G4Media.ro

Zona ”După Ziduri” din Brașov mâzgălită cu graffiti / Specialist: ”Există o…

Sursa foto: Facebook / Parc Cultural După Ziduri

Zona ”După Ziduri” din Brașov mâzgălită cu graffiti / Specialist: ”Există o rezolvare, introducerea unei soluții antigraffiti în tencuiala cu care se reabilitează pereții” / Zidul Cetății este monument istoric

Una dintre cele mai frumoase zone din Brașov, numită ”După Ziduri”, a ajuns spațiul de manifestare al amatorilor de graffiti, care își etalează talentul pe sutele de ani de istorie, relatează Agenția de presă Rador, care citează Radio Brașov FM.

Zidurile vechii Cetăți a Brașovului sunt mâzgălite în toate culorile, iar trecătorii nu apreciază asta.

Directorul executiv al Fundaţiei Monumentelor Istorice, Kristina Creoșteanu, spune că toate aceste acte pot fi prevenite: ”Există o rezolvare și anume introducerea unei soluții antigraffiti în tencuiala cu care se reabilitează pereții și sperăm să facem acest lucru cu toate intervențiile pe clădirile istorice”.

O altă problemă apărută în zonă este înclinarea zidului cetății. Kristina Creoșteanu a oferit și explicația: ”Zidurile se înclină de sute de ani și aceasta este din cauza faptului că pe partea cealaltă sunt grădini, spații cu pământ, iar pământul prin greutatea lui aplică presiune asupra zidului. Ar trebui îndepărtat pământul din curțile oamenilor și după aceea consolidat zidul. Dar nu e o situație gravă, e o situație de îmbătrânire a construcției care poate fi remediată”.

Zidul Cetății este monument istoric de clasa A, iar Primăria Brașov va depune o solicitare pentru obținerea fondurilor europene privind consolidare, însă apelurile vor începe abia în octombrie.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Exista solutia sa educam copii acasa si la scoala. Si mai exista solutia sa supraveghezi monumentele istorice si sa dai amenzi usturatoare. Din pacate nu se face nimic.