Ziua Internațională pentru Abolirea Sclaviei: În India, o nouă formă de sclavie modernă stârnește îngrijorare
Luni, 2 decembrie 2024, este marcată Ziua internațională pentru abolirea sclaviei. Mai presus de toate, sclavia este exploatarea totală prin muncă și privarea de libertate. În India, o parte a populației este încă redusă la această condiție. Un ONG norvegian estimează că există 18 milioane de sclavi moderni. Cel mai recent studiu al ONG-ului australian Walk Free, care colaborează cu Organizația Internațională a Muncii, estimează cifra la 11 milioane de indieni, potrivit France Info.
Aceasta face din India cea mai afectată țară din lume în cifre absolute, dar nu și în proporție, cu 0,8 % din populație care trăiește în sclavie. Acest procent plasează țara pe locul 34 în lume. Coreea de Nord, Eritreea și Arabia Saudită au între 2% și 10% sclavi moderni.
Sclavia este o problemă uriașă în India, reflectând inegalități profunde precum casta și accesul la educație. Copiii sunt exploatați sau vânduți de părinții lor, iar populațiile tribale sau marginalizate sunt forțate să muncească până la epuizare în industrie sau agricultură pentru a supraviețui. Același lucru este valabil și pentru femei, care reprezintă 80% din total, potrivit Walk Free. Căsătoriile forțate și exploatarea sexuală sunt, de asemenea, o formă de sclavie a femeilor.
Puține măsuri pentru a aborda problema
Autoritățile nu fac mare lucru pentru a ajuta populațiile sclave din India, care sunt adesea întâlnite în sectorul economiei informale, unde nu se aplică Codul muncii. Poliția efectuează uneori raiduri împotriva angajatorilor, dar nu suficient pentru a-i descuraja și a lupta eficient. Acesta este cazul în sectorul construcțiilor, unde lucrătorii sunt dislocați pe șantiere cu salarii care se apropie de ridicol sau care uneori sunt inexistente.
Agenția Națională de Investigații a intervenit în 22 de localități indiene și a percheziționat locuințele a 17 presupuși membri ai mafiei. Aceștia sunt acuzați că trimit tineri indieni în țări precum Cambodgia, unde sunt transformați în sclavi digitali, cărora li se atribuie sarcini repetitive pentru a extorca bani online și sunt privați de pașapoarte și de orice mijloace de sprijin. Această sclavie transnațională este nouă și îngrijorează autoritățile.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.