armata ucraineană, dacă nu ar avea niște baze militare?
      Crezi că avioanele alea decolează așa brusc, de pe miriște.
      E foarte clar ce fac rușii, distrug infrastructura militară din partea sprijinită de vest.

  8. Bravo bă, ați prins o rusoaică „foarte periculoasă ” (cum titra a3 pe burtiera), cu mandat de arestare emis de „justitia” lui Kadirov!
    Prin urmare, 99%, femeia e ok.
    Da’ voi extradati-o s-o execute aia, nu înainte de a o tortura puțin.

  9. Sa mai ziceti ca nu invinge Ze!

  10. Se impute treaba.
    In Liov sunt multi etnici polonezi, catolici.
    Cred ca este greseala fatala pentru Kracanici.

    • Generalul Rodion Malinovski, care a condus trupele sovietice, recte Frontul 2 Ucrainean, in ocuparea Romaniei era catolic din Odesa.

  11. Parcă citesc despre Ponta Crinuț Dragnea etc .
    Statul Paralel al lui Dragnea și Tariceanu

  12. Mai dureaza un pic pana se trezesc rusii de foame… le mai dau 2 saptamani.

  13. Sunteți neinformat, cel mai mare exportator de mâncare este USA, urmată de Germania, UK, China și Franța. Rusia nu e nici măcar în primele 10.

  14. O saptamana