G4Media.ro

Ziua de 21 iulie 2024 devine cea mai călduroasă zi din istoria…

Ziua de 21 iulie 2024 devine cea mai călduroasă zi din istoria înregistrărilor la nivel global

Duminică, 21 iulie, a fost cea mai călduroasă zi înregistrată vreodată la nivel global, conform datelor preliminare ale Serviciului Copernicus privind Schimbările Climatice (C3S) al Uniunii Europene, relatează Reuters, citată de Agerpres. Temperatura medie a aerului la suprafaţa Pământului a atins duminică 17,09 grade Celsius – uşor mai ridicată comparativ cu precedentul record stabilit în iulie anul trecut, de 17,08 grade Celsius.

Valurile de căldură au atins zone extinse din Statele Unite, Europa şi Rusia în ultima săptămână.

Copernicus a confirmat pentru Reuters că recordul de temperatură medie zilnică stabilit anul trecut pare să fi fost depăşit duminică, conform datelor care au început să fie înregistrate în 1940.

Anul trecut, recordul a fost depăşit timp de patru zile la rând, între 3 şi 6 iulie, pe măsură ce schimbările climatice au condus la căldură extremă în emisfera nordică.

Fiecare lună începând din iunie 2023 – 13 luni la rând – a fost cea mai călduroasă de la începutul înregistrărilor, comparativ cu aceeaşi lună din anii precedenţi, a indicat Copernicus.

Unii oameni de ştiinţă au sugerat că 2024 ar putea depăşi 2023 devenind astfel cel mai călduros an de la începutul înregistrărilor, după ce schimbările climatice şi fenomenul meteorologic natural El Nino – care s-a încheiat în aprilie – au dus la creşterea temperaturilor în acest an.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Daca masori temperatura doar in aeroporturi, in metropole si doar in US si Europa, cu siguranta bati toate recordurile.

    • In cazul tau, temperatura medie globala depinde foarte mult de locurile in care Gigel bea. In rest, se folosesc alte sisteme de referinta.
      Nici nu stiu ce sa aleg, Gigel weather institution of drinking sau Copernicus Climate Change Service. Hmm…

  2. Daca cei care ar trebui sa ia masuri ,li se rupe ,ce sa mai zicem de noi,prostimea?Fiecare familie și SUA are minim cate 2 mașini la poarta .Chinezii poluează de rup .Rușii la fel .Probabil că apocalipsa se va instaura prin lipsa apei potabile și a alimentelor ,pământul nu va mai putea sa țină vegetația la temperaturile extreme din viitor .Vom planta pe luna in sere

    • Pana rezolvam noi problema poluarii, iti recomand un tratament cu selective serotonine reuptake inhibitors.